Η απόκτηση ενός καινούργιου smartphone έρχεται συνήθως και με την εντύπωση πως μπορεί να κάνει τα πάντα, μιας και στην αρχή πραγματοποιεί αρκετά γρήγορα ορισμένες λειτουργίες. Ωστόσο η περίοδος αυτή δεν κρατάει για πάντα και μέσα σε ένα χρόνο το κινητό μετατρέπεται σε μια παλιότερη έκδοση του εαυτού του. Βέβαια όπως είναι φυσικό όταν ένα για ένα κινητό αρχίζουν να πέφτουν οι επιδόσεις τους πολλοί από εμάς πέφτουν στην παγίδα και αγοράζουν ένα καινούργιο. Όμως δεν θα έπρεπε να δώσουμε ακόμα μια ευκαιρία στον παλιό μας σύντροφο; Για όσους επιθυμούν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία ορίστε μερικά tips για γρηγορότερο κινητό.
Απεγκατάσταση Βαριών εφαρμογών
Όταν μια εφαρμογή ή κάποιο update της δημιουργείτε, γίνεται πάντα με βάση των πιο πρόσφατων tech χαρακτηριστικών που είναι διαθέσιμα στην αγορά και ρυθμίζεται ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή λειτουργία. Έτσι μια εφαρμογή που είναι κατασκευασμένη για τους πιο καινούργιους και γρηγορότερους επεξεργαστές όπως ο SD 820 ή 821 είναι φυσιολογικό να μην τρέχει το ίδιο σε παλιότερους επεξεργαστές όπως ο SD 615 ή 801. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κινητό να χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη, πράγμα που το κάνει να κολλάει.
Για παράδειγμα, το Chrome καταλαμβάνει πολύ περισσότερη μνήμη μετά το τελευταίο του update. Βέβαια αυτό δεν επηρεάζει ένα κινητό με 6 GB RAM, αλλά για ένα με 2 GB RAM είναι θέμα ζωής και θανάτου.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα ήταν καλό να προσπερνάτε τα λιγότερο σημαντικά updates ή στην χειρότερη περίπτωση να ψάχνεται για ένα πιο ελαφρύ υποκατάστατο. Όπως το Apus Browser το οποίο αποτελεί ένα “ξάδερφο” του Chrome browser.
Έλεγχος στον αριθμό των εφαρμογών
Σίγουρα όλοι έχουμε εφαρμογές στην συσκευή μας που είτε χρησιμοποιούμε σπάνια ή και καθόλου. Ωστόσο, παρόλο που δεν δίνουμε μεγάλη βάση στην αχρησιμοποίητες εφαρμογές, αυτές μερικές φορές παίζουν καθοριστικό ρόλο της μείωσης της ταχύτητα τους κινητού. Η απεγκατάσταση των εφαρμογών όχι μόνο βοηθάει στην ανάκτηση του αποθηκευτικού χώρου, αλλά συμβάλει και στην μείωση χρήσης της μνήμης.
Ανάλυση των OTA Updates
Τα OTA Updates είναι ουσιώδης για ένα κινητό μιας και ανοίγουν τον δρόμο για καινούργια χαρακτηριστικά, όμως δεν είναι όλα τα OTAs βελτιστοποιημένα. Σε διάφορες περιπτώσεις (και κυρίως την πρώτη φορά) μπορούν να εισχωρήσουν στην μνήμη και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της επίδοσης. Βέβαια δεν λέω να παραβλέψετε αυτά τα updates, ειδικά ένα είναι αρκετά κρίσιμα ή κάποιο σημαντικό security patch. Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε όμως πρώτα είναι μια μικρή έρευνα και αφού περιμένετε μερικές ημέρες να προχωρήσετε τα OTA updates.
Συχνή επανεκκίνηση
Όπως και ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς ύπνο, έτσι και για τα κινητά ισχύει κάτι παρόμοιο. Ακόμα και αν αποτελεί απλά ένα μηχάνημα χρειάζεται και αυτό μια “φρέσκια” εκκίνηση. Έτσι, είναι καλύτερο να γίνεται επανεκκίνηση στο κινητό που και που ή μπορείτε να ρυθμίσετε μια αυτόματη επανεκκίνηση στις ώρες ύπνου σας. Μόλις αυτό σας γίνει συνήθεια, θα δείτε σιγά σιγά διαφορά στην συμπεριφορά του κινητού.
Καθαρισμός Junk Files
Μόλις εκκαθαρίσετε ή διαγράψετε μια εφαρμογή, πολλά αρχεία συνεχίζουν να μένουν πίσω. Αυτά τα υπολείμματα ή σκουπίδια αρχείων εξακολουθούν να μοιράζονται χώρο στην μνήμη του κινητού επιβαρύνοντας το. Επομένως, η απαλλαγή από τα junk files είναι ένα σημαντικό στοιχείο για γρηγορότερο κινητό. Για την αντιμετώπιση τους, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή SD Maid και να τρέξετε το CorpseFinder module απευθείας. Θα εντυπωσιαστείτε με το ελεύθερο χώρο στο τέλος.
Ορίστε και ένα βίντεο με την εφαρμογή των παραπάνω tips για γρηγορότερο κινητό:
0
You must be logged in to post a comment.