SmashUp Η Μεγάλη Ανακατωσούρα Guide

Smiley face

Πέσατε στον κόσμο του “ SmashUp ” στον οποίο κατοικούν και τον διεκδικούν 8 φατρίες! Πόλεμος γίνετε σε όλον τον πλανήτη και όλες οι φιλές, με τα σατανικά τους σχέδια, σκοπό έχουν να κυριεύσουν όλον τον κόσμο! Διαλέξτε με ποιους θα συμμαχήσετε ποιους θα βοηθήσετε και ποιους θα σαμποτάρετε από το σκοπό τους!

boardgame

Οι 8 αυτές φατρίες μπορούν να σας δώσουν 28 διαφορετικούς συνδυασμούς στο Deck που θα δημιουργήσετε. Καθώς όλο και περισσότερες φατρίες θα εμφανίζονται μέσω επεκτάσεων, με σκοπό τι άλλο ; Να κυριεύσουν τον κόσμο φυσικά!

SmashUp boardgame

Εξωγήινοι, Δεινόσαυροι, Νίντζα,Πειρατές, Ρομπότ, Κατεργάρηδες, Μάγοι (όσοι απέμειναν), Ζόμπι είναι οι φιλές που έχουν ορκιστεί αιώνιοι εχθροί στο SmashUp ! Ποιος θα τα καταφέρει να υπερισχύσει;   

 • Οι Εξωγήινοι τρελαίνονται να δημιουργούν χάος, ιδιαίτερα στους άλλους παίκτες. Αν θέλετε να γίνεται οι ‘‘σπαστικοί’’ της παρέας τότε οι εξωγήινοι είναι ο ιδανικός λαός για εσάς! Είναι αποφασισμένοι να περάσουν καλά, εις βάρος όλων!
 • Αν γνωρίζουν ένα πράγμα να κάνουν τέλεια οι δεινόσαυροι… με μυαλό καρυδιού βέβαια, είναι.. στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν να κάνουν τίποτα, αλλά δεν ακυρώνει το γεγονός ότι είναι τεράστιοι! Και – ήμαρτον! Ποιος τους έδωσε λέιζερ ;!;
 • Αν μπορείτε να δείτε έναν νίντζα, το πιθανότερο είναι να είστε νεκρός (και αν μπορείτε να τους δείτε ενώ είστε νεκρός, τότε πάτε παρακάτω στα Ζόμπι, δεν ανήκετε εδώ!) Δεν θέλουμε να προδώσουμε μυστικά ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρουμε και μυστικά τους δηλαδή για να σας τα πούμε, όμως ότι κάνει αυτή η φατρία σίγουρα είναι μυστικό και γίνεται πολύ γρήγορα στα όρια της τελευταίας στιγμής. Οπότε θα σας δώσουμε μια συμβουλή… Να προσέχετε! Μιλάς με γρίφους γέροντα!
 • Ξέρετε τι είναι καλύτερο από το να ταξιδεύετε στις ανοιχτές θάλασσες; Να ταξιδεύετε όπου θέλετε! Οι πειρατές κάνουν ότι θέλουν όπου θέλουν και θα γίνετε τροφή για τα σκυλόψαρα αν διαφωνείτε.
 • Οι ηγέτες της τεχνολογίας δημιούργησαν τα ρομπότ και στη συνέχεια εκείνα ανέλαβαν τα ηνία και έκαναν την διαδικασία πιο αποδοτική. Τώρα μπορούν να παράγουν μαζικά ρομποτάκια όλον των ειδών, πιο γρήγορα απ’ ότι μπορούν να φανταστούν οι εχθροί τους. Α, υπάρχουν και κάποια τεράστια…!
 • Κλέβουν πράγματα, σταματάνε πράγματα, ξεκινάνε πράγματα, αλλάζουν πράγματα, κλέβουν τα κλειδιά σας, συλλέγουν κονκάρδες για κέρδος. Για χρόνια θεωρούσαμε αυτά τα μικρά πλασματάκια ως μια μεγάλη ενόχληση. Τώρα έχουν γίνει επιδημία. Κατεργάρηδες κύριοι προσέξτε τους…
 • Μεγάλη προσοχή στα κόλπα των Μάγων! Βγάζουν ασταμάτητα πράγματα από παντού, από τα καπέλα τους, από τα μανίκια τους, ακόμα και από τα παπούτσια τους! Παρατηρήστε τους προσεκτικά και με σοφία. Α! και προσέξτε τη μεγάλη πύλη προς το άγνωστο που μόλις άνοιξαν στην κουζίνα σας.
 • Έρχονται να σε πάρουν, παίκτη Νο2 το νου σου! Δεν σταματάνε να έρχονται! Απλώς έρχονται και ξανάρχονται, πολλές φορές μάλιστα σε κύματα. Δεν φτάνουν οι σφαίρες αλλά και να φτάσουν το να τα στείλετε στα σκάρτα δεν είναι και τόσο καλή ιδέα, γιατί μάλλον θα τα ξαναπείτε σύντομα.

Ξεκινώντας το παιχνίδι :

Κάθε παίκτης ανακατεύει μαζί δύο διαφορετικές φατρίες των 20 καρτών για να φτιάξει μία τράπουλα των 40 καρτών.

Αν έχετε δύο αντίτυπα του παιχνιδιού, διαφορετικοί παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια φατρία.

Ανακατέψτε όλες τις κάρτες βάσεων μαζί και κάντε τις μια τράπουλα. Τραβήξτε μια βάση ανά παίκτη, συν μία. Τοποθετήστε τις βάσεις ανοιχτές στο κέντρο του τραπεζιού. Κάθε παίκτης τραβάει πέντε κάρτες. Αν δεν έχετε κανένα ακόλουθο στο αρχικό σας χέρι τότε δείξτε το, ξεσκαρτάρετε το χέρι σας και τραβήξτε πάλι πέντε τυχαίες κάρτες από το deckπου φτιάξατε. Πρέπει να κρατήσετε όμως αυτό το χέρι ότι και να τραβήξετε. Όποιος ξύπνησε νωρίτερα σήμερα το πρωί είναι και ο παίκτης που θα ξεκινήσει πρώτος.

Στο γύρο σας μπορείτε να παίξετε έναν ακόλουθο και μία ενέργεια με οποιαδήποτε σειρά θέλετε ή να παίξετε ένα από τα δύο ή να μην παίξετε τίποτα να τραβήξετε δύο κάρτες και να τελειώσετε τον γύρο σας. Μπορείτε να έχετε μέχρι 10 κάρτες στο χέρι σας, αν έχετε παραπάνω τότε βάζετε την διαφορά στα σκάρτα σας. Αφού ολοκληρώσετε το παίξιμο των καρτών και πριν τραβήξετε τις 2 κάρτες που σας αναλογούν στο τέλος του γύρου σας, ελέγξτε μήπως κάποιες βάσεις είναι έτοιμες για βαθμολόγηση. Αν όντως είναι κάποιες για βαθμολόγηση τότε πρέπει να ξεκινήσετε τη βαθμολόγηση.

Βαθμολογείτε μια βάση αν η συνολική δύναμη όλων των ακολούθων που βρίσκονται σε αυτή τη βάση είναι ίση ή μεγαλύτερη της αντοχής της βάσης. Αν δύο ή περισσότερες βάσεις είναι έτοιμες για βαθμολόγηση, ο παίκτης του οποίου ο γύρος παίζεται αποφασίζει με ποια σειρά θα βαθμολογηθούν. Όταν μια βάση πρόκειται να βαθμολογηθεί, κάθε παίκτης μπορεί πρώτα να χρησιμοποιήσει τις Ειδικές ιδιότητες που συμβαίνουν «πριν» τη βαθμολόγηση βάσεων. Αν μετά την έναρξη της βαθμολόγησης η συνολική δύναμη της βάσης μειωθεί και γίνει μικρότερη της αντοχής της βάσης, η βαθμολόγηση δεν επηρεάζεται αλλά ολοκληρώνεται κανονικά.

Αν περισσότεροι από έναν παίκτη θέλουν να χρησιμοποιήσουν μια Ειδική ιδιότητα, ξεκινήστε με τον τρέχοντα παίκτη και συνεχίστε δεξιόστροφα μέχρι όλοι οι παίκτες με τη σειρά να πάνε πάσο (αν πάτε πάσο και κατόπιν ένας άλλος παίκτης παίξει μια Ειδική κάρτα, μπορείτε και εσείς στη συνέχεια να επιλέξετε και να παίξετε μια δική σας κάρτα.) Αν η δική σας κάρτα σας επιτρέπει να παίξετε επιπλέον κάρτες, πρέπει να τις παίξετε αμέσως ή καθόλου.

Ο παίκτης με τη μεγαλύτερη δύναμη σε μια βάση είναι και ο νικητής! Αυτός ο παίκτης κερδίζει τους πρώτους πόντους νίκης της βάσης από τα αριστερά. Ο δεύτερος παίκτης που συνεισφέρει περισσότερο στο κλείσιμο της βάσης παίρνει τους μεσαίους πόντους και ο τρίτος τους τρίτους στην σειρά. Πρέπει να έχετε τουλάχιστον έναν ακόλουθο στη βάση για να πάρετε πόντους.

Αφού βαθμολογηθεί η βάση όσοι ακόλουθοι βρίσκονται εκεί πάνε στα σκάρτα των ιδιοκτήτων τους. Τοποθετήστε την βαθμολογημένη βάση στα σκάρτα των βάσεων. Αντικαταστήστε την με την πρώτη κάρτα της τράπουλας των βάσεων. Ελέγξτε μήπως και άλλη βάση είναι έτοιμη για βαθμολόγηση, αν είναι βαθμολογήστε την με τον ίδιο τρόπο αν όχι τότε περνάμε στον επόμενο παίκτη.

Αν κάποιοι παίκτες ισοβαθμήσουν σε μια βάση, όλοι παίρνουν πόντους για την καλύτερη θέση στην οποία ισοβάθμησαν. Έτσι, αν τρεις παίκτες έχουν δύναμη 10, 10 και 5 σε μία βάση όταν αυτή βαθμολογείτε, οι νικητές (με δύναμη 10) παίρνουν και οι δύο τους πόντους της πρώτης θέσης! Σε αυτή τη περίπτωση ο παίκτης με δύναμη 5 έρχεται τρίτος, όχι δεύτερος. Αν δύο παίκτες ισοβαθμήσουν στη δεύτερη θέση, κανείς δεν έρχεται τρίτος. Μεγάλη πίκρα!

Τέλος!

Στο τέλος οποιουδήποτε γύρου στον οποίο κάποιος έφτασε τους 15 ΠΝ, ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους νίκης είναι και ο νικητής. Αν υπάρξει ισοπαλία, συνεχίστε να παίζετε γύρους μέχρι να μην υπάρχει. Η νίκη δεν μοιράζεται! Ένας θα είναι ο Αυτοκράτορας!

Κάποιες φορές, τα κείμενα των καρτών και οι κανόνες έρχονται σε αντίθεση. Σε μια τέτοια περίπτωση, το κείμενο της κάρτας πάντα υπερισχύει. Αν κάρτες έρχονται σε αντίθεση, αυτή που σας λέει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι υπερισχύει αυτής που σας λέει ότι μπορείτε.

Ο σκοπός σας πολύ απλά είναι να κατακτήσετε τον κόσμο! Χρησιμοποιήστε τους ακόλουθους σας για να καταστρέψετε τις αντίπαλες βάσεις. Ο πρώτος παίκτης που θα μαζέψει 15 πόντους νίκης (ΠΝ) είναι ο νικητής! Θα αντέξετε την αναμέτρηση; Θα καταφέρετε να μείνετε ο τελικός επιζών; Αποδείξτε λοιπόν πόσο στρατηγικό μυαλό έχετε αλλά και μέχρι που μπορείτε να φθάσετε για να γίνετε ο νικητής!

Tips !!! 😉

Θα μπορούσαμε να γράψουμε άπειρα tipsγια το SmashUpγια το λόγο ότι ο κάθε συνδυασμός φατριών μπορεί να κάνει και κάτι διαφορετικό για να διαλύσει τον αντίπαλο. Ένα είναι σίγουρο… Όποιος καταφέρει να πάρει και να ανακατέψει Ρομπότ μαζί με Ζόμπι είναι ανίκητος!

 • Έχετε Ρομπότ; Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των Ρομπότ είναι ότι μπορούν να κατεβάσουν μεγάλο αριθμό ακολούθων μέσα σε ένα γύρο σε μία βάση. Επίσης αν έχετε ξαναπαίξει το παιχνίδι θα παρατηρήσατε ότι υπάρχει μία βάση που η ιδιότητας της όταν πάει προς βαθμολόγηση είναι : για κάθε ακόλουθο που έχεις στην συγκεκριμένη βάση παίρνεις 1 ΠΝ (ναι καλά κατάλαβες είναι η βάση με το 0 0 0) οπότε κράτα ρομποτάκια στα χέρια σου και μόλις ανοίξει η συγκεκριμένη βάση πλημμύρησε την! Ίσος καταφέρεις να πάρεις την πρωτιά με την μία!
 • Μην σκορπάς τα Ζόμπι σου! Φρόντισε να βρίσκονται μαζεμένα σε μία βάση για να μπορείς να εκμεταλλευτείς την ιδιότητα του «Άρχοντα των Ζόμπι» ‘‘Μπορείτε να παίξετε έναν επιπλέον ακόλουθο δύναμης 2 ή μικρότερης από τα σκάρτα σας σε κάθε βάση στην οποία δεν έχετε ακόλουθους.’’ Και άσε τα τσιράκια σου να κάνουν την δουλειά τους!
 • Δεν χρειάζεται να σας αναφέρουμε κάποιο tipγια τους νίντζα, απλά παραμονεύετε να πάει να κλίσει μια βάση και πετάτε τους δολοφόνους νίντζα για να την κατακτήσετε!
 • Έχετε στο χέρι σας τον Βασιλιά Ρεξ και την ενέργεια Αφηνίασμα ; Παίξτε τα μαζί για να κλίσετε απευθείας μια βάση και πάρτε τους πόντους μόνο για την πάρτη σας.
 • Με τους πειρατές προσπαθήστε να παίξετε όλους τους μούτσους σε μία βάση! Κάνοντας αυτό μόλις βαθμολογηθεί η βάση που βρίσκονται μπορείτε να μεταφέρετε απευθείας τους 8 αυτούς πόντους επίθεσης σε μια άλλη βάση της επιλογής σας. Και σε συνδυασμό με τον Βασιλιά των Πειρατών ίσως βάλετε άλλους 5 πόντους στην βάση! Με τους Πειρατές έχετε μια ισχυρή πολεμική δύναμη όπου θέλετε όποτε θέλετε!
 • Αν κατέχετε την φατρία των πειρατών ίσως μπορείτε να την ‘‘φέρετε’’ στον παίκτη που διαχειρίζεται τα ρομπότ. Όπως αναφέραμε παραπάνω τα ρομπότ είναι ευνοϊκά στην βάση 000 διότι κατεβάζουν πολλούς ακολούθους με την μία. Όμως οι Πειρατές μπορούν να μεταφέρουν όλους τους ακολούθους τους με την μία σε μία βάση και μάλιστα πριν βαθμολογηθεί! Ναι! Όλους!!! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα διαβάστε τι κάνει η κάρτα ‘‘Πρόσω Ολοταχώς’’ και θα καταλάβετε!
 • Οι Εξωγήινοι είναι ένας λαός που από την φύση του σαμποτάρει, γι αυτό το λόγο μην το πάρετε με κάποιο controldeck όπως τους Κατεργάρηδες παραδείγματος χάρη.

Το “SmashUp – Η Μεγάλη Ανακατωσούρα” είναι μια αιώνια μάχη για 2 έως 4 παίκτες

Ένα φθηνό παιχνίδι στρατηγικής και καρτών για τρελές μονομαχίες που δεν το βαριέσαι ποτέ! 

Για να δεις το παιχνίδι ή κάποιες από τις επεκτάσεις του επισκεφθείτε τον ισότοπο μας gameville.gr ή ελάτε να το παίξετε και να μας γνωρίσετε από κοντά στο κατάστημα ” my playce ” στο κέντρο του Βόλου.

Παίκτες: 2-4
Ηλικία: 12+ ετών
Διάρκεια: 45’

Υλικά του SmashUp :

 • 8 φατρίες με 20 κάρτες η καθεμία (συνολικά 160 κάρτες)
 • 16 κάρτες βάσεων
 • Βίβλος Κανόνων!

Designer : Paul Peterson

Artist : Dave Allsop, Bruno Balixa, Conceptopolis,  Francisco Rico Torres

Να είστε καλά, να παίζετε και να χαμογελάτε Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts