Τα καλύτερα παιχνίδια τρόμου

Smiley face

Ο Οκτώβρης μεταξύ παρελάσεων για εθνικές γιορτές, λίγο καιρό μέχρι τα Χριστούγεννα έχει και το Halloween. Και τι έχουμε με το Halloween; Ότι βρούμε σε τρόμο! Από ταινίες, βιβλία, σειρές δεν έχουν μείνει στην απέξω και τα videogames.

Τα βιβλία τρόμου βοηθούν να μπεις μέσα στην ατμόσφαιρα, οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές τρόμου προσφέρουν μια εικόνα που μπορεί να προκαλέσει ρίγη μέσα μας, άλλα τα video games; Στα video games μπορούμε να νιώσουμε τον τρόμο πιο εύκολα.

Οπότε σήμερα θα δούμε τα καλύτερα παιχνίδια τρόμου που βγήκαν πότε.

Silent Hill 1-3

Η θρυλική σειρά ψυχολογικού τρόμου από την Konami είναι ένα must-play από όλους. Τουλάχιστον τα 3α πρώτα, γιατί μετά κατρακύλησε η σειρά. Το 1ο με το 3ο είναι άμεσα συνδεδεμένα, ενώ το 2ο είναι ξεχωριστό, δεν χρειάζεται να έχετε παίξει το 1ο. Ενώ το Resident Evil πήγαινε σε B-movie τρόμο με δράση, το Silent Hill στράφηκε στο ψυχολογικό τρόμο με συμβολισμούς. Επίσης, Fuck Konami, που σκότωσε τη σειρά.

Resident Evil 7

Μιλώντας για Resident Evil, το 7ο είναι το καλύτερο από όλη την σειρά συνολικά. Χωρίς B-movie στιγμές, πηγαίνουμε σε πραγματικό τρόμο στο σκοτάδι, από πρώτο πρόσωπο.

I Have no Mouth and I Must Scream

Βασισμένο στη μικρή ιστορία από τον Harlan Ellison, ένας υπερυπολογιστής ονόματι ΑΜ αφανίζει την ανθρωπότητα και βομβαρδίζει τον κόσμο με πυρηνικούς πυραύλους. Κρατεί όμως 5 ανθρώπους, 4 άνδρες και 1 γυναίκα, ζωντανούς και τους κάνει αθανάτους για να τους βασανίζει αιώνια. Στο adventure, ο ΑΜ παίζει με τους 5 επιζώντες, προσπαθώντας να τους αναγκάσει να βγάλουν τα κατώτατά τους ένστικτα. Η αρχή του είναι ιστορική και τρομακτική. Η φωνή του ΑΜ είναι ο ίδιος ο συγγραφέας, ο Harlan Ellison. Προειδοποίηση: υπάρχουν πάρα πολλά σκοτεινά σημεία, όπως φόνος, μαζική γενοκτονία και βιασμός. Δεν είναι χαρούμενο παιχνίδι και όχι για ευαίσθητες ψυχούλες.

Amnesia the Dark Descent

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της indie σκηνής, είναι ένα first person horror adventure, οπού δεν έχουμε όπλα και ο μοναδικός τρόπος για επιβίωση είναι να παίζουμε κρυφτό με τα τέρατα, ενώ και μόνο η όψη τους, κάνει τον χαρακτήρα να τρελαίνεται και να πάθει καρδιακή προσβολή.

System Shock 2

Sequel του System Shock (duuuuh), είμαστε ένας απλός στρατιώτης σε ένα διαστημόπλοιο γεμάτο μεταλλαγμένα τέρατα, εχθρικά ρομπότ και μια Α.Ι ονόματι Shodan, που μας βλέπει σαν έντομα και θέλει να μας αφανίσει.

Lone Survivor

Τι θα παίρνατε εάν κάνατε το 1ο Silent Hill σε 2D. Ζούμε στην πολυκατοικία μας με αμνησία και προσπαθούμε να επιβιώσουμε από τα τέρατα, ψάχνοντας για το τι έγινε και παράλληλα για φαγητό και νερό.

Dead Space 1

Μονάχα το πρώτο είναι κάλο. Τα άλλα δεν καθόλου καλά έξαρχος, καθώς φεύγουν από τον τρόμο και πάνε πιο πολύ σε χολιγουντιανή δράση. Θα του κάνω πάντως και μια αναφορά, καθώς η εταιρία που το έβγαλε, η Visceral Games, σκοτώθηκε από την ΕΑ, που την κατείχε. (Fuck EA).

Eternal Darkness: Sanity’s Requiem

Ένα παιχνίδι που δυστυχώς βγήκε μονό στο GameCube, και λέω δυστυχώς γιατί όλοι πρέπει να το απολαύσουν. Στο πνεύμα του Cthulhu Mythos, έχει πάρα πολύ καλή κάμερα και καλή μάχη, κάτι που δεν υπάρχει σχεδόν σε κανένα παιχνίδι τρόμου. Ειδικά τα insanity effects είναι πάρα πολύ ωραία, από υπόκωφες φωνές από το υπερπέραν μέχρι στο να βγει μήνυμα ότι η κάρτα μνήμης έχει καταστραφεί, προκαλεί ρίγη.

Five Nights at Freddy’s

Μια νέα φρέσκια πνοή αέρα σε ένα είδος που δεν φαινόταν να προσφέρει πολλά. Είστε ένας φύλακας ασφάλειας που δουλεύει βραδιάτικα σε ένα παιδικό εστιατόριο που έχει animatronics ως μασκότ τους. Το θέμα είναι ότι τα βράδια προσπαθούν να σας σκοτώσουν και εσείς πρέπει να φυλαχτείτε μέχρι να τελειώσει η βάρδιά σας. Και αυτό πρέπει να το κάνετε για 5 μέρες. Μην προσπαθείτε να ακολουθήσετε θεωρίες, κομμάτια ιστορίας και τα sequel του και φυσικά αποφύγετε την fanbase του όσο μπορείτε.

Alien Isolation

Υστέρα από το έκτρωμα που λεγόταν Colonial Marines, ιδού ένα σωστό παιχνίδι βασισμένο στα Alien. Είμαστε η κόρη της Ripley που προσπαθούμε να βρούμε τι έγινε με την Ripley (spoilers: είναι παγωμένη κάπου στο διάστημα) και παράλληλα προσπαθούμε να κρυφτούμε από ένα Alien που θα μας κάνει κολατσιό και δολοφονικά robot.

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth

Όταν το παιχνίδι τρόμου σου ξεκάνει με την αυτοκτονία σου στο άσυλο, τότε we’re in for a ride. Το καλύτερο παιχνίδι βασισμένο στο μύθο του Cthulhu και τα έργα του H. P Lovecraft.

Outlast

Είμαστε ένας δημοσιογράφος που θέλει να γράψει μια ιστορία για ένα εγκαταλελειμμένο ίδρυμα, αλλά όλα πάνε στράφι και πρέπει να επιβιώσουμε από ψυχοπαθείς δολοφόνους.

Alone in the Dark Trilogy

Ο πρωτοπόρος του survival horror όπως το ξέρουμε σήμερα. Το 1ο παιχνίδι είναι αυτό που γέννησε όλα τα άλλα survival horror παιχνίδια, όπως το Resident Evil. Οι συνέχειες δεν έπιασαν την ιδία ατμόσφαιρα με το πρώτο, αλλά η τριλογία αξίζει να την ρίξετε μια ματιά, έστω και για ιστορικούς λόγους.

Sanitarium

Σε αυτό το adventure ψυχολογικού τρόμου προσπαθούμε να βρούμε ποιος είμαστε, ταξιδεύοντας σε παράλληλους κόσμους, όπως μεταλλαγμένα παιδιά που σύντομα θα γίνουν φυτά, στο πολιτισμό των Μάγια και ένα τρελό τσίρκο.

Penumbra series

Πριν βγει το Amnesia The Dark Descent, υπήρχαν τα παιχνίδια Penumbra, από τους ιδίους δημιουργούς με το Amnesia. Εξίσου τρομακτικό με το Amnesia.

Sweet Home

Ένα RPG που βγήκε μονό στο Ιαπωνικό NES, λήγω βίαιων εικόνων και στοιχείων τρόμου. Είμαστε μια ομάδα 5 ανθρώπων που μπαίνει σε ένα εγκαταλλειμένο σπίτι για να βρει παλιά έργα τέχνης και εγκλωβίζεται μέσα από το φάντασμα της κάτοχου του σπιτιού μαζί με πολλά τέρατα. Δημιουργήθηκε από την ιδία ομάδα που έκανε το Resident Evil, και θεωρείται η έμπνευση του. Πρόσφατα, φανς το μετέφρασαν ολόκληρο και τώρα μπορείτε να το παίξετε με εξομοιωτή στον υπολογιστή σας.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts