Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες παίζουν καθημερινά τα παιχνίδια της Supercell

Smiley face

Η εταιρία παιχνιδιών κινητής τηλεφωνίας, γνωστή ως Supercell, ανακοίνωσε χθες ότι τα τέσσερα παιχνίδια – επιτυχίες της δημιούργησαν ένα σημείο ορόσημο. Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως παίζουν Clash of Clans, Clans Royale, Hay Day και Boom Beach σε καθημερινή βάση. Μία έρευνα που διεξήχθη στις 6 Μαρτίου έδειξε ότι τα παιχνίδια της Supercell παιζόταν σε  όλες τις χώρες της Γης με εξαίρεση το Τουβαλού. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται τα παραπάνω στατιστικά με χιουμοριστικό τρόπο. Αξίζει, λοιπόν, να το παρακολουθήσετε.

Κάτι το οποίο κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι η Supercell αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή 14 παιχνιδιών πριν καταλήξει στις τέσσερις επιτυχίες της. Αναμφίβολα, το πιο δημοφιλές παιχνίδι με διαφορά θεωρείται το Clash of Clans, ένα free–to–play game μόνο για Smartphones που υποστηρίζεται, επιπροσθέτως, από μικροσυναλλαγές εντός του παιχνιδιού. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραλειφθεί ότι σε επίπεδο εσόδων για την εταιρία και τα τέσσερα παιχνίδια συγκεντρωτικά αποτέλεσαν σημαντικοί παράγοντες. Περισσότερες πληροφορίες για το δημοφιλές παιχνίδι Clash of Clans θα βρείτε στο επίσημο site εδώ.

Μία έρευνα του 2014 ισχυρίστηκε ότι καθημερινά το Clash of Clans παρείχε έσοδα που έφταναν σε αριθμό μεγαλύτερο από 650.000$ (περίπου 590.131 ευρώ). Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι πωλήσεις add–on περιεχομένου εντός παιχνιδιού, booster packs και άλλων μορφών περιεχομένου προς download σχετικών με το game.

Τι είναι, όμως, το δημοφιλές Clash of Clans ??

Συνοπτικά, το Clash of Clans είναι ένα MMO παιχνίδι στρατηγικής όπου κανείς πρέπει να δημιουργήσει μία κοινότητα και στη συνέχεια να την προστατεύσει από εχθρικές επιδρομές. Αρχικά, το παιχνίδι κυκλοφόρησε μόνο για τις συσκευές iOS το 2012 και αργότερα το 2013 και για τις συσκευές Android. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα τμήμα του gameplay από το Clash of Clans.

Με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας των Smartphones καθώς και με την ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση gaming εφαρμογών τέτοιου είδους εταιρίες όπως η Supercell επρόκειτο να πλουτίσουν στο άμεσο μέλλον.

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP.

Πηγή

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts