Πως θα αυξήσετε τα FPS στο CS:GO

Smiley face

Μετά από μία μικρή έρευνα είμαστε έτοιμοι να σας δείξουμε πως να αυξήσετε τα fps σας στο CS:GO ακολουθώντας τα παρακάτω tips…

Δεν έχουν όλοι “θηρία” PCs που μπορούν να “τρέχουν” το CS:GO ομαλά με 300 FPS κλειδωμένα ή εσύ μπορεί να έχεις ένα πολύ καλό σύστημα αλλά να έχεις ελάχιστα FPS ή ακόμα μπορεί να αντιμετωπίζεις προβλήματα με την σύνδεση σου. Αν έχεις κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα ή αν τα έχεις και όλα τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος για να επιλύσεις τα θέματα σου..

(Το εκάστοτε άρθρο έχει δημιουργηθεί για να δείξει στους viewers πως να έχουν καλύτερη επίδοση (FPS) στο game με όσο το δυνατόν λιγότερο input lag και όχι για το πως θα φαίνεται το game σε θέμα γραφικών)

 Πάμε στα tips..

Tip No1 –》Αναβαθμίστε τους drivers της κάρτας γραφικών σας.

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε για να αυξήσετε τα Fps σας είναι να αναβαθμίσετε τους drivers της κάρτας σας. Λογικά όταν είχατε “χτίσει” το PC σας, ξέρατε τι κάρτα υπάρχει μέσα σε αυτό. Υπάρχουν μερικά άτομα, όμως, που δεν γνωρίζουν τι κάρτα έχουν διότι έχουν αγοράσει τον υπολογιστή τους έτοιμο. Αν δεν ξέρετε τι κάρτα γραφικών διαθέτετε και το μοντέλο της μπορείτε να πάτε στην αναζήτηση των windows και να αναζητήσετε για “dxdiag”. Ένα παράθυρο θα ανοίξει, θα πατήσετε “No” και στη συνέχεια θα πάτε στο Display Tab όπου θα εμφανιστεί η μάρκα και το μοντέλο της κάρτας σας.  Παρακάτω θα βρείτε links για να κατεβάσετε τα drivers της κάρτας σας…

 

Για χρήστες Nvidia GPUs μπορείτε να κάνετε update τους drivers σας μέσω του προγράμματος της Nvidia, το Nvidia GeForce Experience. Για χρήστες AMD GPUs μπορείτε να κάνετε update τους drivers σας μέσω AMD’s Radeon ReLive. Να είστε πάντα σίγουροι ότι έχετε ενημερωμένους τους drivers σας.

 

Tip No2 –》Ρυθμίσεις των Windows

1.Power Options-> Αναζητήστε στα windows power options. Σε αυτό το παράθυρο θα πρέπει να επιλέξετε το High Performance. Αυτή η κίνηση ίσως σας δώσει ένα boost στα FPS και ένα σίγουρα πιο smooth multi-tasking και alt-tabbing. Αυτό πρέπει να το επιλέξουν σίγουρα οι Laptop Games.

fps drops

 

2. Απενεργοποίηση Xbox Game DVR (για χρήστες Windows 10) -> Ανοίξτε το Xbox app από το menu των Windows. Θα πρέπει να συνδεθείτε με ένα Microsoft Account αν δεν έχετε ήδη.

Αφού συνδεθείτε πατήστε το γρανάζι κάτω αριστερά στην γωνία και έπειτα επιλέξτε το “Game DVR”.

Μόλις το πατήσετε, απενεργοποιήστε το “Record game clips and take screenshots using Game DVR”. Αυτό θα απενεργοποιήσει το Backround Recording και άλλες λειτουργίες του Game DVR.

fps drops

 

Tip No3 –》Ρυθμίσεις CS:GO

1. Video Settings -> Βάλτε τα όλα στο Low εκτός από το “Global Shadow Quality”. Αυτό θα σας δώσει την δυνατότητα να βλέπετε τις σκιές των αντιπάλων σας χωρίς να επηρεαστούν τα FPS. Σιγουρευτείτε ότι έχετε ενεργό το Multicore Rendering διότι αυτό αφήνει το CS:GO να κάνει render όλα τα cores του CPU.

fps drops

 

2. Display Options -> Πρέπει να έχετε χαμηλό το resolution για να έχετε περισσότερα FPS. Αν παίζετε σε 4:3 800x600px resolution θα έχετε πολλά FPS αλλά το θέμα είναι πως θα το συνηθίσετε αν δεν το έχετε συνηθίσει ήδη. Ακόμα και οι PROs χρησιμοποιούν 4:3 διότι έτσι έχουν συνηθίσει από παλιότερους τίτλους του CS όπως CS 1.6.

 

3. Audio Settings -> Κλείστε όλους τους ήχους της μουσικής για να ακούτε στο game τα βήματα, τα plants της βόμβας… Επίσης σιγουρευτείτε ότι έχετε το Speaker Configuration από “HRTF” σε Headphones. Αυτό θα σας δώσει μερικά FPS. Το HRTF είναι μία ρύθμιση που μπορείς να ακούς ήχους από όλο το πεδίο 360°.

fps drops

4.Launch Options -> Ανοίξτε το Steam -> CSGO -> Properties -> Set Launch Options

Προτεινόμενα launch options: -console -novid -freq 144 -tickrate 128 -nod3d9ex -nojoy

  • “-console” ανοίγει το console όταν ανοίγεται το game
  • “-novid” Skipαρει το αρχικό βίντεο του CS:GO
  • “-freq 144” or “-refresh 144” Refresh rate οθόνης. Χρησιμοποιήστε το μεγαλύτερο που μπορεί να υποστηρίξει η οθόνη σας.
  • “-tickrate 128” Κάνει τους offline servers 128 tick. Βοηθάει όταν προπονήστε με bots.

Επιπλέον launch options που θα φανούν χρήσιμα για κάποιους:

    • “-nod3d9ex” Κάνει alt tab πιο γρήγορα.
    • “-nojoy” Απενεργοποιεί το joystick support.
    • “+mat_queue_mode 2” Σε κάποιους θα δώσει πάρα πολλά FPS.

 

Tip No4 –》Άλλες χρήσιμες οδηγίες

1. Αγοράστε έναν SSD σκληρό δίσκο και εγκαταστήστε το CS:GO σε αυτόν. Το game θα ανοίγει πολύ πιο γρήγορα και θα είστε ο πρώτος παίκτης που θα συνδέεται σε servers αν δεν έχουν και οι άλλοι παίκτες έναν σκληρό δίσκο.

2. Πάντα να κρατάτε τους drivers σας ενημερωμένους.

3. Scanάρετε το PC σας συχνά σε περίπτωση που κολλήσει κάποιον ιό ή malware. Χρησιμοποιήστε προγράμματα όπως το CCleaner για να το καθαρίσετε.

 

Αν ακόμα δεν έχετε κάποιο FPS Boost δείτε αυτό το βίντεο, ίσως σας βοηθήσει.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts