Τέλος τα οχήματα diezel και βενζίνης για το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το 2040

Smiley face

Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να απαγορεύσει τα οχήματα diezel και βενζίνης μέχρι το 2040, σύμφωνα με αναφορές του The Guardianως μέρος της κυβερνητικής καμπάνιας για την βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Το σχέδιο σχετικά με το καθαρισμό του αέρα θα ανέρχεται στις 3 δισεκατομμύρια λίρες και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Michael Gove. Ωστόσο, η πρόταση δεν θα περιλαμβάνει μονάχα των αποκλεισμό του diezel και τις βενζίνης, αλλά θα δοθούν και 255 εκατομμύρια λίρες στα τοπικά συμβούλια για την ανακατασκευή των λεωφορείων, των φωτεινών σηματοδοτών και για την αλλαγή των οδών.

Παρόμοια ανακοίνωση με αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε και η Γαλλία η οποία αποκάλυψε τα σχέδια της σχετικά με την απαγόρευση των ορυκτών καυσίμων για τα οχήματα μετά το 2040. Επιπλέον οι κάτω χώρες και η Γερμανία βρίσκονται κάτω από μελέτη τέτοιο είδους προτάσεων, αν και η απαγόρευση αυτή θα εμπόδιζε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύσουν σε οχήματα χαμηλών ρύπων.

“Η κακή ποιότητα του αέρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά ρίσκα για την δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εκτελέσει σοβαρές δράσεις σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο,” δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον The GuardianΜάλιστα σύμφωνα με έρευνα που έγινε η μόλυνση του αέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι υπεύθυνη για τουλάχιστον 40,000 θανάτους κάθε χρόνο.

Το σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνει επίσης και 1 δισεκατομμύριο λίρες για την επένδυση σε αυτοκίνητα με χαμηλή εκπομπή ρύπων, από τα οποίες περίπου οι 100 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη των υποδομών της χώρας. Κάτι τέτοιο “Μπορεί να επιταχύνει την μεταβίβαση στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα,” δήλωσε ο David Bailey, ένας  automotive ειδικός στο πανεπιστήμιο Aston. Όμως οι περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν πως ακόμα και αυτά δεν είναι αρκετά.

Γενικά η βιομηχανία της τεχνολογίας φαίνεται να έχει στραφεί στην αντικατάσταση βενζινοκίνητων οχημάτων, με την Ιαπωνία να είναι από τους πρωτοπόρους στον αγώνα.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts