Πρώην πρόεδρος της Konami γίνεται πρόεδρος της Kojima Productions

Smiley face

Κάποιος του έπαιξε την κάρτα “Change of Heart”.

Η Kojima Productions, το νέο, ανεξάρτητο στούντιο παραγωγής παιχνιδιών του θρυλικού (αλλά λίγο στριμμένου) Hideo Kojima, τραβάει κόσμο όπως το μέλι τις μύγες. Το πρώτο παιχνίδι, το Death Stranding, είναι για τα καλά στα σκαριά. Η εταιρία του Kojima φαίνεται πως πρόκειται να αποκτήσει ένα μεγάλο ταλέντο υψηλών προδιαγραφών, τον Shinji Hirano, πρώην πρόεδρο της Konami Europe.

Σύμφωνα με το LinkedIn, ο Hirano πλέον δηλώνει πως είναι πρόεδρος στην Kojima Productions στο προφίλ του από το Νοέμβριο του 2016. Ο Hirano ήταν πρόεδρος της Konami Europe για σχεδόν μια δεκαετία, αλλά μια σειρά υποβιβασμών τον έκαναν “εταιρικό στέλεχος”, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει την εταιρία το Μάρτιο του 2016.

Όπως γράφει ο ίδιος, είναι “υπεύθυνος για τη διαχείριση υπερβολικά ταλαντούχων δημιουργικών ομάδων σαν μια οντότητα και για την παροχή της αρχηγίας που θα κάνει την εταιρία επιτυχημένη σαν μια από τα καλύτερα στούντιο του κόσμου”. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Hirano είχε αντιπροσωπεύσει επάξια την Konami σε μεγάλες εκδηλώσεις, σε σημείο που οργάνωσε μέχρι και πολλές από τις E3 της εταιρίας.

Δεν είναι ο μόνος που διάλεξε το στρατόπεδο του Hideo Kojima. Ο Ken-ichiro Imaizumi, παραγωγός στην Konami, εγκατέλειψε την εταιρία για χάρη της Kojima Productions, όταν ιδρύθηκε. Ακολούθησαν οι Yoji Shinkawa, σχεδιαστής γνωστός για όλο το concept art των Metal Gear Solid, και η Ayako Terashima, προσωπική βοηθός του Kojima (πολλοί Ιάπωνες πλάκωσαν). Τέλος, ο Jackie Tan, επικεφαλής σχεδιαστής των επιπέδων του Metal Gear Solid V και των τρέιλερ, σήκωσε τη σημαία της Kojima Productions και στελέχωσε την ομάδα της.

Ο Kojima συγκεντρώνει αρκετά ικανούς ανθρώπους δίπλα του σε βάρος της Konami. Μένει να δούμε αν οι επόμενες κινήσεις του θα ανταγωνιστούν την πρώην εταιρία του, ή θα επιλέξει να κινηθεί πιο ουδέτερα.

Office Wars Part 1, coming soon.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts