Τρελές Σφαίρες Guide και Tips

Smiley face

Βλέπεις μια σφαίρα που έχει χάσει τον δρόμο της να έρχεται κατά πάνω σου. Τι θα κάνεις;


Κανείς δεν ξέρει ποιόν θα πετύχει και από που θα του ’ρθει!

boardgame


Να προσέχεις λοιπόν κάθε κίνηση, γιατί όταν έρθει η στιγμή πρέπει να αντιδράσεις γρηγορότερα. 
Αν ποτέ λοιπόν θελήσεις να πας στην άγρια δύση για να μονομαχήσεις, πρέπει να γνωρίζεις ότι εκεί οι σφαίρες στα όπλα έχουν τρελαθεί και ακολουθούν τις δικές τους πορείες.

Τρελές Σφαίρες είναι ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν από 2 έως 4 γρήγοροι μονομάχοι. Μόνο ένας όμως θα αναδειχτεί το ΄΄γρηγορότερο πιστόλι στην άγρια δύση΄΄
 

Ξεκινώντας το παιχνίδι !!!

Τρελές σφαίρες Guide image1
 
Αν οι παίκτες είναι τέσσερις πρέπει να καθίσουν στις κατάλληλες θέσεις ώστε ο καθένας να έχει έναν παίκτη απέναντί του (σχήμα σταυρού).

Η τράπουλα ανακατεύεται και μοιράζονται όλες οι κάρτες στους παίκτες με το όπλο να στοχεύει στον απέναντι. Έτσι ο κάθε παίκτης πρέπει να έχει μπροστά του 32 πιστόλια έτοιμα να πυροβολήσουν τους αντιπάλους! Ο παίκτης που είδε τελευταία φορά western έχει την τιμή να ξεκινήσει την μονομαχία ανοίγοντας τη πρώτη κάρτα στο κέντρο του τραπεζιού.

13161420_1123413507680937_1445877366_o

Οι άλλοι παίκτες θα δουν ένα όπλο και τρεις σφαίρες με διάφορα χρώματα. Το κάθε όπλο όμως ρίχνει σφαίρες μόνο ίδιου χρώματος με αυτό. Αν κάποια σφαίρα έχει διαφορετικό χρώμα μη δίνετε σημασία, απλώς τα ‘χει χαμένα! Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να αναγνωρίσουν οι μονομάχοι τις σφαίρες που έρχονται κατά πάνω τους είναι να συγκρίνουν το χρώμα της κάθε σφαίρας με αυτό του όπλου.13148315_1123413324347622_848640335_o

Πολλές φορές τα όπλα έχουν μόνο μία σφαίρα ίδιου χρώματος με το όπλο. Σε αυτή τη περίπτωση ο παίκτης που στοχεύεται απλά την αποφεύγει και είναι ο επόμενος που πυροβολάει ανοίγοντας μία κάρτα στο κέντρο του τραπεζιού.

Είναι όμως και ορισμένα όπλα που έχουν δύο ή τρεις σφαίρες ίδιου χρώματος με το όπλο. Σε αυτή τη περίπτωση οι παίκτες που στοχεύονται πρέπει να δείξουν πόσο γρήγορα μπορούν να αντιδράσουν βάζοντας το χέρι στο κέντρο του τραπεζιού. Εκείνος που ήταν γρηγορότερος είναι ο νικητής αυτής της μονομαχίας και ξεφορτώνεται μία κάρτα όπλου που έχει μπροστά του. Επίσης είναι εκείνος που θα συνεχίσει ανοίγοντας μία νέα κάρτα.

Τρελές σφαίρες Guide image2

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να ξεφορτωθείς όλα τα όπλα που έχεις μπροστά σου! Και αυτό γίνεται ευκολότερα όταν νικάς τις μονομαχίες. Όμως πρέπει να προσέχεις γιατί αν μια σφαίρα με διαφορετικό χρώμα σε μπερδέψει και βάλεις το χέρι σου στο κέντρο του τραπεζιού χωρίς να στοχεύεσαι τότε γελοιοποιείσαι μπροστά στους άλλους μονομάχους επειδή σε ξεγέλασε μία τρελή σφαίρα. Και όχι μόνο θα ντροπιαστείς αλλά πρέπει να πάρεις και αυτή τη κάρτα και να τη βάλεις στο κάτω μέρος της στοίβας σου. Έτσι καθυστερείς περισσότερο να ξεφορτωθείς τις κάρτες σου ενώ ο παίκτης που πραγματικά στοχεύονταν συνεχίζει το παιχνίδι.
 
Tips !!!

  • Τρελές σφαίρες Guide image3Όταν πυροβολείς δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Δεν πρόκειται να μπεις σε κάποια μονομαχία. Μόνο στην περίπτωση που κάποιος άλλος πυροβολήσει θα πρέπει να είσαι προσεκτικός.

 

  • Τρελές σφαίρες Guide image4Αν υπάρχει διαφωνία για το ποιος ήταν ο γρηγορότερος τότε ο νικητής σύμφωνα με τον κανονισμό του παιχνιδιού είναι αυτός που έχει καλύψει την μεγαλύτερη επιφάνεια της κάρτας.

 

  • Η κάρτα πρέπει να ανοίγει έτσι ώστε να φαίνεται εύκολα από τους άλλους παίκτες και αυτός που την άνοιξε να απομακρύνει γρήγορα το χέρι του, ώστε να μην τον πάρουν τα σκάγια σε περίπτωση μονομαχίας.
  • Το μόνο που χρειάζεσαι στις Τρελές Σφαίρες για να κερδίσεις είναι παρατηρητικότητα, γρήγορη αντίληψη και την διάθεση να γελάσεις σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού.

Καλές μονομαχίες λοιπόν!

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts