Ποιος στ’αλήθεια είναι ο Pudge, the Butcher?

Smiley face

Μάθετε την πολύχρονη ιστορία πίσω από τον πολυαγαπημένο ήρωα Pudge, the Butcher του HotS και Dota 2!


Η ιστορία του εμβληματικού ήρωα the Butcher της Blizzard και Pudge της Dota, αγαπημένου χαρακτήρα του community ξεκινά πάνω από μία εικοσαετία πριν και εκτείνεται σε περισσότερα από 4 παιχνίδια!

Στο Diablo I (1996):
Ο the Butcher κάνει το ντεμπούτο του στα video games. Όταν ο παίχτης τον συναντάει στο πρώτο quest του παιχνιδιού λέει την χαρακτηριστική του φράση Ah.. Fresh meat!“. Για το lore, o butcher είναι ένας demon όπου σφάζει πολίτες του Tristram όταν αυτοί οδηγούνται σε παγίδα από τον Archbishop Lazarus.

Στο WarCraft III (2003):
Ο Illidan Stormrage, ο Kaelthas Sunstrider και η Lady Vashj δέχονται επίθεση από τον the Butcher στο Outland, λίγο πριν κατατροπώσουν τον pit-lord Magtheridon. Στο παιχνίδι ο the Butcher μοιάζει με ένα abomination με πολύ δυνατότερα στατιστικά από αυτά του κανονικού unit της φυλής των Undead.

Στην DotA (2003):
Εδώ είναι που ο Butcher μας βαφτίζεται ως Pudge. Ακολουθώντας το μοντέλο του unit abomination του warcraft, ο Pudge μετατρέπεται από NPC και απλό unit σε βασικό hero του παιχνιδιού. Οι παίχτες θα τον αγαπήσουν για το αξιοσημείωτο hook του, του οποίου η ευστοχία στο να πετύχει τον αντίπαλο θα γίνει μέτρο σύγκρισης μεταξύ των παιχτών! Θα διακριθεί για το γεγονός ότι μπορεί να tankαρει ακόμα σε πολύ late games καθώς και από την ικανότητα για early gangs. Όταν δε, κάνει την ultimate Dismember σε αντίπαλο hero, ακούγεται σε όλους τους παίχτες του χαρακτηριστικό “Fresh meat!“.

Στο beta (2010) και στη Dota 2 (2013):
Με την ανακοίνωση και τη δημιουργία της Dota 2, o Pudge παραμένει με την ίδια τετράδα skill που είχε στη dota 1 και διατηρεί τον ίδιο τρόπο παιξίματος και  role, δηλαδή ganger, disabler, tank. H ποιότητα όμως των visuals του Pudge εκτοξεύτηκε. Το hook έγινε πιο εντυπωσιακό και πολύ διαφορετικό. Παράδειγμα αποτελούν τα διάφορα sets/skins όπως πχ. hook που βγάζει φωτιά (Scorching talon), χρυσό hook (Golden Ripper’s Reel) κλπ. Τον Αύγουστο 2017 στο arcana vote του The International 7, ο Pudge ψηφίστηκε ως αγαπημένος χαρακτήρας του community για να δεχθεί το δωδέκατο arcana του παιχνιδιού, δηλαδή το πιο σπάνιο σε είδος σετάκι/skin του παιχνιδιού που αλλάζει εκτεταμένα τα εφέ του ήρωα κατά τη διάρκεια του game.

Στο Diablo III (2012):
Ο Butcher εμφανίζεται 22 χρόνια μετά τα γεγονότα του Diablo I. Αυτή τη φορά σαν final boss στο πρώτο act του παιχνιδιού.

Στο Heroes of the Storm (2015):
Στο HotS ο Butcher εμφανίζεται σαν ένα δυνατό assassin dps hero. Η όψη του είναι πιο κοντά σε αυτή του Diablo III. Πιστός στο quote διαθέτει για βασικό ability το fresh meat ανάμεσα σε άλλα.

Σε άλλα games:
Overwatch: Υπάρχει ένα butcher skin για τον Roadhog.
WoW: Το όνομά του το χρησιμοποιούν διάφοροι ασήμαντοι χαρακτήρες οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τον the Butcher μας.
Borderlands: υπάρχει όπλο με το όνομα “the Butcher” με την περιγραφή fresh meat“.
Fallout 2: όταν μπαίνεις στο Slaver’s Guild για να σκοτώσεις τον Metzger (=butcher στα γερμανικά) ακούγονται τα λόγια Ah, fresh meat...”.
Dead Island: σκοτώνοντας ένα special zombie που ονομάζεται the butcher κερδίζεις το achievement/trophy Ah! Spoiled meat!”.

Pudge, the Butcher

Trivia & More

  • Κατά τη διάρκεια του development του Diablo I, ένας από τους designers σχεδίασε ένα δωμάτιο γεμάτο αίματα όπου για πολλούς έμοιαζε με κρεοπωλείο. Αργότερα αποφάσισαν να προσθέσουν έναν ανάλογο χαρακτήρα, καταλήγοντας στην δημιουργία του the Butcher!
  • Ο Na’Vi.Dendi στο International 5 το 2015 έκανε την εμφάνισή του φορώντας μία στολή Pudge!
  • Στα γραφεία της Blizzard υπάρχει και άγαλμα the Butcher.
  • O Steven Blum κάνει τη φωνή του Butcher στο HotS.
  • Στη Dota 2 ο John Patrick Lowrie , ο οποίος έχει χαρίσει τη φωνή του και σε άλλα games (TF2, HL2, L4D), κάνει τον Pudge αλλά και τον διασκεδαστικότατο Storm Spirit!
  • “Fresh Meat” ► (Blizzard), “Fresh Meat!” ► (Dota 2)
  • Προφέρεται “pəj” δηλαδή “πατζ”, στο χωριό όμως (Ελλάδα) τα παιδιά τον φωνάζουν “ΠΟΥΤΖ” ή “ΜΠΟΥΤΖ”, ονόματα που οδηγούν σε πολλά άλλα λογοπαίγνια. 😀

 

πηγή: pudge, the butcher, warcraft III, Dota 2, HotS, diablo.wiki

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts