Hero πιο complex και από μαθηματική εξίσωση που χρειάζεται ακριβείς χειρισμούς για να πετύχει… Mirana!
Ένα ιντερνετικό gaming ρητό λέει: «αν πρόκειται να κοιτάω ένα χαρακτήρα όλη τη μέρα παίζοντας παιχνίδια, καλύτερα αυτός ο χαρακτήρας να είναι γυναίκα». Πώς όμως γίνεται αυτό στη Dota 2, που δεν είναι ούτε rpg, ούτε single player ώστε να βλέπουμε σε εμφανές μέγεθος τον χαρακτήρα μες το παιχνίδι και τα hero models εμφανίζονται πιο μικρά? Πως ξεφεύγουμε από τους αρσενικούς χαρακτήρες με τα σπαθιά και τις πανοπλίες? E, μεταξύ άλλων, με τη Mirana!
Τι και ποια είναι:
Σε κάθε φαντασία, ιστορία, ταινία, βιβλίο, σειρά, άρα και παιχνίδι, υπάρχει πάντα μία γυναίκα πολεμίστρια ή αλλιώς “femme fatale” στην ορολογία του gaming. Στο 90% αυτών των περιπτώσεων είναι και ranged warrior, δηλαδή μάχεται από απόσταση (τόξα, βέλη, πιστόλια) και όχι σώμα με σώμα. Έτσι κάνει και η Mirana, η οποία δεν αποτελεί εξαίρεση.
Στη Dota 2 οι ικανότητές της ακολουθούν το βασικό μοτίβο του παιχνιδιού με τα τρία skill και ένα ultimate. Συγκεκριμένα, έχει ένα nuke aoe skill το starstorm, ένα long range stun που σε κάνει πιο πολύ ώρα stun από ότι θα σε έπαιρνε να πας μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα :P, το sacred arrow, το leap που σε βοηθάει να ξεφεύγεις και σου δίνει attack speed, καθώς και team global invisibility μέσω της ulty της Moonlight Shadow.
Θεωρείται περίπλοκο hero κυρίως για το δεύτερο της skill, το arrow, το οποίο δεν είναι target spell. Η ευστοχία του απαιτεί συνδυασμό εμπειρίας, ικανότητας, τύχης και συνήθως σιγουρεύει το kill στον αντίπαλο hero. Σε περίπτωση αστοχίας όμως, το skill αυτομάτως αχρηστεύεται. Δύσκολη hero θα λέγαμε, όμως και ιδιαίτερα διασκεδαστική, ειδικά αν παίζεται με φίλους. Σαν τον Pudge ένα πράγμα.
Role στο game:
Η Mirana είναι το μοναδικό hero που μπορεί να παιχτεί σε ΌΛΑ -ναι σε όλα- τα roles. Σίγουρα όχι το ίδιο αποτελεσματικά στο καθένα. Αλλά αν παιχτεί με τον τρόπο (items, build κλπ) που απαιτεί το κάθε role τότε μπορεί να αποδώσει μια χαρά. Την έχουμε δει σε hard carry και mid, είτε με physical damage build είτε με magical damage. Σε offlane utility, σε roaming που αποτελεί και το πιο σύνηθες, καθώς και σε support. Στα πιο χαμηλά mmr επίσης και μετά το buff με το arrow (βλ. παρακάτω) ακόμα και σε jungle!
Πότε την γνωρίσαμε
Η γνωριμία μας με τη Mirana ήταν στις 27 Οκτωβρίου του 2006. Στη συγκεκριμένη έκδοση της DotA, version 6.38, η Mirana εισέρχεται ως βασικό hero στο παιχνίδι και θα αγαπηθεί ιδιαίτερα. Μαζί με αυτή φτάνουν τη ίδια μέρα και αξιοσημείωτες αλλαγές που θα υπάρχουν για πολλά χρόνια ακόμα στο παιχνίδι όπως το siege creep κάθε έξι wave, το refill του bottle με το rune και το cheese που ρίχνει ο Roshan!
Σημαντικές αλλαγές και buffs:
2015 Δεκέμβριος (patch 6.86): To arrow σκοτώνει αμέσως οποιοδήποτε non-hero, non-ancient unit που συναντάει αντί απλά να του κάνει full damage.
2016 Απρίλιος (patch 6.87): Βάζουν Aghanim’s Scepter στη Mirana που κάνει το starfall να ενεργοποιείται αυτόματα κάθε 10 δευτερόλεπτα ανεξαρτήτως του βασικού skill.
2017 Οκτώβριος (patch 7.07): Το leap αποκτά τρία charges με replenish time αντί για ένα με cooldown. Στο ίδιο patch επίσης στο τελευταίο level στο talent tree η ulty δέχεται μείωση στο cooldown και έτσι μπορεί το team που είναι η Mirana να έχει global invis κάθε 30 δευτερόλεπτα. Αρκετά υποτιμημένο μιας και οι παίχτες επιλέγουν συνήθως το τριπλό arrow.
Στο Warcraft lore:
Η Mirana προέρχεται από το την Tyrande Whisperwind του WarCraft. Είναι ιέρεια για χάρη της θεότητας του φεγγαριού Elune, εξ’ου και το nickname/title της Priestess of the Moon. Είναι παντρεμένη με τον Malfurion (στη DotA γνωστός και ως Furion), αδερφό του Illidan Stormrage (στη DotA γνωστός και ως Terrorblade ή Magina). Είναι ηγετική προσωπικότητα ανάμεσα στους Night Elf και δεινή επίσης πολεμίστρια.
Trivia:
- Στο lore της Dota 2 η Mirana είναι ορκισμένος εχθρός της Luna. Ήταν και εδώ υπηρέτρια της θεότητας του φεγγαριού (που στη Dota 2 ονομάζεται Selemene από το ελληνικό Selen δηλ. Σελήνη).
- Το mount της Mirana λέγεται Sagan. Όταν η Mirana σκοτώνει τον Invoker που το όνομά του είναι Carl, ακούγεται το «► Carl, meet Sagan.», κάνοντας αναφορά στον Carl Sagan, γνωστό αστροφυσικό.
- Η Mirana εμφανίζεται στο αντίστοιχο moba game της Blizzard, Heroes of the Storm, με τη μορφή της Tyrande βέβαια. Έχει πολλά ίδια skill από το warcraft και όχι μόνο.
- Για νομικούς λόγους πολλά ονόματα άλλαξαν από τη DotA στη Dota 2. To starfall έγινε starstorm, το Elune’s arrow έγινε sacred arrow. Ακόμα και το Priestess of the Moon άλλαξε σε Princess of the Moon και το Mirana Nightshade έμεινε απλώς ως Mirana.
- Η φωνή της Mirana είναι η Gin Hammond η οποία κάνει επίσης και πολλές άλλες γυναικείες φωνές της Dota 2 όπως της Drow, Enchantress, Phantom Assassin, Crystal Maiden, Vengeful Spirit και Spectre.
- Η ulty της Mirana -πιθανώς- να αποτελεί αναφορά στο ομότιτλο τραγούδι Moonlight Shadow, του γνωστού Άγγλου μουσικού Mike Oldfield. Link για τους rockάδες φίλους μας εδώ.
You must be logged in to post a comment.