Τιτανομέγιστους Κυκλώνες Εντόπισε στον Δία το Juno

Smiley face

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσαν οι νέες πληροφορίες που ήρθαν από το διαστημικό σκάφος Juno, καθώς αυτό πέρασε πάνω από τους δύο πόλους του Δία. Συγκεκριμένα, το σκάφος εντόπισε τεράστιους κυκλώνες. Ήταν γνωστό πως κυκλώνες πλήττουν την επιφάνεια του πλανήτη όμως, οι ερευνητές δεν περίμεναν πως θα βρεθούν στους πόλους. Για την ιστορία, το σκάφος περιφέρεται γύρω από τον πλανήτη, ενώ κάθε 53 ημέρες, το σκάφος φτάνει σε ιδανική απόσταση ώστε να καθιστά ικανή τη συλλογή απαραίτητων πληροφοριών.

Τιτανομέγιστους κυκλώνες εντόπισε στον Δία το Juno

 

Ο λόγος είναι πως δεν παραπέμπουν σε ότι περιμέναμε. Αν βρίσκαμε απλώς ό,τι αναμέναμε, θα ήταν τετριμμένα. Τώρα, όμως, μας ενθουσιάζει το γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μυστήρια και γρίφους, που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης, υψηλά ποσοστά αμμωνίας στην ατμόσφαιρα του Δια, ενώ βρήκαν περισσότερες πληροφορίες για το Σέλας που δημιουργείται και στους δύο πόλους του πλανήτη. Με λίγα λόγια, σωματίδια υψηλής ενέργειας, τα οποία κινούνται κατά μήκος των δυναμικών γραμμών του μαγνητικού πεδίου του πλανήτη είναι τα αίτια αυτού του φαινομένου. Όμως όπως λέει  ο Φραν  Μπάτζιναλ καθηγητής αστροφυσικής και πλανητικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Κολοράντο :

Ωστόσο, το  Juno δεν εντόπισε διαταραχές στο μαγνητικό πεδίο, τις οποίες θα έπρεπε κανονικά να προκαλούν.

Τέλος, οι επιστήμονες τείνουν να σιγουρεύουν πως ο πλανήτης έχει πυρήνα, που όμως πιθανόν να μην είναι οριοθετημένος.

 

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts