Ziggs Bot APC Game Horizon’s Guide

Smiley face

Περιεχόμενα:
1) Πρόλογος
2) Abilities
3) Masteries
4) Runes
5) Items
6) Summoner Spells
7) Laning
8) Teamfights και συμβουλές

Πρόλογος

Hello Guys.

Αυτό είναι ο πρώτο μου Guide στο πώς να παίξετε Ziggs apc στο bot. Είναι ένα από τα πιο σπασμένα pick καθώς βρισκόμαστε στο patch 7.1 και χαρακτηρίζεται και ως king του split push.

ziggs

Ήρθε λοιπόν η ώρα να δούμε τα skills του Ziggs:

Short Fuse (Passive):

Κάθε 12 δευτερόλεπτα, η επόμενη βασική επίθεση (Hit) θα προκαλέσει μπόνους μαγική ζημιά. Αυτός ο χρόνος επαναφόρτισης μειώνεται κάθε φορά που ο ziggs χρησιμοποιεί μία ικανότητα (Skill).


Bouncing Bomb (Q):
Κόστος (cost): 50/55/60/65/70 mana
Εμβέλεια (range): 850

Ο Ziggs εκτοξεύει μία βόμβα που αναπήδα η οποία προκαλεί μαγική ζημιά. Η μαγική ζημία (magic damage) που προκαλεί αντιστοιχεί σε 75/120/165/210/255 (+65% ap)


Satchel Charge (W):
Κόστος: 65 mana
Εμβέλεια: 1.000

Ο Ziggs πετάει έναν εκρηκτικό μηχανισμό που εκρήγνυται μετά από 4 δευτερόλεπτα ή όταν ενεργοποιηθεί ξανά αυτή η ικανότητα. Η έκρηξη προκαλεί 70/105/140/175/210 (+35% ap) Μαγική Ζημιά στους εχθρούς, εκτοξεύοντάς τους μακριά. Το ίδιο ισχύει και για τον Ziggs, αλλά αυτός δεν δέχεται ζημιά. Ο Σάκος Εκρηκτικών θα ισοπεδώσει αμέσως τους ασταθείς πύργους, οι οποίοι έχουν λιγότερο από το [25]% της Ζωής τους.

Hexplosive Minefield (E):
Κόστος: 70/80/90/100/110 mana
Εμβέλεια: 900

Ο Ziggs σκορπίζει νάρκες εγγύτητας, οι οποίες εκρήγνυνται όταν έρθουν σε επαφή με τον εχθρό, προκαλώντας Μαγική Ζημιά και επιβραδύνοντάς τον.

Ο Ziggs σκορπίζει νάρκες επαφής που εκρήγνυνται κατά την επαφή με τον εχθρό, προκαλώντας 40/65/90/115/140 (+30% Ισχύος Ικανότητας) Μαγική Ζημιά. Οι εχθροί που δέχονται ζημιά επιβραδύνονται κατά 20/25/30/35/40% για 1.5 δευτερόλεπτα. Οι εχθροί που ενεργοποιούν μια νάρκη δέχονται 40% ζημιά από τις υπόλοιπες νάρκες. Οι νάρκες αφοπλίζονται αυτόματα μετά από 10 δευτερόλεπτα.

 

Mega Inferno Bomb (R):
Κόστος: 100 mana
Εμβέλεια: 5.000

Ο Ziggs ρίχνει στη μάχη την υπέρτατη εφεύρεσή του, την Mega Inferno Bomb, εκτοξεύοντάς την από τεράστιες αποστάσεις. Οι εχθροί που βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο της έκρηξης δέχονται 300/450/600 (+110% ap) μαγική Ζημιά. Οι εχθροί που βρίσκονται πιο μακριά δέχονται τα δύο τρίτα της ζημιάς.

Αφού λοιπόν τελειώσαμε με τις ικανότητες του Ζiggs ήρθε η ώρα να δούμε τα Masteries!

Οι επιλογές που θα δείτε είναι 18 πόντοι στο cunning και 12 στη ferocity ή 12 πόντοι στο cunning και 18 στη ferocity.

Πόντοι για την πρώτη επιλογή:

5 Sorcery
1 Fresh Blood
5 Natural Talent
1 Bounty Hunter
5 Savagery
1 Secret Stash
5 Meditation
1 Dangerous Game
5 Precision
1 Thunderlord’s Decree

Ziggs pic
Πόντοι για την δεύτερη επιλογή:
5 Sorcery
1 Fresh Blood
5 Natural Talent
1 Bounty Hunter
5 Piercing Thoughts
1 Touch of Death
5 Savagery
1 Secret Stash
5 Meditation
1 Dangerous Game

Ziggs pic
Έφτασε οι στιγμή για να δούμε τα runes:

9 φορές το mark of magic penetration


9 φορές το seal of armor


9 φορές το glyph of scaling M.resist


9 φορές το quint of ability power

Φτάνοντας εδώ θα ήθελα να πω πως τα αντικείμενα για το κάθε game μπορεί να είναι διαφορετικά. Παράδειγμα σε κάποιο match up το που θα χάνατε ενάντια σε έναν zed για να επιβιώσετε θα αγοράζατε το Zhonya’s Hourglass ή όπως το λένε μερικοί “κλεψύδρα”. Δυστυχώς δεν μπορώ να αναλύσω κάθε match up ξεχωριστά για αυτό λοιπόν θα δώσω ένα example build για το τι αντικείμενα να αγοράσετε και μετά θα πρέπει να κρίνετε το κάθε match up και τα αντικείμενα τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν στο game που παίζετε. Βλέπω ότι οι περισσότεροι αγοράζουν τα ίδια αντικείμενα σε κάθε game, το θεωρώ πολύ λανθασμένο αλλά ας μην κωλυσιεργώ (editor’s note: Αυτό σημαίνει “καθυστερώ”, τώρα το googlαρα.) άλλο, πάμε λοιπόν να δούμε το build μας.

Starting Items: 1 Doran’s ring και 2 Health potion

Early Purchases: doran’s ring, lost chapter, boots of speed, refillable potion, control ward, amplifying tome, sorcerer’s shoes, fiendish codex

Ziggs pic

Core Items: morellonomicon, sorcerer’s shoes, luden’s echo, rabadon’s deathcap, lich bane, void staff

Ziggs pic

Πριν φτάσω στα summoner spells θέλω να προλάβω την απορία κάποιου με ποια σειρά θα έπρεπε να αναβαθμίζω τις ικανότητες του Ziggs;
Αγαπητέ αναγνώστη η σειρά με την οποία θα πρέπει να maxαρεις της ικανότητες του Ziggs είναι η εξής:
1,4,5,7,9

3,14,15,17,18

2,8,10,12,13

6,11,16

Τα summoner spells που θα επιλέγατε στο bot σαν apc Ziggs όπως και φανταστήκατε είναι το Flash και το Heal

Ziggs pic

Και εγώ σαν αναγνώστης στην δική σας θέση πρέπει να παραδεχτώ ότι θα φανταζόμουν ακριβώς το ίδιο με εσάς.

Laning

Στο laning, προτεραιότητα αποτελεί το farm και η οριοθέτηση (zone) του αντιπάλου. Εάν δεν είναι αρκετά έξυπνος είναι εφικτό να περάσετε αρκετή ζημιά πάνω του αναγκάζοντας τον να επιστρέψει στην πηγή, να κάψει κάποιο spell ή ακόμα και σε θάνατο. Η προσπάθεια για ζημιά στον αντίπαλο σας ενδείκνυται στην προσπάθεια του να σκοτώσει ένα minion. Σε αυτή την περίπτωση 2 πράγματα θα συμβούν. Είτε θα σκοτώσει το minion και θα δεχτεί την ζημιά είτε θα εγκαταλείψει το minion ώστε να ανταλλάξει μαζί σας πύρα εναντίον σας. Εάν χρειαστεί να χάσετε ένα ή 2 minion προκειμένου ο αντίπαλος να χάσει ένα health potion σας συνιστώ να το κάνετε καθώς θεωρείται καλή η ανταλλαγή. Είναι προφανές πως το να χάσετε ένα ολόκληρο κύμα για ένα kill αξίζει, καθώς ένα κύμα υπηρετών δίνει 120-180 gold και ιδίως αν είναι το πρώτο αίμα παίρνετε 400 gold. Στο πρώτο κύμα (wave) φορτώστε την passive σας και συγκεντρωθείτε στο farm κάνοντας παράλληλα poke το αντίπαλο ad carry με το Q σας αν είναι εφικτό. Ο Ziggs σαν apc στο bot ομολογώ πως είναι λίγο βαρετός στην αρχή καθώς πρέπει μόνο να farmαρεις και να pokαρεις μέχρι να μπορέσεις να τους κάνεις αρκετή ζημιά ώστε να τους σκοτώσεις ή να τους αναγκάσεις να πάνε recall ώστε να χάσουν xp και gold με σκοπό να καταφέρεις να περάσεις μπροστά στο game σε σχέση με το enemy bot lane. Ουσιαστικά ο σκοπός του Ζiggs στο early game είναι να καταφέρει να κάνει shut down το enemy bot lane ή να επιβιώσει μέχρι να πάρει το spike power του για να τους μηδενίσει ή να σπάσει γρήγορα τους πρώτους 2 πύργους για να δώσει gold στην ομάδα του.

Οι στόχος του Ziggs στα teamfights: Να περάσει αρκετή ζημιά στους αντιπάλους ώστε η ομάδα του ή αυτός να καταφέρουν να τους σκοτώσουν για να πάρουν κάποιο objective(baron,dragon,tower,inhibitor,buffs)

Συμβολές:

Συμβουλή νούμερο 1: Προσπαθήστε να μην ξοδεύετε το w σας άσκοπα καθώς έχει μεγάλο cooldown και είναι πολύ χρήσιμο είτε σε περίπτωση που χρειαστεί για κάποιο escape είτε σε περίπτωση που ο αντίπαλος πύργος έχει λιγότερο από το 25% της ζωής του και θα καταφέρετε να τον σπάσετε απλά πατώντας 2 φορές το w και δίνοντας gold στην ομάδα σας. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που χαρακτήρισα τον Ziggs king of split push όπως και broken.

Συμβουλή νούμερο 2: Χρησιμοποιώντας κάποια από τις ικανότητες του Ziggs χαμηλώνετε το χρόνο επαναφόρτισης του passive σας, κάτι που σημαίνει πως όταν έχετε βγάλει το lich bane και κάνετε ένα skill hit στον αντίπαλο πύργο, κάνετε άλλο ένα skill ή 2 κάνετε άλλο ένα hit στον πύργο πατάτε το w πάνω στον αντίπαλο πύργο και καταστρέφεται άμεσα σχεδόν.

Αγαπητέ αναγνώστη σε ευχαριστώ που διάβασες το άρθρο μου ελπίζω να σου άρεσε και να σε έκανε να μάθεις κάτι παραπάνω από αυτά που ήδη ήξερες best of luck EICOMAX.

1

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts