Συγνώμη για το Dragonball Evolution

Smiley face

Λάθη γίνονται, και είναι και ανθρώπινα. Η Hollywood live-action ταινία Dragonball Evolution βγήκε στους κινηματογράφους το 2009 και δεν άρεσε σε κανέναν. Σε κανέναν. Ούτε στον δημιουργό της σειράς, Akira Toriyama, ούτε στους hardcore Dragonball fans, ούτε σε αυτούς που θυμούνται την σειρά με νοσταλγία, ούτε στους σινεφίλ, ούτε και σε αυτούς που τους αρέσουν οι κακές ταινίες (ειρωνεία!?). Και λόγω αυτού του γεγονότος, οι άνθρωποι πίσω από όλο αυτό το εγχείρημα, παραδέχονται το λάθος και είναι διατεθειμένοι – μέχρι ένα σημείο – να παραδεχτούν ότι η ταινία δεν δικαιολογείται.

Καθώς δούλευε στο επερχόμενο USA DBZ, ο Derek Padula, συγγραφέας βιβλίων όπως το Dragon Soul, πρόσφατα μίλησε στον σεναριογράφο Ben Ramsey, ο οποίος ήταν διατεθειμένος να μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα του Dragonball Evolution.

“Το περίμενα πως θα αυτή η μέρα θα έφτανε κάποτε. Η ταινία αποτέλεσε ένα οδυνηρό δημιουργικό κομμάτι στην ζωή μου. Το γεγονός ότι υπάρχει κάτι τέτοιο με το όνομά μου στη θέση του σεναριογράφου, το οποίο διασύρθηκε παγκοσμίως, είναι πολύ δυσάρεστο. Να δέχεσαι μηνύματα μίσους από όλο τον κόσμο σου πληγώνει την καρδιά. Ξόδεψα τόσα χρόνια προσπαθώντας να ρίξω το φταίξιμο αλλού, αλλά στο τέλος αυτό που μένει είναι οι λέξεις που γράφτηκαν στο χαρτί, και για αυτό παίρνω όλη την ευθύνη πάνω μου για την απογοήτευση όλων των fans. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, αλλά στην τελική, εγώ “κατέστρεψα το Dragonball”.

Μπήκα στο project σαν κυνηγός χρημάτων, όχι σαν fan του franchise αλλά ως επιχειρηματίας που έπρεπε να εκτελέσει μία εντολή. Έμαθα ότι όταν κάνεις μία δημιουργική προσπάθεια χωρίς πάθος, δεν καταλήγεις με το αποτέλεσμα που θες, και κάποιες φορές καταλήγεις και με ένα σκουπίδι στα χέρια. Έτσι δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν άλλον για την ταινία, παρά μόνο τον εαυτό μου. Ως fan άλλων σειρών, ξέρω πως είναι όταν περιμένεις κάτι με λαχταρά – επειδή το αγαπάς – και απογοητεύεσαι στο τέλος.

Ζητάω συγνώμη από όλους τους Dragonball fans. Εύχομαι να επανορθώσω δημιουργώντας κάτι διασκεδαστικό και καλό για κάτι που μου αρέσει και είμαι παθιασμένος μαζί του. Αυτήν είναι δουλειά που κάνω από τότε.

Σας εύχομαι τα καλύτερα,
Ben.”

[πηγή]

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts