Στα ύψη οι πωλήσεις του Rocket League

Smiley face

Το Rocket League θεωρούνταν ως ένα αρκετά επιτυχημένο vehicle, soccer video game, όμως τώρα γνωρίζουμε και με αριθμούς το μέγεθος της επιτυχίας του. Σύμφωνα με μία νέα αναφορά από το αμερικάνικο περιοδικό Forbes, το Rocket League έχει φτάσει σε πάνω από 110 εκατομμύρια δολάρια στις πωλήσεις του.

Μερικοί αριθμοί ακόμη …

Η εταιρία παραγωγής Psyonix είπε στο Forbes ότι πάνω από 15 εκατομμύρια χρήστες έχουν δοκιμάσει να παίξουν το Rocket League στις πλατφόρμες PS4, PC και Xbox One. Επιπρόσθετα, πολλοί από αυτούς αγόρασαν DLC με τον αριθμό τους να ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια έως τώρα.

In - game στιγμιότυπο από το Rocket League. Πρόκειται για ένα άκρως διασκεδαστικό και "εναλλακτικό" soccer game.

In – game στιγμιότυπο από το Rocket League. Πρόκειται για ένα άκρως διασκεδαστικό και “εναλλακτικό” soccer game.

Που αποδίδει την μεγάλη επιτυχία της η Psyonix και τι αναφέρει επί του θέματος ???

Η εταιρία Psyonix αποδίδει την βασικότερη αιτία της επιτυχίας στη δομή του DLC όπου όλα τα modes και τα maps διατίθενται εντελώς δωρεάν. Το μόνο χαρακτηριστικό που είναι επί πληρωμής είναι cosmetic. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες θα επιδιώκουν να κάνουν log in πίσω στο game ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να επωφεληθούν πρώτοι με νέο περιεχόμενο, όπως το νεοπροστιθέμενο, βασισμένο στο μπάσκετ, Hoops DLC, που έκανε την εμφάνισή του στις 26 Απριλίου 2016.

Το ολοκαίνουργιο Hoops DLC ήρθε και είναι διαθέσιμο στο Rocket League . Στο μέλλον αναμένονται κι άλλα τέτοια add-ons.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Psyonix, Jeremy Dunham, αναφέρει στο Forbes : “Με το πέρασμα του χρόνου ο αριθμός των παικτών γίνεται όλο και πιο μικρός όσο περισσότερα DLC προστίθενται στο περιβάλλον του παιχνιδιού, διότι όλο και λιγότεροι άνθρωποι τα αγοράζουν. Από την στιγμή που πουλάμε μόνο cosmetic items και αμάξια, δεν αφαιρούμε κανέναν από αυτό το ισοζύγιο και αυτός είναι ο λόγος που οι αριθμοί του Rocket League ανεβαίνουν όλο και περισσότερο μήνα με τον μήνα. Ο αριθμός των παικτών συνεχώς αυξάνεται τους τελευταίους πέντε μήνες στη σειρά.”

Το Rocket League έχει μπει μέσα στην καρδιά των χρηστών, κυρίως στους fans των “εναλλακτικών” soccer games, και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Μένει να δούμε, ωστόσο, που θα φτάσουν οι αριθμοί !!!

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts