Οι Νεκροι… στη dota!

Smiley face

Dead men tell no tales… γι’ αυτό τα γράφουμε εμείς.

Μαζί με τα πρώτα games μετά από τις πασχαλινές εορτές, καταλαβαίνεις πώς υπάρχουν κάποια hero τα οποία, εξαιρώντας τα ατελείωτα in-game respawn τους, δεν πρόκειται να αναστηθούν. Αυτοί οι Ζωντανοί Νεκροί της dota (no pun intended), μας συντροφεύουν εδώ και καιρό & οι περισσότεροι είναι το ίδιο παλιοί όσο η dota.

Ας ξεκινήσουμε, ως συνήθως, φιλοσοφικά:
Καταρχάς βρισκόμαστε σε ένα παιχνίδι, όποτε όπως έχουμε ξαναπεί από τους χαρακτήρες του δεν μπορούν να λείπουν τα ρομπότ, διάφορα στοιχεία μυθολογίας, δυνατά bosses, άρα και αθάνατοι ζωντανοί-νεκροί. Ο Θάνατος στα games, πάντα αντιμετωπίζονταν ως ένας μέρος του παιχνιδιού. Σε ποιόν δεν αρέσει να ελέγχει τη δύναμη του? Γι’ αυτό και υπάρχουν διάφορες επιλογές σε πολλά παιχνίδια ώστε να παίζεις με το μέρος των νεκρών. Επίσης, ποιος δεν τους έχει διαλέξει να τους παίξει έστω και μια φορά? Θα λέγαμε ότι η δύναμή τους είναι ελκυστική σε κάθε game, πέρα από op.

Συνεχίζουμε ιστορικά και λίγο πιο κοντά στη dotara μας:
Λέω «dotara» για να αναφερθώ στη DotA 1, μιας και πλέον έχει γίνει ντοράρα και όχι κανονική dota 😂. Όλοι οι ζωντανοί-νεκροί χαρακτήρες της dota και όλα τα model τους, προέρχονται από τους undead του WarCraft III (για αντιστοιχία βλ. παρακάτω). Όταν λοιπόν το 1/4 του παιχνιδιού του οποίου προέρχεσαι, είναι στημένο πάνω σε νεκρούς απέθαντους τότε δεν μπορείς παρά να προσαρμοστείς.

Να σημειωθεί εδώ πως…

Ολόκληρο το fraction του Dire, έχει να κάνει με το σκοτεινό, το διεφθαρμένο, το κακό, άρα… dead men!

radiant vs dire

Οπότε, κάθε φορά που θα βλέπεις πόλεμο μεταξύ καλού – κακού, φως – σκια, ζωή – θάνατο, πρέπει να περιμένεις και νεκρους!

Όπως και πριν, οι νεκροί Dire είναι εμπνευσμένοι από το the Scourge του Lich King και του Arthas, του Warcraft III. Στη DotA, όταν επέλεγες -normal mode τα heroes χωρίζονταν στα δύο. Διάλεγες τότε μόνο τα «κακά» αν ήσουν Scourge (δηλαδή Dire στη Dota 2) ή μόνο τα «καλά» άν ήσουν Sentinel (δηλαδή Radiant στη Dota 2). Αυτό μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι είναι το σημείο στο οποίο το πολυαγαπημένο μας παιχνίδι συναντά την κλασσική και αιώνια μάχη καλού vs. κακού.

Ποίοι είναι όμως όλοι αυτοί οι νεκροί chars της dota?
Ποιους θα διαλέγαμε για να φτιάξουμε μία 5άδα μόνο με νεκρούς?

 

Ξεκινάμε με τον βασικότερο λόγω ονόματος:
1. NECROPHOS

Necrophos

ή Necrolyte για τους παλιούς. Κλασσική φιγούρα του Χάρου με δρεπάνι και σκοτεινή φάτσα. Για lore εδώ. Τον συναντάμε σαν necromancer ή σαν την πρώιμη φιγούρα του Lich στο wc3

2. ABADDON

Abaddon

Abaddon. Γίνεται να μην έχουμε στη παιχνιδάρα μας undead καβαλάρη, πάνω σε νεκροζώντανο άλογο? Μοστράρει φυσικά στη θέση του θρυλικού Arthas

3. συνεχίζουμε με τους σκελετούς και τον… WRAITH KING!

Wraith King

Wraith King. Παλιότερα γνωστός και ως Skeleton King. Αντιπροσωπευτικό δείγμα νεκρών, ζόμπι, whitewalker και ότι άλλο τραβάει η φαντασία σας.

Clinz-Pugna

Στη στρατιά των skeletons προσθέτουμε για αναπληρωματικούς, Clinkz και Pugna. Οπότε κλείνει το χατ τρικ των σκελετών, με ένα melee, ένα range, ένα mage σκελετό.

4. Undying, γιατί είναι και -un και -dying!

Undying

Undying. Τι πιο στάνταρ από ένα μυώδες ζόμπι, το οποίο in-game δημιουργεί ακόμα περισσότερα απ’ αυτά. Προέρχεται κυρίως από τα zombie του the Purge of Startholme.

5. την 5άδα των νεκρών την κλείνει ο Pudge!

Pudge_sketch

Pudge. Όχι μόνο γιατί έχει τη μορφή τεράστιου ζόμπι-χασάπη, κομμένου στα δύο, αλλά και γιατί lorewise βρίσκεται στο Fields of Endless Carnage, δηλαδή το νεκροταφείο της dota.

Στο πάγκο κάθονται ολίγον παραπονεμένοι οι: Lifestealer & Death Prophet

Lifestealer - Death Prophet

Σμιγκολοειδές ο ένας, σαν φάντασμα η άλλη. Στο wc3 ο LS είναι βασικό undead unit, ενώ η DP είναι banshee και η αρχική μορφή της Sylvanas dark ranger.

 

Στην ομάδα των dead-like χαρακτήρων βάζουμε επίσης, Pitlord, Lich, OD, Nightstalker, Nyx, Drow, Weaver, Visage, Winter wyvern,τα summons του Warlock και τα familiars. Οι Νεκροί, πάντα, θα μοιάζουν συναρπαστικοί ανεξαρτήτως το meta, δίνοντας μία αίσθηση ανώτερης δύναμης κάθε φοράς που παίζεις ένα νεκρό χαρακτήρα. Γι’ αυτό grab a dead, and go play game!

Dire_siege_creep

Dire siege creep. Ο coach της ομάδας!

Εσάς ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας νεκροί χαρακτήρες? Διαβάστε επίσης για την σχέση φωτιάς & πάγου στη dota
ή περισσότερα εδώ.

 

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts