Τα Top 5 παιχνίδια που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ

Smiley face

Όταν ένας διάσημος παραγωγός παιχνιδιών ανακοινώνει ένα παιχνίδι, το προωθεί για λίγο καιρό στην αρχή και στη συνέχεια βγαίνει επισήμως σε κυκλοφορία. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, πάντως, έτσι γίνεται. Μερικές φορές, ωστόσο, πολλά παιχνίδια ακυρώνονται τελευταία στιγμή εξαιτίας μιας ποικιλίας παραγόντων, όπως διαφωνίες με ολόκληρη την ομάδα παραγωγής ή ακόμη και με έναν συγκεκριμένο υπάλληλο–κλειδί στην όλη υπόθεση. Στην παρακάτω λίστα παρουσιάζονται τα top 5 παιχνίδια που όλοι τα περιμέναμε, αλλά οι παραγωγοί είχαν διαφορετική άποψη την τελευταία στιγμή. Παρακαλούμε, όσοι επιθυμείτε, να αφήσετε κάποιο σχόλιο όσον αφορά τη λίστα όπως και τυχόν αναφορά σε κάποιο παιχνίδι που πιθανότατα παραλείφθηκε.

5) Resident Evil Portable

image1_resident_evil_portable

Για την ιστορία του παιχνιδιού, το 2009 η Capcom ανακοίνωσε το Resident Evil Portable, έναν καινούργιο τίτλο στην σειρά Resident Evil, το οποίο προορίζονταν για το PSP. Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι τίποτα δεν είναι γνωστό αναφορικά με το παιχνίδι. Επισήμως, ούτε η ίδια η Capcom το έχει ακυρώσει, αλλά εξαιτίας του ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη πληροφοριών όσον αφορά την κυκλοφορία του, είναι εύλογο να υποθέσει κανείς ότι έχει ακυρωθεί εδώ και καιρό.

4) Legacy of Kain: Dead Sun

Το Legacy of Kain: Dead Sun θα ήταν το πρώτο παιχνίδι του ομώνυμου τίτλου Legacy of Kain τα τελευταία δέκα χρόνια και θα έβγαινε σε PS3, Xbox 360 και PC. Τελικά, η παραγωγή ακυρώθηκε το 2012 από την εταιρία Square Enix. Αργότερα, οι υπεύθυνοι συμπεράνανε ότι το παιχνίδι δημιουργήθηκε μία ακατάλληλη περίοδο. Θα περιμέναμε ένα open world game με dungeon crawls και μπόλικα puzzles. Το multiplayer mode δημιουργήθηκε από την Psyonix και κυκλοφόρησε το 2015 με την ονομασία Nosgoth. Το Nosgoth είναι ένα free – to – play multiplayer action game για PC. Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το game στο official site εδώ.

3) Tom Clany’s Rainbow 6: Patriots

Το Tom Clancy’s Rainbow 6: Patriots ανακοινώθηκε το 2011 και το project αναπτύσσονταν σε πολλαπλά studios της Ubisoft στον Καναδά και στις Η.Π.Α. για τις κονσόλες όγδοης γενιάς. Δύο χρόνια αργότερα ο παραγωγός ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι θα κυκλοφορούσε για PS4, Xbox One και PC. Ένα χρόνο μετά ανακοινώθηκε η ακύρωση του παιχνιδιού. Το Tom Clancy’s Rainbow Six Siege ανακοινώθηκε και κυκλοφόρησε εντός προθεσμίας. Η πλοκή του καινούργιου sequel θα ακολουθούσε την ομάδα Team Rainbow στις μάχες της ενάντια σε μία τρομοκρατική ομάδα γνωστή ως True Patriots, η οποία είχε σοβαρό πρόβλημα με την Wall Street.

2) Prey 2

To Prey 2 ανακοινώθηκε στην πραγματικότητα δύο φορές και, έπειτα, ακυρώθηκε και τις δύο. Λίγο πιο μετά από την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού, το Prey 2 θα αναπτυσσόταν στην εταιρία 3D Realms. Λίγα χρόνια αργότερα η παραγωγή μετακόμισε σε διαφορετικό studio. Στη συνέχεια, λίγα χρόνια μετά, το παιχνίδι αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα της Bethesda Softworks’. Η εταιρία επισήμανε ότι θέλησαν να εστιάσουν σε άλλους ανερχόμενους τίτλους παιχνιδιών. Το 2011, το παιχνίδι ανακοινώθηκε για άλλη μια φορά και τέθηκε για παραγωγή από την Human Head Studios. Στα τέλη του 2014 η παραγωγή ακυρώθηκε για δεύτερη φορά.

1) Silent Hills  

Στο νούμερο ένα της λίστας μας βρίσκεται το Silent Hills, μία συνεργασία δύο οραματιστών, του Hideo Kojima και του διάσημου σκηνοθέτη Guillermo del Toro. Το Silent Hills θα ήταν το δέκατο παιχνίδι της σειράς Silent Hill. Ανακοινώθηκε το 2014 και θα χρησιμοποιούσε την Fox Engine κατά τη διάρκεια της παραγωγής του, στην εταιρία Kojima Productions. Μέσα στο 2015 το project ακυρώθηκε και εξέπληξε το κοινό. Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα τους ακριβείς λόγους για τους οποίους η παραγωγή ακυρώθηκε. Σίγουρα είχε να κάνει με την απόφαση του Kojima να φύγει από την Konami εξαιτίας μερικών συγκρούσεων που είχε αναπτύξει.

Κατά καιρούς βλέπουμε μεγάλες παραγωγές να αναβάλλονται και εν τέλει να ακυρώνονται εξ’ ολοκλήρου. Είναι ένα απογοητευτικό γεγονός που σίγουρα δεν θα θέλαμε να συμβαίνει. Αλλά σκεφτείτε πόσες υπερπαραγωγές κυκλοφόρησαν εξαιτίας ενός μεγάλου προϋπολογισμού μιας εταιρίας. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται με μεγάλο ρίσκο καθώς και με την ακύρωση άλλων παραγωγών, οι οποίες θα χρειαζόταν μεγάλα ποσά για την ολοκλήρωσή τους.     

  Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP.

Πηγή

 

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts