Ρεκόρ Ταχύτητας για το Drone της DRL

Smiley face

Υπάρχουν πολλές και διάφορες νέες εταιρίες οι οποίες προσπαθούν να μετατρέψουν τους αγώνες drone σε ένα σοβαρό, επαγγελματικό άθλημα το οποίο να μπορεί να επιφέρει κέρδη. Μέχρι στιγμής άτομα από την Drone Racing League, ή DRL για συντομία, έχουν καταφέρει τα μερικά αξιόλογα αποτελέσματα.

Ένα από τα κατορθώματα της DRL για το οποίο η ίδια είναι υπερήφανη είναι πως κατασκευάζει την δικιά της τεχνολογία, όπως το Racer3. Η συγκεκριμένη κατασκευή χρειάζεται να είναι γρήγορη, καθώς επίσης ευκίνητη και ανθεκτική. Να σημειωθεί πως μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 80 μίλια την ώρα. Όμως τι κάνουν οι μηχανικοί που δουλεύουν πάνω σε τέτοια drone στον ελεύθερό τους χρόνο; Φτιάχνουν τρελά drones και προσπαθούν να σπάσουν τα ρεκόρ ταχύτητας, φυσικά! Μάλιστα η DRL κατόρθωσε να καταλάβει μια θέση στα Guinness World Records με ένα quadcopter και με ρεκόρ ταχύτητας τα 163.5 mph.

 

 

Η ομάδα δήλωσε πως στην πραγματικότητα έφτασε τα 179.6 μίλια ανά ώρα όταν πετούσε με αυτό το πρωτότυπο, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει την ίδια ταχύτητα στην 100 μέτρων πορεία που όρισαν από το Guinness. Προηγούμενα πρωτότυπα άγγιξαν επίσης παρόμοιες ταχύτητες, αλλά ύστερα πήραν φωτιά.

Το drone το οποίο πέτυχε το συγκεκριμένο ρεκόρ ονομάζεται RacerX και ζυγίζει μόλις 800 γραμμάρια. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

  • 46,000 RPMs
  • 10S (42V) Powertrain
  • BeeRotor 80A (10S) ESCs / BLHeli with Multishot
  • TMotor F80 2407 2500kv
  • 1300mah 2 x 5S R-Line Tattu Lithium Polymer Batteries

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts