Μισά anime

Smiley face

Anime τα οποία δυστυχώς – ή ευτυχώς – τελείωσαν πριν προλάβουν να αποκαλύψουν ολόκληρη την ιστορία. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε μερικές σειρές, οι οποίες τελείωσαν διακόπτοντας την ιστορία. Αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό (π.χ. το anime σταματάει ενώ το manga συνεχίζει), πράγμα που σημαίνει πως οι παρακάτω σειρές συντελούν ένα δείγμα τέτοιων anime.

  • Rave Master

animeΤο Rave Master του Hiro Mashima έγινε διάσημο μαζί με το Fairy Tail. Τώρα, το manga έχει φτάσει στον 35 τόμο και είναι πολύ καλό, ενώ το anime δεν έκανε μεγάλη επιτυχία. Το Studio Deen “πετσόκοψε” τους χαρακτήρες και την πλοκή, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της σειράς μετά από 51 επεισόδια.

  • Gantz

animeΣκοτεινό, ταρακτικό, και τρομερά πνευματώδη. Το Gantz εστιάζει στο γυμνό και στο gore, αλλά μπαίνει βαθιά στο ανθρώπινο μυαλό. Η Gonzo καταφέρνει να κάνει αρκετά καλή δουλειά με το animation των τριών πρώτων arc, αλλά η παρουσία ενός filler arc – λόγω του αργού manga – προκάλεσε την αποστροφή των θεατών.

  • Baccano!

animeΠολλοί αγαπούσαν το Baccano!. Δυστυχώς, η σειρά ήταν σχεδιασμένη να ξεπεράσει τα 16 επεισόδια. Μάλλον οι Ιάπωνες θεατές δεν είναι λάτρεις της εκτός-σειράς αφήγησης, ή δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν με την τοποθέτηση. Το αποτέλεσμα ήταν η διακοπή της σειράς αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

  • Vampire Knight

animeΧαρακτήρες με κίνητρα, κωμικό στοιχείο, και ένα cool τύπο, τον Hanabusa Aido. Οι θαυμαστές της σειράς περίμεναν για συνέχεια αλλά μάταια. Η σειρά σταμάτησε το 2008, και το manga ολοκληρώθηκε το 2013.

  • X/1999

animeΟι καλλιτέχνες της CLAMP κάνουν καταπληκτική δουλειά όταν πρόκειται για δημιουργία κόσμων, αλλά δίχως να αποκαλύψουν το τέλος. Το X ήταν σχεδιασμένο για 21 τόμους, αλλά η CLAMP σταμάτησε στον 18ο τόμο πάνω σε στιγμή αγωνίας. Έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε.

  • Deadman Wonderland

animeΑπό την σειρά έλλειπαν σημαντικοί χαρακτήρες του αφηγήματος, και πολλά σημαντικά σημεία της πλοκής προσπεράστηκαν γρήγορα. Η Manglobe έκανε πολύ καλή δουλειά με το animation, αλλά αυτό είναι όλο. Το τέλος αφήνει ερωτήματα αναπάντητα.

  • Fruits Basket

animeΗ δημιουργός του manga, Natsuki Takaya, δεν μπόρεσε να συνεχίσει το manga λόγω ενός τραυματισμού στον καρπό. Η δεύτερη σεζόν θα αργούσε πολύ να βγει, πράγμα που ματαίωσε την συνέχεια της σειράς (προς το παρόν).

  • Bubblegum Crisis

animeAnime από τα 80s. Cyberpunk, neo-noir, και rock ανακατεύονται μαζί σε ένα ενδιαφέρον αφήγημα, το οποίο δυστυχώς διακόπηκε λόγω διαφωνιών μεταξύ των δύο εταιριών-παραγωγών της σειράς.

  • Ranma ½

animeΗ Rumiko Takahashi έχει δημιουργήσει πολλές ιστορίες manga ανά τα έτη. Είναι φυσικό οι δουλειές της να μεταφέρονται σε τηλεοπτικές σειρές, αλλά δυστυχώς διακόπτονται εξαιτίας της μεγάλης έκτασής τους. Ενώ το Ranma ½ είναι η καλύτερη δημιουργία της, η σειρά σταμάτησε στα 143 επεισόδια και περιείχε και αρκετά filler.

  • Slam Dunk

animeΤο Slam Dunk ήταν ένα από τα διασημότερα δημιουργήματα των 90s. Τρομερή δράση στα γήπεδα, και χαρακτήρες με ακέραιες και μοναδικές προσωπικότητες. Η σειρά σταμάτησε μετά από 101 επεισόδια από την TOEI Animation, λίγο πριν το Nationals arc. Είχε αρκετά πρωτότυπο περιεχόμενο, το οποίο βέβαια μεταφέρθηκε και στις 4 ταινίες που κυκλοφόρησαν.

[πηγή]

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts