Οι Νίντζα του Warframe Επιστρέφουν με ένα Open World Gameplay

Smiley face

Από την κυκλοφορία του το 2013, το Warframe έχει αναπτύξει σταθερά το περιεχόμενο του με την συνεχή προσθήκη πλανητών και περιοχών για εξερεύνηση. Σήμερα το online action/RPG που χαρακτηρίζεται από τους νίντζα μαχητές του διαστήματος βρίσκεται στην λίστα των πιο δημοφιλών παιχνιδιών του Steam και έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα υγιές και πιστό fan base. Κατά την διάρκεια του επίσημου event του Warframe, την TennoCon 2017, στο Λονδίνο, το Οντάριο και τον Καναδά, οι developers που βρίσκονται πίσω από το παιχνίδι έδειξαν νέα πλάνα από το τι έχουν προγραμματίσει στο μέλλον και όλα βασίζονται στο πώς θα γυρίσουν τους παίκτες στις ρίζες τους, δηλαδή στην εξερεύνηση διάφορων πλανητών.

Warframe Plains of Eidolon pic 1

Warframe Plains of Eidolon pic 1

Έκτος από το expansion Umbra ,που φέρνει μια νέα ιστορία επικεντρωμένη γύρω από ένα ειδικό εξοπλισμό ο οποίος δεν ήταν διαθέσιμος στους παίκτες της δύσης, οι developers παρουσίασαν με live demo το πιο φιλόδοξο expansion τους μέχρι τώρα, το οποίο περιέχει open world exploration για το επερχόμενο update, Plains of Eidolon. Και οι δύο αυτοί τίτλοι έχουν προγραμματιστεί για φέτος, είπε η live ops και community producer Rebecca Ford σε συνέντευξή της για την ανάπτυξη του Warframe μέσα στα χρόνια και για το τι να περιμένουμε στο μέλλον από τον όλο και πιο δημοφιλή free-to-play τίτλο.

 

«Το beta launch ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2013 και είχε μια μικρή ποικιλία χαρακτήρων και κοντά στα έξι environments για να παίξει κάποιος.», δήλωσε η Ford «Έχουμε επεκταθεί πολύ από τότε, προσθέτοντας νέα Frames, καινούργια μέρη, 12 μοναδικά environments-έτσι βασιστήκαμε πάνω σε αυτά τα δεδομένα και επεκταθήκαμε αναλόγως.» Τώρα, έχουμε 33 μοναδικούς χαρακτήρες, προσθέσαμε cinematic quests, τα οποία διαρκούν ώρες. Χτίσαμε πάνω σε ότι δουλέψαμε και στην συνέχεια προσθέσαμε ότι θεωρούσαμε cool και ότι θα άρεσε στους παίκτες για τον παιχνίδι. Είναι σαν αυτό το αειθαλές δέντρο και γύρω του είναι αυτό το δάσος “περιεχομένου” που μεγαλώνει μαζί του.»

 

Τα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το Warframe κάθετε αναπαυτικά ανάμεσα στους πολυπαιγμένους free-to-play τίτλους του Steam και με τις εκδόσεις στο PS4 και το Xbox One το fanbase επεκτάθηκε αισθητά. Η πιο πρόσφατη TennoCon, η δεύτερη που διοργάνωσε η Digital Extremes, κατάφερε να «ξεπεράσει κάθε προσδοκία» δήλωσε η Ford, κάνοντας την εταιρία να εξετάσει το ενδεχόμενο να μετακινηθεί η επόμενη εκδήλωση σε μια μεγαλύτερη περιοχή ή να μεγαλώσει το εύρος των ημερών. Εκτός από τους διαγωνισμούς cosplay, τα panels, τα meet-and-greets με τους developers, η TennoCon κάνει host και ένα ειδικό developer livestream  που παρουσιάζει όλα τα νέα του παιχνιδιού.

Warframe Plains of Eidolon pic 1

Warframe Plains of Eidolon pic 1

Το επερχόμενο update Plains of Eidolon, το οποίο έκανε ντεμπούτο μπροστά σε live κοινό, φαίνεται να είναι το πιο φιλόδοξο expansion μέχρι σήμερα. Οι παίκτες θα μπορούν επιτέλους να εξερευνήσουν ένα ανοιχτό περιβάλλον στην Γη, καθώς και να προστατεύσουν έναν από τους τελευταίους αποικισμούς από raids και άλλα εχθρικά πλάσματα. Με άψογη μετάβαση από το social space στην εξερεύνηση, οι χαρακτήρες σας θα παίρνουν quests, θα αποκτούν υλικά για crafting για το νέο σύστημα weapon crafting– επιτρέποντας σας να δημιουργήσετε τα δικά σας μοναδικά όπλα- να εξερευνήσετε κάποιες από τις πολλές σπηλιές και τα outposts του ανοιχτού αυτού κόσμου. Ένα ακόμα στοιχείο είναι πως θα μπορείτε να ψαρεύεται στον ελεύθερο σας χρόνο.

«Η ιδέα στην οποία βασιστήκαν όλα ήταν το γεγονός ότι ποτέ δεν βλέπετε πραγματικά αυτούς που προστατεύετε» είπε η Ford, «αν έχετε παίξει Warframe  για πολύ καιρό, θα έχετε αναρωτηθεί «για ποιόν πολεμάω;» και αυτή η ερώτηση μπορεί να απαντηθεί από μια αναδρομή στο lore του παιχνιδιού ή μέσα από ένα quest, αλλά ποτέ δεν υπήρχε η αίσθηση του ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι σε αυτό τον σύμπαν. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πραγματικό πολιτισμό. Η πόλη είναι ένα κομμάτι αυτού του πολιτισμού που τελικά θα οδηγήσει σε μια ευρύτερη κατανόηση του κόσμου και του σύμπαντος του παιχνιδιού. Κάνοντας αυτά τα quests και αλληλεπιδρώντας με τους χαρακτήρες, παίρνεται ουσιαστικά μια νέα εμπειρία ως παίκτης.»

Warframe Plains of Eidolon pic 1

Warframe Plains of Eidolon: Η πόλη

Το νέο update φαίνεται να είναι μια ωραία αλλαγή για τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ενώ το Warframe έχει περάσει από μια σειρά gameplay overhauls και updates με την πάροδο του χρόνου, το Plains of Eidolon είναι η πρώτη μεγάλη επέκταση που ξεφεύγει από τις συμβάσεις του παιχνιδιού, που είχε από την αρχή προκαθορισμένη και κατακερματισμένη σχεδίαση. Η προσθήκη του expansion αυτού θα είναι αναμφίβολα μια αναζωογονητική αλλαγή για τους fans. Παρόλο που οι δημιουργοί κρατούν ακόμα τις περισσότερες πληροφορίες κρυφές, ξέρουμε πως το σύστημα εναλλαγής μέρας-νύχτας, θα αλλάζει την ατμόσφαιρα του κόσμου και θα δημιουργήσει νέες προκλήσεις και ευκαιρίες στο μέλλον.

Warframe Plains of Eidolon pic 3

Warframe Plains of Eidolon pic 3

Κοιτάζοντας πίσω, στο τι ήταν το Warframe το 2013, οι developers και ο τίτλος τους έχουν κάνει πολύ δρόμο. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν οι fans στο καινούργιο αυτό update. Αυτή θα κατάληξη είναι μια καινούργια αρχή για το Warframe, που ίσως γίνει και μια βάση για όλα τα μελλοντικά updates. Αν και δεν είχαν την ευκαιρία να το πουν, οι developers είναι καθαρά ευχαριστημένοι με αυτό που έχουν τώρα, δηλαδή ένα πιστό fanbase και ένα σταθερό community στο διαδίκτυο, το οποίο αποδίδουν στο ότι αποφάσισαν να κρατήσουν το free-to-play στοιχείο.

 

«To ελεύθερο aspect του παιχνιδιού βοηθάει στο ότι  «δουλεύει» για εμάς και εμείς προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να διανείμουμε το περιεχόμενο ώστε ένας δωρεάν παίκτης να μπορεί να το αποκτήσει και ένας που πληρώνει να νιώθει καλά για τα χρήματα που ξόδεψε πάνω σε αυτό. Η αντίδραση σε ότι παρουσιάσαμε δεν είχε δείξει ποτέ τόση αρμονία των σχολών σκέψης- ανάμεσα στους δωρεάν παίκτες και τους επί πληρωμή- και πραγματικά αισθανόμαστε σαν να έχουμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε μια και καλή ότι το παιχνίδι μας είναι δωρεάν και ότι αυτό το κάνουμε δίκαιο για όλους.»

πηγή: link

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts