Ρατσιστικά σχόλια για τον πρωταγωνιστή του Watch Dogs 2

Smiley face

Το Watch Dogs 2 έκανε την εμφάνιση του λίγες μέρες πριν την μεγάλη έκθεση της E3 με ένα trailer εφ’ όλης της ύλης.Το gameplay, η πλοκή και ο πρωταγωνιστής παρουσιάστηκαν στην live μετάδοση που έκανε η Ubisoft στο κανάλι της στο Youtube.

Μετά από αυτό, ακολούθησαν πολλές συζητήσεις για τα γραφικά του παιχνιδιού που, πάντα πάντα αμφιλεγόμενο αντικείμενο, αλλά και για κάποια στοιχεία που (κατά κάποιους) δανείζεται το νέο Watch Dogs από την σειρά Mr. Robot.

Στο Steam είδαμε κακόφημα σχόλια για το χρώμα του πρωταγωνιστή Marcus. “Δεν ταιριάζει ο μαύρος Marcus, γιατί όχι πάλι ο Aiden;” είπε ο χρήστης Mentholox προσθέτοντας πως οι κάτοικοι μαύρου χρώματος είναι μόλις 6% στο San Francisco. Στην 45σέλιδη συζήτηση που πήρε μέρος στην Κοινότητα του Steam, οι gamers έβγαλαν το συμπέρασμα πως οι μαύροι δεν ταιριάζουν σαν πρωταγωνιστές. Ακόμη, ακούσαμε πως θα πρέπει η εταιρία να προσθέσει την επιλογή να αλλάζουν οι παίχτες το χρώμα του Marcus εντός παιχνιδιού.

Πολλά πολιτικά σχόλια κατά των μαύρων έλαβαν χώρα, που βέβαια ήρθαν σε αντίθεση με αρκετά τα οποία επικροτούσαν την κίνηση της Ubisoft. Είναι γνωστό πως ο φυλετικός ρατσισμός που επικρατεί στις Η.Π.Α είναι έντονος.

Προσωπικά, θέλω να καταδικάσω σχόλια τέτοιου χαρακτήρα. Τα βιντεοπαιχνίδια θα πρέπει να μας ενώνουν, όχι να γίνουν μέσο αναπαραγωγής ρατσιστικών αντιλήψεων και πεδίο μάχης. Ως γενιά της τεχνολογίας και του εκσυχρονισμού οφείλουμε να απαλλαγούμε από αυτό το στενόμυαλο κλίμα της μισαλλοδοξίας. Η πολυπολιτισμικότητα είναι αυτή που ανύψωσε το gaming τα τελευταία χρόνια και δεν πρέπει να καταστραφεί η κουλτούρα που έχει δημιουργηθεί.

Ας μην ξεχνάμε ότι όταν βρισκόμαστε πίσω από το πληκτρολόγιο παύουμε να είμαστε ο υλικός μας εαυτός και γινόμαστε ο παρατηρητής της ιστορίας που μας αφηγείται το παιχνίδι . Ο κόσμος της φαντασίας είναι αυτό που μας ενώνει και είναι καθήκον των δημιουργών του εκάστοτε παιχνιδιού να το διαμορφώσουν έτσι ώστε να είναι προσιτό προς όλους χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση!

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts