Η Valve σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του “Review-Bombing”.

Smiley face

Μετά την νέα διαμάχη που προκάλεσε ο Pewdiepie, η Valve ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές στα User Reviews του Steam για να μετριάσει τα προβλήματα που προκαλούνται από τα review bombing. Σαν αποτέλεσμα του νέου ξεσπάσματος του Pewdiepie, ο developer του διάσημου και επιτυχημένου παιχνιδιού Firewatch, κατέκρινε την συμπεριφορά του γνωστού Youtuber και ανακοίνωσε πως θα ζητήσει να  κατεβούν από το κανάλι του όλα τα βίντεο που έχουν ως περιεχόμενο το Firewatch. Αυτό το νέο δυσαρέστησε πολλούς, με αποτέλεσμα μια ομάδα ανθρώπων να κάνει “review-bombing” στο Firewatch στο Steam, κάνοντας δηλαδή πολλές αρνητικές κριτικές στο παιχνίδι για να κατεβάσουν το συνολικό του score.

 

Το review bombing είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, αναφέρει η Valve,  καθώς οι χρήστες ασκούν κριτική στα παιχνίδια για λόγους εκτός του ιδίου του παιχνιδιού. «Μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι για κάτι που είπε ο developer online ή μπορεί να είναι για κάποια επιλογή που έκανε ο developer για την έκδοση του παιχνιδιού στο Steam σε σχέση με άλλα platforms ή απλά δεν τους αρέσουν οι πολιτικές του προτιμήσεις ,» είπε η Valve «Πολλά από αυτά τα εκτός-του -παιχνιδιού θέματα δεν είναι πολύ σημαντικά όταν πρόκειται για την αξία του ίδιου του παιχνιδιού, μερικά από αυτά όμως είναι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους ένας παίκτης μπορεί να είναι δυσαρεστημένος με την αγορά τους.»

 

Η Valve σημειώνει ότι ένα παιχνίδι που έχει βομβαρδιστεί από αρνητικά reviews συνήθως επιστρέφει στην αρχική του βαθμολογία. Στην περίπτωση του Firewatch , η βαθμολογία του ήταν αρκετά θετική, αν και με τα πρόσφατα reviews το παιχνίδι έχει χαρακτηριστεί ως mixed, λόγο του bombing που δέχτηκε.

Η Valve αντιμετωπίζει το review bombing.

«Αυτό σημαίνει ότι, ενώ οι review bombers ήταν δυσαρεστημένοι με μία απόφαση που έκανε ο developer , οι αγοραστές του προϊόντος ήταν ευχαριστημένοι με τον παιχνίδι όπως και οι παίκτες πριν από αυτούς,» δήλωσε η Valve. « Στις περιπτώσεις που η βαθμολογία δεν επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα της, πιστεύουμε πως το θέμα του review bombing έχει όντως επηρεάσει την καλή διάθεση των νέων αγοραστών και αυτό αντικατοπτρίζεται με ακρίβεια στα τακτικά και τρέχοντα reviews από τους νέους χρήστες. Σε κάποιες περιπτώσεις review bombing, οι developers πραγματοποίησαν αλλαγές ανταποκρινόμενοι στη δυσαρέσκεια της κοινότητας και σε άλλες δεν το έκαναν. Παρόλα αυτά δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη συσχέτιση μεταξύ του αν συνέβη και του τι συνέβη με το αποτέλεσμα της βαθμολογίας τους.»

 

Το review bombing είναι προβληματικό, συνέχισε η Valve, διότι καθιστά πιο δύσκολο να αποδοθεί με ακρίβεια ένα review score και το αν πραγματικά ενδιαφέρει ένα παιχνίδι ή όχι. Η εταιρία θέλει να το «διορθώσει» με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίζει τους παίκτες να εκφράζουν τις γνήσιες απόψεις τους.

 

Όσον αφορά τις λύσεις αυτές, η Valve είπε ότι μία από τις επιλογές θα ήταν να αφαιρεθεί το review score, έτσι ώστε οι παίκτες να χρειαστεί να διαβάσουν τις πραγματικές κριτικές των χρηστών. Στη συνέχεια θα μπορούσαν να κρίνουν οι ίδιοι οι χρήστες για το αν μια κριτική έχει να κάνει με το περιεχόμενο του παιχνιδιού η όχι. Ωστόσο, δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο. «Τα scores προστέθηκαν ως απάντηση στα αιτήματα των χρηστών στο παρελθόν και η ζήτηση για κάποιου είδους περίληψη θα υπάρχει ακόμα, παρόλο που οι χρήστες γνωρίζουν ότι δεν είναι πάντα ακριβείς.»

Η Valve σκέφτηκε επίσης να κλειδώσει προσωρινά τα reviews, όχι σε αντίθεση με τον τρόπο με τον οποίο οι χρηματιστηριακές αγορές του πραγματικού κόσμου μπορούν να εμποδίσουν την εμπορία ορισμένων μετοχών όταν εντοπιστούν ζητήματα. Η εταιρία όμως δεν επιδιώκει ούτε αυτό επειδή: «Είμαστε βέβαιοι ότι το score θα συνεχίσει να κατεβαίνει ακόμα και μετά την περίοδο κλειδώματος.» Θα εξετάσει επίσης αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει τα review scores με έμφαση στις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Η Valve αντιμετωπίζει το review bombing

Καθώς η εταιρία δεν θα προχωρήσει σε καμία από αυτές τις ιδέες, θα εστιάσει περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν τα review data για να μπορούν να λαμβάνουν μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση.

 

«Από σήμερα, κάθε σελίδα παιχνιδιού θα περιέχει ένα ιστόγραμμα της θετικής και αρνητικής αναλογίας των αξιολογήσεων καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής του παιχνιδιού και κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε τμήμα του ιστογράμματος θα μπορείτε να διαβάσετε ένα δείγμα από τις κριτικές από εκείνη την χρονική περίοδο,» είπε η Valve. «Ως πιθανός αγοραστής, είναι εύκολο να εντοπίσετε προσωρινές στρεβλώσεις στα reviews, να διερευνήσετε γιατί συνέβη αυτή η παραμόρφωση και να αποφασίσετε μόνοι σας αν είναι κάτι που σας ενδιαφέρει. Η προσέγγιση αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι δεν εμποδίζει κανέναν να γράψει ένα review, αλλά απαιτούν ελαφρώς μεγαλύτερη προσπάθεια εκ μέρους των πιθανών αγοραστών. ”

 

Η Valve τελείωσε την ανάρτηση της λέγοντας ότι τίποτα δεν θα μείνει στον πάγο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η εταιρία εργάζεται πάνω σε μία καλύτερη λύση.

 

πηγή: link

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts