Το No Man’s Sky απαλλάσσεται από κατηγορίες ψευδούς διαφήμισης

Smiley face

Η ASA του Ηνωμένου Βασιλείου δεν βρήκε κάτι ενοχοποιητικό

Σύμφωνα με την Advertising Standards Authority (ASA) του Ηνωμένου Βασιλείου, η Hello Games δεν χρησιμοποίησε ψευδείς διαφημίσεις και υπερβολές για το No Man’s Sky στην σελίδα πωλήσεων του Steam (η πλήρης αναφορά είναι εδώ).

“Κατανοούμε πως οι εικόνες και τα βίντεο για τη διαφήμιση δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας την μηχανή του παιχνιδιού, και αναγνωρίζουμε πως οι διαφημιστές σκόπευαν να δείξουν την καλύτερη εικόνα του παιχνιδιού,” σύμφωνα με το κείμενο της ASA. “Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, διαπιστώσαμε πως η γενική εντύπωση της διαφήμισης ήταν συνεπής με το υλικό του gameplay και του πλάνου που προβλήθηκε, τόσο από την άποψη πως δημιουργήθηκε από τη Hello Games όσο και από τρίτους, και πως δεν υπήρξαν υπερβολές στην προσδοκώμενη εμπειρία των παικτών”.

“Ως εκ τούτου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η διαφήμιση δεν παραβίασε τον Κώδικα.”

Ακόμα οι δημιουργοί δεν έχουν κάνει κάποια επίσημη δήλωση.

Για όσους αναρωτιούνται τι στην ευχή έγινε και πότε δεν πήραν χαμπάρι για όλα αυτά, θα κάνουμε μια μικρή ενημέρωση. Τον Σεπτέμβριο, η ASA ξεκίνησε μια έρευνα για τον τρόπο που το παιχνίδι διαφημίστηκε στο Steam. Αιτία ήταν 23 αναφορές παραπόνων, οι οποίες αφορούσαν 10 περίπου στοιχεία του τίτλου, τα οποία ή έλλειπαν ή δεν λειτουργούσαν στο παιχνίδι όπως και στις διαφημίσεις για το No Man’s Sky.

Η ASA μίλησε με την Hello Games, η οποία έδωσε βίντεο που τράβηξαν παίκτες αλλά και η ομάδα παραγωγής για να αντικρούσει τις κατηγορίες, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Η Hello Games τόνισε πως αφού το παιχνίδι ήταν διαδικαστικά δημιουργούμενο, το περιεχόμενο μπορεί να μην ταιριάξει ακριβώς με τις διαφημίσεις, αλλά στην ουσία είναι το ίδιο.

Η εξήγηση της Hello Games

“Ο υπολογιστής επεξεργάζεται ενσωματωμένους αλγόριθμους οι οποίοι καθορίζουν, για παράδειγμα, την πιθανότητα ένας παίκτης να συναντήσει ένα πλάσμα με μια συγκεκριμένη φυσιολογία, μια συγκεκριμένη συμπεριφορά ή να βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο βιότοπο,” είπε στην ASA η Hello Games σύμφωνα με την αναφορά. “Είπαν πως το παιχνίδι περιέχει 18 πεντάκις εκατομμύρια πλανήτες, ο καθένας με το δικό του έδαφος, καιρό, χλωρίδα, πανίδα, κάνοντας το No Man’s Sky πρακτικά άπειρο σε μέγεθος και σκοπιά. Γι αυτό το λόγο, δεν ήταν προγραμματισμένο να έχουν όλοι οι παίκτες την ίδια εμπειρία, αλλά ο καθένας την δική του.”

“Η Hello Games είπε ακόμα πως, καθώς η εμπειρία του κάθε παίκτη είναι διαφορετική, είναι δύσκολο να παρουσιαστούν ακριβώς οι ίδιες σκηνές από τις διαφημίσεις. Όμως, πίστεψαν πως ήταν ειλικρινές να εντοπίσουν περιεχόμενο παρόμοιο με αυτό της διαφήμισης και να το επιδείξουν σαν κάτι το οποίο θα είναι κοινό για τους παίκτες που θα παίξουν το No Man’s Sky για αρκετό διάστημα.”

Οι κατηγορίες αφορούσαν τα εξής:

  • Λειτουργία του UI και συστήματα στόχευσης
  • Κτήρια που έλειπαν
  • Μάχες μεγάλης κλίμακας
  • Συμπεριφορά διαστημόπλοιων
  • Συμπεριφορά ζώων
  • Ποιότητα γραφικών
  • Ταχύτητα galaxy warping
  • Οθόνες φορτώματος
  • Εμπορικά καραβάνια
  • Φατρίες που μάχονται για περιοχές

Το No Man’s Sky και η Hello Games δεν κρίθηκαν ένοχοι για καμιά από αυτές τις κατηγορίες. Τουλάχιστον, αυτό αποτέλεσε το πρώτο βήμα στο να καθαρίσει κάπως το όνομα του τίτλου, ο οποίος είναι αντικείμενο οργής και αγανάκτησης από την πλειοψηφία των παικτών (επιτέλους, δεν κράζουμε μόνο την ΕΑ). Το αν ο τίτλος καταφέρει να ξεφύγει από την πρωτόγνωρα χαμηλή βαθμολογία του, είναι κάτι που θα δούμε στο μέλλον. Τον τίτλο πάντως για το “πιο μισητό παιχνίδι στο Steam“, τον κέρδισε και δεν θα ξεχαστεί εύκολα αυτό.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts