Ο Shadow Fiend μας!

Smiley face

Dota, τζιν και Shadow Fiend!

Ένα ωραίο απογευματινό του καλοκαιριού στις παλιές ημέρες του λυκείου συνιστούσε βόλτα έξω και dota μέχρι το βραδάκι, μαζί με τις προαπαιτούμενες προκλήσεις των φίλων και των γνωστών για το ποιος είναι ο καλύτερος στη DotA. Έτσι ξεκινούσε το game, all pick φυσικά. Ένα από τα πιο δημοφιλή hero τότε, που συνεχίζουμε να το pickάρουμε ακόμα και σήμερα, αποτελεί και το θέμα του παρόντος άρθρου και δεν είναι άλλος από τον χιλιοφορεμένο Shadow Fiend!

Γνωστός καριόλης

Η δημοτικότητα του ήρωα γίνεται φανερή από όποια οπτική γωνία και αν κοιτάξεις το παιχνίδι. Στο dotabuff έχει 270.000.000 συνολικά παιχνίδια all time. Είναι στην δεκάδα των πιο δημοφιλών χαρακτήρων, πίσω βέβαια από τους Invoker και Pudge. Αποτελεί χαρακτηριστικό ήρωα του middle lane και βασική επιλογή των παιχτών όταν επιλέγουν το συγκεκριμένο lane. Έχοντας λοιπόν σημαντική θέση για την έκβαση του αποτελέσματος του game, τείνει να επιλέγεται αρκετά συχνά.

Είναι ένα δυνατό hero σε όλα τα στάδια του παιχνιδιού. Από το early game έχει πολύ damage, και μπορεί να κάνει gangs και snowball στο mid game. Επίσης είναι αρκετά ικανός να κουβαλήσει στο late game νικώντας οποιοδήποτε αντίπαλο carry. Παίζεται και με physical και με magical damage build.

Τα  active abilities του Shadow Fiend χρειάζονται προσοχή και ικανότητα για να φέρουν αποτέλεσμα. Το hero δηλαδή, από μόνο του αποτελεί ένα δείκτη skill και μέτρου σύγκρισης. Ένα καθρέπτη δηλαδή για το πόσο καλός είσαι στη dota.
(Extended thought: Πρέπει πάντα να έχουμε στο νου πως όταν βλέπουμε έναν καλό SF να κάνει stomp μες το game δεν αποτελεί kai τον καθολικό λόγο που κερδίζεται αυτό.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η dota πρόκειται για ομαδικό παιχνίδι και ότι η νίκη εξαρτάται από την συνεργασία και όχι από την ατομικότητα. Κανείς άλλωστε δεν νικάει από μόνος του.)

Ένας ακόμη λόγος που ο SF είναι από τα πιο γνωστά hero είναι γιατί στη DotA είχε το καλύτερο animation για lasthit από οποιαδήποτε άλλο hero. Με το που άρχιζες να μαθαίνεις το παιχνίδι, δηλαδή, έπαιρνες Shadow Fiend ώστε να καταφέρεις να κάνεις lasthit και αυτό το lasthit να μετράει για κάτι παραπάνω από gold (souls δηλαδή)

Ποιοι τύποι ανθρώπου παίζουν SF

  •  Ο Superstar/10άρι της ομάδας. Αυτός δηλαδή που θα έχει αρκετό farm, θα βγάλει πολύ damage και πολλά items. Θα χρειαστεί να γίνουν rotation για να το supportαρουν και gangs για να το βοηθήσουν στο early. Συνήθως κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τα φώτα είναι στραμμένα πάνω του καθώς κυριαρχεί στο χάρτη δημιουργώντας τα περισσότερα kills.
  • Ο κλασσικός midlaner. Αυτός που παίζει πάντα και παντού mid και φυσικά ο SF δεν μπορεί να λείπει από τη συλλογή του. Φέρνει σταθερά και καλά αποτελέσματα για το team του και μπορεί να κουβαλήσει την ομάδα στις πλάτες του όπως ένας αρχηγός.
  • Ο noobas/wannabe superstar. Όλοι έχουμε βρεθεί σ’ αυτή τη θέση. Είδαμε κάποια στιγμή κάποιον pro να κάνει κάτι τρελό και θέλαμε να κάνουμε το ίδιο. Όχι όμως με την ίδια επιτυχία *3 creepακια στο 10′, score 0/7/0*
  • Ο «1vs1 only mid SF». Αυτοί που παίζουν SF μόνο όταν μαλώνουν μες το game και πριν το τελευταίο flame προκαλούν ο ένας τον άλλο σε μία μονομαχία μέχρι τέλους παίζοντας και οι δύο SF.
  • Ο επέλεξα καταλάθος/random. «Ω, ρε πούστη μου ‘ρθε SF. Ξέρεις κανείς να παίζει? Να κάνω -repick ή θες swap?».

Το πρώτο μας ραντεβού με τον SF και τα abilities του

Υπάρχει στο παιχνίδι από το Γενάρη του 2005. Η εισαγωγή του στη Dota 2 έγινε έξι χρόνια αργότερα, το Μάιο του 2011. Τον αγαπήσαμε αμέσως μιας και το πρώτο του ability, το shadow raze, δεν είναι ένα, αλλά τρία! Συνεχίζει με δύο passive skill, to Presence of the Dark Lord και το Necromastery. Το πρώτο πριν το patch 6.06 προκαλούσε attack speed και όχι armor reduction στα αντίπαλα heroes, ενώ το τελευταίο όπως αναφέραμε και πιο πάνω, πάει το lasthit ένα βήμα παραπέρα. Τέλος η ulty του, Requiem of Souls, πέραν από ένα δυνατό AOE spell είναι και από τα πιο εντυπωσιακά visuals του παιχνιδιού.

SF lore

Παρότι το μοντέλο του Shadow Fiend προέρχεται από το WarCraft hero “Firelord” (Ragnaros), αυτή τη φορά το lore της Dota 2 είναι πιο πλούσιο. To ντοτικό του όνομα είναι Nevermore. Το lore εστιάζει κυρίως στο τρίτο skill του SF, λέγοντας ότι έχει στη κατοχή του τις ψυχές όλων αυτών που σκοτώνει. Συγκεκριμένα αναφέρει: “It is said that Nevermore the Shadow Fiend has the soul of a poet, and in fact he has thousands of them. Over the ages he has claimed the souls of poets, priests, emperors, beggars, slaves, philosophers, criminals and (naturally) heroes; no sort of soul escapes him.”  Επίσης σου δίνει τη λύση λέγοντας πως αν θες να μάθεις τι κάνει με όλες αυτές τότε:  “theres one sure way to find out: Add your soul to his collection. Or just wait for Nevermore!!!

Shadow Fiend

Shadow Fiend

Διάσημοι Shadow Fiends

Κάθε midlaner που σέβεται τον εαυτό του ξέρει να παίζει SF. Αλλά κατά τους καιρούς έχουν διακριθεί pro ορισμένοι παίχτες όπως: Dendi, Ferrari_430, Mushi, Miracle, Arteezy, Noone, Yaphets.

Trivia:

  • Μαζί με Cm, Invoker, Io, Phoenix, Oracle, OD, Spectre και TB, o Shadow Fiend δεν έχει death sound όταν πεθαίνει μες το game.
  • Στη DotA το δεύτερο όνομα του SF ήταν “YaphetS”, προερχόμενο από τον γνωστό και επιτυχημένο παίχτη.
  • taunt  – Fiendish Swag!
Δες το άρθρο για τη Mirana εδώ
0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts