Πόλεμος της Valve εναντίον των σελίδων τζόγου του Team Fortress 2

Smiley face

Gabe, φέρε το banhammer, έχεις δουλειά.

 

Αν και η τζόγος με skin στο Counter-Strike: Global Offensive υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, πέρυσι η Valve φρόντισε να πολεμήσει τέτοιου είδους σελίδες μέσω εντολών παύσης και παράλειψης. Η αιτιολογία ήταν η χρήση λογαριασμών Steam για διαφημιστικούς σκοπούς (κάτι που η Valve δεν ανέχεται σε κανένα βαθμό). Με το CS:GO να “καθαρίζεται”, η Valve στρέφει την προσοχή της στο άλλο δημοφιλές της shooter, το Team Fortress 2.

Σε μια ανάρτηση στη σελίδα του Team Fortress 2, η Valve έκανε την εξής δήλωση:

“Τον περασμένο Ιούλιο, περιγράψαμε τις θέσεις μας όσον αφορά τις σελίδες τζόγου, υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα πως η Valve δεν έχει καμία επαγγελματική σχέση με τέτοιες σελίδες. Εκείνη την περίοδο ξεκινήσαμε να μπλοκάρουμε πολλούς λογαριασμούς στο CS:GO που είχαν σχέση με τζόγο. Μπορείτε να δείτε την αρχική ανάρτηση εδώ.

Πρόσφατα, μερικές σελίδες τζόγου ξεκίνησαν να μοχλεύουν αντικείμενα του TF2. Σήμερα ξεκινήσαμε τη διαδικασία μπλοκαρίσματος λογαριασμών που ασχολούνται με τζόγο στο TF2. Σας συστήνουμε να μην κάνετε συναλλαγές με αυτές τις σελίδες”.

Μετά από τα σχετικά μπλοκαρίσματα στο CS:GO πέρυσι, αρκετές σελίδες τζόγου που αφορούσαν το CS:GO ισχυρίστηκαν πως η λειτουργία τους ήταν απολύτων νόμιμη και πως θα άνοιγαν εκ νέου αφού περνούσαν σε συζητήσεις με την Valve. Με μια απλή έρευνα στο Google, θα διαπιστώσετε πως αυτό δεν συνέβη ποτέ, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους παίκτες και σελίδες εξακολουθούν να τζογάρουν skins και δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα.

Η αλήθεια είναι πως ο τζόγος skins κατά μια έννοια είναι καλό για τη Valve, αφού τονώνει την κίνηση στην αγορά του Steam. Αυτό γιατί η Valve παίρνει το 5% κάθε πώλησης στο Steam Market και το 15% για δικά της παιχνίδια, όπως τα CS:GO, Dota 2, και Team Fortress 2. Αφού όμως δεν έχει υπάρξει ξανά νομικό προηγούμενο με ηλεκτρονικά skins που έχουν πραγματική τιμή, είναι κάπως δύσκολο να διαπιστωθεί αν ο τζόγος skins είναι κάτι το νόμιμο ή όχι. Τα skins είναι αντικείμενα αξίας; Είναι σωστό να θεωρηθεί κανονικός τζόγος αφού αφορά πραγματικά λεφτά; Ή μήπως, αφού τα skins παίρνουν αξία μόνο από το gaming, πρόκειται για ιδιωτικές αγοραπωλησίες, οπότε όσα λεφτά χάσεις ήταν κακό του κεφαλιού σου;

Όπως και να ‘χει, η Valve έχει τους λόγους της που γίνεται όλο αυτό παρά τα λεφτά που πρόκειται να χάσει. Gabe, φέρε το banhammer!

 

 

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts