Ολυμπιακοί Αγώνες στα E-Sports?

Smiley face

Η Βρετανική κυβέρνηση βρήκε τρόπο να καθιερώσει τα E-Sports σαν ένα Ολυμπιακό άθλημα και να μάχονται όλες οι χώρες μεταξύ τους.

Σε μια E-Sports συγκέντρωση, η International eGames Committee (IEGC) ανακοινώθηκε ως μία μη κερδοσκοπική οργάνωση από την International Olympic Committee (IOC).

Τα εναρκτήρια παιχνίδια θα διεξαχθούν στο Rio de Janeiro μαζί με τους Ολυμπιακούς του 2016 αυτό το καλοκαίρι, με τα επόμενα να διεξάγονται στις Ολυμπιακές διοργανώτριες τα επόμενα χρόνια.  Το σκεπτικό είναι να χρησιμοποιούνται οι ίδιες εγκαταστάσεις με τους υπόλοιπους Ολυμπιακούς, αλλά ένα μήνα μετά τους ως τώρα γνωστούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την εμφάνισή τους στους πρώτους Olympic E-Sports στο Rio, θα κάνουν 4 ομάδες από Βραζιλία, Μ. Βρετανία, Καναδά και Η.Π.Α με την ελπίδα στα μελλοντικά events να γίνει παγκόσμια αντιπροσώπευση.

Ομάδες οι οποίες πρέπει ν αποτελούνται από παίκτες άνω των 18 (άντρες και γυναίκες), που θα πολεμήσουν για το χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο χωρίς χρηματικό έπαθλο.

Συγκριτικά με άλλα esport events, τα eGames δεν θα έχουν έπαθλα ή κάποιου άλλου είδους αμοιβή πέρα των μεταλλίων. Δεν υπάρχουν κάποια σίγουρα σχέδια για να προσελκύσουν μεγαλύτερη συμμετοχή στο τουρνουά, αλλά η IEGC μπορεί να ανακοινώσει κάτι σχετικό στο κοντινό μέλλον.

Παρόλο που η IEGC είναι ανεξάρτητη από την IOC, μια παγκόσμια συμβουλευτική επιτροπή σχεδιασμένη για το Committee θα ασχοληθεί με τα ήθη και τους κώδικες που δεν θα πρέπει  να παραβαίνουν οι παίκτες (π.χ doping). Έχει κανονιστεί να βρεθεί με αρμόδιους μέσα στον Απρίλιο για να αποφασίσουν τους τίτλους για τους οποίους θα μάχονται οι παίκτες σε PC και κονσόλες.

Το Committee έχει σκεφτεί να βάλει τους αγώνες εκτός συνηθισμένων ωρών για να αποφύγουν προβλήματα με άλλα σημαντικά τουρνουά.

Σκεφτείτε αυτήν την ανακοίνωση, μαζί με το LCS, Dota Majors και Call of Duty World League μέσα σε ένα καλοκαίρι. Τι άλλο να ζητήσει ένας E-Sports fan?

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts