Ποια είναι η καλύτερη ώρα για gaming?

Smiley face

Πρωί, μεσημέρι ή… βράδυ?

Για το σωστό gamer, κάθε στιγμή είναι ώρα για gaming. Όλες τις ώρες μπορεί να απολαύσει το αγαπημένο του παιχνίδι. Είτε με παρέα είτε μόνος, ανοίγοντας ένα pc, αρχίζει και παίζει χωρίς να τον νοιάζει η ώρα. Πότε όμως είναι η καταλληλότερη στιγμή μέσα στη μέρα για να παίξει κάποιος games; Ποια ώρα της ημέρας δέχεται κανείς τη μέγιστη εμπειρία;

Πρωί
Όπως ξέρουμε, το πρωί ο ανθρώπινος οργανισμός αποδίδει περισσότερο. Αν είσαι φρέσκος-φρέσκος πάντα μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερα, άρα και να παίζεις. Ο εγκέφαλος του ανθρώπου λειτουργεί όπως μια μηχανή, οπότε το πρωί που δεν την έχω ζορίσει ακόμα αρκετά, μπορώ να καταλαβαίνω και να παίζω καλύτερα. Επίσης, όταν φτάνεις φοιτητής ή γενικά ενήλικας συνδυάζοντας το πρωινό gaming με ένα καφεδάκι είναι ό,τι καλύτερο. Αν έχεις την ευκαιρία βέβαια μιας και το πρωί πάντα έχεις κάτι να κάνεις. Παίζοντας το πρωί, δηλαδή, σημαίνει πως είτε έχεις πολύ χρόνο μέσα στη μέρα, είτε πως κάνεις διακοπές αν είσαι σχολείο! (και δε σου λέει και κανένας τίποτα).

Το πρωινό gaming, λοιπόν, μας δίνει μία αίσθηση ελευθερίας και την γλυκιά γεύση αθωότητας και παιχνιδιού. Στηρίζουμε!

Μεσημέρι
Εντάξει το μεσημέρι είναι σχετικά νεκρή ώρα. Έχει λίγο απ’ αυτά που κάνεις το πρωί και λίγο απ’ αυτά που θα κάνεις την υπόλοιπη μέρα. Παρόλα αυτά είναι η πιο χαλαρή ώρα για οτιδήποτε (you know, 420). Σου φαίνεται πως έχεις πολύ χρόνο και ώρα για gaming, γιατί όντως έχεις. Επίσης, αρκετά αποδοτική ώρα μέσα στη μέρα και η μόνη ώρα που ο gamer δεν κλείνει τα ρολά των παραθύρων και παίζει με φως, γιατί εκείνες τις ώρες ο ήλιος είναι στα καλύτερά του. Επομένως για μεσημέρι, προτείνουμε gaming κυρίως με τον πολύ στενό κύκλο, για παράδειγμα μικρό αδερφό/κολλητούς & παιχνίδια τύπου single player (ναι ο ένας απλά θα κοιτάει) ή κάτι σε fifa, pro κλπ. Επιπρόσθετα το μεσημέρι παλιότερα ήταν πάντα η ώρα που προλάβαινες να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για gameboy!

Ψηφίζουμε μεσημέρι την καλύτερη ώρα για gaming μόνο όταν είσαι πολύ χαλαρός δεν έχεις κανονίσει κάτι το απόγευμα.

Απόγευμα
Κακή ώρα. Κυρίως γιατί πάντα θυμάμαι το απόγευμα να γίνεται ένας χαμός στο σπίτι και να μην μπορείς να συγκεντρωθείς. Το gaming απαιτεί προσοχή και focus κάθε στιγμή και δεν θέλεις τίποτα να σε αποσπά. Επίσης είναι η ώρα που θα έχεις και δουλειές να κάνεις. Απ’ τις εποχές του σχολείου, το απόγευμα είτε διαβάζεις είτε είχες φροντιστήριο. Μεγαλώνοντας, εκείνες τις ώρες βγαίνεις έξω, λίγο αργότερα δουλεύεις ή γενικά πας στην αγορά. Το απόγευμα παίζεις μόνο όταν βαριέσαι πολύ ή όταν ξεκινάς το βραδινό gaming πιο νωρίς. Οπότε απόγευμα it’s not time for gaming! Παρ’όλα αυτά το απόγευμα είναι η ώρα με τον περισσότερο κόσμο ή αλλιώς peak hours!

Βράδυ
Ίσως και η απάντηση στο άρθρο. Η ώρα που οι περισσότεροι gamers προτιμούν να παίζουν. Εδώ συνεχίζονται οι ώρες αιχμής και ανεβαίνει και το επίπεδο. Από 21.00 και μετά, έχουν ήδη ξεκινήσει τα streams, οι hardcore gamers έχουν αρχίσει να παίζουν και η μάχες κορυφώνονται σε κάθε είδους game . Είτε παίζεις στο net, είτε σπίτι με κόσμο, είτε μόνος το βράδυ, είναι η σωστή ώρα για gaming. Πιθανόν να έχεις τελειώσει τις δουλείες σου και να μην έχεις να κάνεις τίποτα μέχρι να πας γα ύπνο οπότε, παιχνίδια και πάλι παιχνίδια. Το βράδυ είναι η στιγμή που οι GPU και οι επεξεργαστές κάνουν την καλύτερη εμφάνισή τους μέσα στο γήπεδο.

Οι βραδινές ώρες είναι το φαβορί για το πότε τελικά, πρέπει να παίζουμε games.

Νύχτα
Την ξεχώρισα απ’ το βράδυ γιατί είναι προσωπική αγαπημένη ώρα για gaming. Hardcore ως το κόκκαλο, παίζεις και ξυπνάς την επόμενη μέρα χειρότερα απ’ ότι όταν γίνεσαι κόκκαλο. Την νύχτα δεν σε ενοχλεί κανείς. Τη νύχτα παίζεις μόνο με άτομα που και αυτά πραγματικά γουστάρουν να παίζουν. Η νύχτα είναι ένας από τους λόγους που υπάρχουν τα RGB στα πληκτρολόγια, ποντίκια, ανεμιστηράκια κλπ. Τη νύχτα είσαι άνετος, μόνος έτοιμος, για gaming. Το μόνο που πρέπει να έχεις φροντίσει είναι το φαγητό. Τη νύχτα μπορείς να μιλήσεις πιο άνετα μέσω skype. Παρέα με μουσική, κάθε ήχος ακόμα και αυτός του game που παίζεις ακούγεται πιο έντονα. Τα χρώματα μοιάζουν πιο ζωντανά. Νιώθεις πως μπαίνεις σε έναν άλλο κόσμο ο οποίος είναι πολύ καλύτερος από το απλά να κοιμηθείς νωρίτερα. Γι’ αυτό παίρνουμε το μέρος της ακόμα και αν δεν την προτιμούν πολλοί!

Τη νύχτα εξελίχθηκε η λέξη «παιχνίδι» στον όρο «gaming».

Τέλος, να πούμε, πως η κατάλληλη στιγμή για να παίξεις δεν εξαρτάται μόνο από την ώρα της ημέρας. Είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων. Έχει να κάνει με το πού παίζεις (δωμάτιο μόνος – net cafe), το ποια μέρα παίζεις (καθημερινή – ΣΚ), το ποια εποχή παίζεις (αργίες – καλοκαίρι) κλπ. Η κατάλληλη ώρα για gaming, λοιπόν, είναι διαφορετική για τον καθένα και δεν θα μπορούσε να είναι ίδια άλλωστε, μιας και όλοι μας είμαστε διαφορετικοί!

Εσείς τι θα ψηφίζατε για την πιο σωστή ώρα για gaming?

 

αν έχεις ώρα για gaming κ heroes, δες περισσότερα εδώ.
0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts