Ο Miyazaki δυσαρεστεί με το πρόγραμμα σχεδιασμού AI

Smiley face

Ο Hayao Miyazaki ποτέ δεν ντρεπόταν να εκφράσει το μίσος του απέναντι στην μοντέρνα τεχνολογία. Υπήρξε στιγμή, που αποκάλεσε τα iPad απαίσια, διότι οι χειρονομίες (gestures) θυμίζουν κίνηση αυνανισμού. Ενοχλείται με τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν κινητά σε τρένα, και δεν είναι χρήστης ηλεκτρονικού υπολογιστή από το 2010.

Με βάση τα παραπάνω, είναι άξιο απορίας η παρουσία του σε μία επίδειξη από μία ομάδα CGI animation από το Dwango Artificial Intelligence Laboratory. Η εταιρία παρουσίασε ένα πρόγραμμα, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία AI, για την δημιουργία animation. Μετά την παρακολούθηση της επίδειξης, ο Miyazaki αποκάλεσε την τεχνολογία “μία προσβολή για την ίδια τη ζωή”, και φοβάται ότι “έχουμε φτάσουμε στο τέλος του χρόνου”.

Το παραπάνω βίντεο είναι κομμάτι ενός special, με τίτλο The Man Who is Not Done: Hayao Miyazaki, το οποίο καλύπτει την τρίτη φορά που ο Miyazaki έκανε ένα διάλειμμα από την σύνταξή του. Αρκετά ειρωνικό, είναι το γεγονός ότι ετοιμάζει ένα CGI short, με τίτλο Kemushi no Boro, και φλερτάρει με την ιδέα να το κάνει κανονική ταινία.

Πηγή: link

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts