Μήνυση $1 δισ. η Qualcomm από την Apple

Smiley face

Η Apple προχωράει σε πόλεμο ενάντιας της Qualcomm, εταιρίας κατασκευής chip για κινητά. Στην αγωγή της, η Apple ισχυρίζεται πως  χρεώνετε για πατέντες με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση. Δήλωσε, ακόμα, πως έχει γίνει κράτηση σε κέρδη τα οποία άνηκαν στην ίδια.

Σύμφωνα με δήλωση που στάλθηκε από την Apple στα μέσα ενημέρωσης, η αγωγή ισχυρίζεται πως η Qualcomm συλλέγει χρήματα χωρίς κάποιον απώτερο σκοπό. Μάλιστα, το κέρδος έρχεται από προϊόντα τα οποία δεν κυκλοφόρησε η ίδια, όπως το TouchID, advanced οθόνες και κάμερες. Επιπλέον η Apple υποστηρίζει πως η πατέντες και τα royalties τα οποία αναγκάζεται να πληρώσει είναι υπέρογκα. Συγκεκριμένα, πέντε φορές μεγαλύτερα από όλους του άλλους αδειοδότες με τους οποίους συνεργάζεται.
Επιπρόσθετα, η Apple αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί με κυβερνητικά όργανα για να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με την Qualcomm. Τότε, βρέθηκε πως η κατακράτηση χρημάτων της εταιρίας άγγιζε το $1 δισεκατομμύριο. Έτσι, η Apple μηνύει την εταιρία και ζητά πίσω το ποσό που της κατακρατήθηκε ως αποζημίωση.
Μάλιστα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Qualcomm μηνύθηκε και από την Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ για μονοπωλιακές τακτικές που αφορούσαν κυρίως τους επεξεργαστές της, όμως η εταιρία αρνήθηκε τις κατηγορίες.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts