Σύγκρουση αστέρων θα “λάμψει” το 2022

Smiley face

Σε περίπου 5 χρόνια δύο άστρα που περιστρέφονται το ένα γύρω από το άλλο θα συγκρουστούν και θα φωτίσουν για λίγο τον νυχτερινό ουρανό. <<Είναι εντελώς απίθανο να μπορέσει κάνεις να προβλέψει μια αστρική έκρηξη, δεν έχει ξαναγίνει κάτι>> λέει ο Λάρι Μόλναρ του κολεγίου <<Καλβίνος>> στο Μίσινγκαν μέλος της ομάδας που προχώρησε στην εκπληκτική αυτή ανακάλυψη.

Η Ομάδα του Μόλναρ μελετάει το δυαδικό σύστημα αστέρων KIC 9832227, δύο άστρα δηλαδή που περιστρέφονται το ένα γύρω από το άλλο σε απόσταση περίπου 1.800 ετών φωτός από την Γη.

Η Πιθανότερη εξήγηση, για την ολοένα αυξημένη ταχύτητα που παρατήρησαν οι ερευνητές δόθηκε στο ετήσιο συνέδριο Αμερικανικής εταιρίας  αστρονομίας, είναι πως τα άστρα στροβιλίζονται πλησιάζοντας το ένα το άλλο αυξάνοντας συνεχώς την ταχύτητα τους ενώ ύστερα από ανακοινώσεις οι επιστήμονες μας είπαν πως είναι ήδη τόσο κοντά, σαν μια παρόμοια μάζα, << σαν δύο φιστίκια που μεγαλώνουν στο ίδιο κέλυφος>> δηλαδή.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς σε περίπου 5 χρόνια τα άστρα θα συγκρουστούν, θα συγχωνευτούν και ύστερα η βίαια σύγκρουση θα γίνει ορατή ως ερυθρός καινοφανής αστέρας, αυξάνοντας την φωτεινότητα της περιοχής δηλαδή, περίπου κατα 10.000 φορές.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως ακόμη και με γυμνό μάτι, η έκρηξη θα είναι ορατή στον αστερισμό του κύκνου.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts