Νέες συνεργασίες της Kadokawa με Crunchyroll και Yen Press

Smiley face

Νέα συνεργασία ανακοινώθηκε μεταξύ των εταιριών Crunchyroll και Kadokawa. H Crunchyroll πλέον έχει την άδεια για τη διανομή οποιουδήποτε τίτλοι που θα εκδοθεί από την Kadokawa. Αυτό θα μπει σε εφαρμογή από τον επόμενο χρόνο. 

H Crunchyroll θα χρηματοδοτήσει την έκδοση των μελλοντικών τίτλων της Kadokawa. Και οι δύο εταιρίες βλέπουν την τωρινή συνεργασία ως το πρώτο βήμα για μία πιο σοβαρή στο μέλλον. Μαζί με τη συνεργασία μάθαμε επίσης πως η Crunchyroll έχει εγγεγραμμένους πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες (εκτός Ασίας). Παλαιότερα, τον προηγούμενο Νοέμβριο για την ακρίβεια, η εταιρία ανακοίνωσε πως είχε 20 εκατομμύρια χρήστες, ενώ οι subscribers ήταν αναμενόμενο να ξεπεράσουν τους 750.000.

Kadokawa

Τέλος, η Kadokawa ξεκινάει μία συλλογική επιχείρηση με την αμερικάνικη εκδοτική εταιρία Hachette Book Group. Στόχος της συνεργασίας είναι η έκδοση manga και light novel στην αγγλική. Για να γίνει αυτό, το παράρτημα Yen Press της Hachette παύει να ανήκει πλέον μόνο σε αυτή, καθώς το 51% του παραρτήματος ανήκει στην Kadokawa. Το εγχείρημα θα ξεκινήσει το Μάιο και η Yen Press θα μετονομαστεί σε Yen Press, LLC. Η Yen Press είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εκδοτική εταιρία (παράρτημα) στη Βόρειο Αμερική και οι πωλήσεις των light novel από την εταιρία βοήθησε στο να αυξηθεί σημαντικά η πώλησή τους στην Αμερική, από το 2014.

Η Yen Press παλαιότερα είχε συνεργαστεί και με την Square Enix, για τη δημιουργία και έκδοση (digital) manga στα αγγλικά.

Πηγή: AnimeNewsNetwork

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts