Μύθοι για την Ιαπωνική κουλτούρα

Smiley face

Στερεότυπα και μύθοι συνοδεύουν την κουλτούρα κάθε χώρας. Όπως ότι οι Βρετανοί έχουν προσωπικούς κήπους για τσάι, ή ότι οι Γάλλοι μπορούν να αναγνωρίσουν ένα μπουκάλι κρασί από απόσταση οχτώ χιλιομέτρων.

Η Ιαπωνία δεν αποτελεί εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα. Ακολουθεί μία λίστα με μερικούς από τους πιο κοινούς μύθους για την Ιαπωνική κουλτούρα, και η απομυθοποίησή τους.

Πρέπει να ξέρεις την γλώσσα για να επισκεφθείς τη χώρα.

ΜύθοιΚαλό θα είναι να ξέρεις κάποιες βασικές λέξεις και φράσεις, και να έχεις πρόχειρο κάποιο λεξικό. Παρόλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να ξέρεις ιαπωνικά για να επισκεφθείς το Tokyo, την Osaka, ή την Okinawa. Τα τουριστικά σημεία έχουν αγγλικά σήματα, και οι άνθρωποι στα μαγαζιά και εστιατόρια γνωρίζουν κάποια βασικά αγγλικά. Επίσης, το άγχος για τυχόν λανθασμένη προφορά κάποιων ιαπωνικών λέξεων δεν πρέπει να υπάρχει, καθώς οι ντόπιοι με χαρά θα βοηθήσουν.

Οι γυναίκες στην Ιαπωνία είναι υποτακτικές.

ΜύθοιΈνα από τα επικρατέστερα στερεότυπα. Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Επειδή οι γυναίκες στην Ιαπωνία δεν έχουν τις ίδιες επαγγελματικές ευκαιρίες με τους άντρες, στρέφονται προς τα οικιακά. Δεν είναι όμως σπάνιο το θέαμα, όπου ο άντρας δίνει το μισθό στην γυναίκα, προκειμένου να πάρει ένα μικρό χαρτζιλίκι αφού πληρωθούν οι λογαριασμοί.

Η Ιαπωνία είναι περίεργη.

ΜύθοιΌλα αυτά τα παράξενα βίντεο που συναντάμε συχνά, έχουν καθαρά κωμικό σκοπό, αλλά κάποιοι πιστεύουν ότι είναι αληθινά. Δείτε το παρακάτω:

Οι Ιάπωνες είναι πολύ ευγενικοί.

ΜύθοιΣίγουρα θα έχετε ακούσει για την καλοσύνη και την ευγένεια της Ιαπωνίας. Οι άνθρωποι συνέχεια υποκλίνονται, χαμογελούν, και είναι πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν κάθε επιθυμία. Άλλος ένας μύθος. Η ευγένεια των ανθρώπων δεν πηγάζει στην επιθυμία τους, αλλά στο κοινωνικό τους υπόβαθρο, και την ανατροφή τους. Στην πραγματικότητα, η καλοσύνη οφείλεται στο ιεραρχικό παρελθόν (σεβασμός στους μεγαλύτερους), και στον φόβο της ταμπέλας “jerk” που μπορεί να τους κολλήσουν.

Η σεξουαλική συγκατάθεση ξεκινά από την ηλικία των 13.

ΜύθοιΟ ποινικός κώδικας της Ιαπωνίας αναφέρει πως κάθε νομαρχία μπορεί να θέσει το δικό της όριο, αλλά δεν μπορεί σίγουρα να είναι μικρότερο του 13. Παρόλα αυτά, ο ποινικός κώδικας δεν είναι και πολύ σχετικός σήμερα, καθώς το Children Welfare Act αναφέρει ότι η σεξουαλική πράξη με ένα άτομο 18 χρονών, είναι κακούργημα.

Η Ιαπωνία διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

ΜύθοιΜην αφήσετε τα ρομπότ και τις virtual waifus να σας κοροϊδέψουν. Η Ιαπωνία δεν είναι η Mecca της τεχνολογίας για τους geeks. Έξω από το Tokyo και την Okinawa, υπάρχουν πολλά δείγματα χρήσης παλιάς τεχνολογίας (εταιρίες χρησιμοποιούν ακόμα floppy discs και μηχανές fax). Δεν είναι αναγκαία κακό αυτό, αλλά θα χτυπήσει άσχημα, σε όσους πιστεύουν σε αυτόν τον μύθο.

Όλοι βλέπουν anime.

ΜύθοιΜπορεί η Ιαπωνία να είναι η γενέτειρα των anime, αλλά δεν βλέπουν όλοι. Στην πραγματικότητα, αυτοί που βλέπουν anime είναι δυσεύρετοι, και αποτελούν μειονότητα. Τα manga είναι πιο δημοφιλή, με το One Piece να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων.

Οι άνθρωποι φοράνε μάσκες εξαιτίας του νέφους.

ΜύθοιΟι άνθρωποι στην Ιαπωνία φοράνε ιατρικές μάσκες. Πρέπει να είναι εξαιτίας του νέφους ή της φυματίωσης. Κι όμως όχι. Οι περισσότεροι φοράνε μάσκες, επειδή θεωρείται αγενές το να βήχεις ή να φτερνίζεσαι δημόσια.

Οι παραπάνω είναι οι συχνότεροι μύθοι που ακούγονται για την Ιαπωνία. Γράψτε μας στα σχόλια την γνώμη σας, και συμπληρώστε μύθους και στερεότυπα που έχετε ακούσει εσείς.

Πηγή: link

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts