Τι ειναι το ARTIFACT, το νεο παιχνιδι της VALVE?

Smiley face

Artifact… το ολοκαίνουριο Card Game της Valve, με χρώμα Dota 2 φυσικά…!

Ναι, ένεκεν η στιγμή για το νέο παιχνίδι της Valve. Ένα παιχνίδι που εστιάζει στη στρατηγική, έχει χτιστεί με μεράκι και τέχνη, συνδυάζοντας παράλληλα την εμπειρία του Richard Garfiled (aka δημιουργού του Magic). Αυτή τη φορά η δράση δεν είναι τόσο απλή, αλλά είναι το ίδιο άμεση.

Πως παίζεται:
Όπως όλα τα card games: Έχεις ένα deck με κάρτες που το έχεις δημιουργήσει πριν μπειςτο παιχνίδι, μέσω του deck builder (in-game). Υπάρχουν τρία lane, τα οποία παρομοιάζονται με τα τρία lane της Dota 2. Κάθε lane έχει έχει και το δικό της μοναδικό tower, και σε κάθε lane υπάρχει ξεχωριστό mana capacity.

Ένα παιχνίδι Artifact προχωράει με τον εξής τρόπο: δεξί lane -> μεσαίο lane -> αριστερό lane. Κατά τη διάρκεια του κάθε lane έχουμε το combat phase, στο οποίο οι κάρτες, τα hero και τα creeps δηλαδή, επιτίθενται η μία στην άλλη. Με το τελευταίο combat phase του αριστερού lane, έρχεται η φάση του deployment. Η στιγμή δηλαδή που τοποθετείς στα lane σου τις κάρτες, τα hero και τα item, που τα έχεις αγοράσει στο shopping phase. Έπειτα, ξαναπάμε στο πρώτο lane και ο κύκλος συνεχίζει μέχρις ότου…

…να νικήσεις δύο tower του αντιπάλου ή ένα tower και ένα Ancient! Το Ancient έχει 80hp και εμφανίζεται όταν πέφτει το 40hp tower του ίδιου lane.

Artifact board

Artifact board

Τώρα, πρέπει να μην ξεχνάμε πως το Artifact και οι κάρτες του χωρίζονται σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα. Αυτά είναι μαύρο, πράσινο, κόκκινο και μπλε. Κάθε χρώμα αντιπροσωπεύει και ένα διαφορετικό τρόπο παιξίματος. Επιπλέον, κάθε κάρτα για να μπορέσεις να την χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να έχεις στο ίδιο lane ένα hero του ίδιου χρώματος.

Οι κάρτες επίσης χωρίζονται στους τύπους: Hero cards, Item cards, Creep cards, Spell cards, Improvment cards. Tα hero card ξανακάνουν spawn όταν πεθαίνουν και όπως τα item cards δεν χρειάζονται mana. Οι υπόλοιπες απαιτούν ένα ποσό mana για να τις βάλεις στο board. Το Artifact σ’ αυτό το σημείο, στηρίζει την αγοραπωλησία καρτών και το αλισβερίσι μεταξύ των παιχτών, μέσω του Steam Marketplace!

Πόσο κάνει (ναι, πόσο κάνει):
Το Artifact δυστυχώς ή ευτυχώς (αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα), δεν θα είναι free to play, όπως η Dota 2. Το παιχνίδι θα μπορεί να το αγοράσει κάποιος στα 20€. Στο πρώτο login θα έχετε και αυτόματα 228 κάρτες. Επιπλέον θα μπορείς να αγοράσεις ένα pack καρτών, με 2€ το οποίο θα εμπεριέχει 12 κάρτες.

Μιας και μιλάμε για λεφτά, να τονίσουμε πως από τις αρχές του 2019, το Artifact θα έχει και το δικό του 1 million tournament!. Αυτόματα, δηλαδή, γίνεται e-sport, στο οποίο ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους αρκετοί παίκτες του Heartstone, Magic, Gwent και πολλοί closed beta testers.

Πότε βγαίνει:
Το επίσημο release έχει ανακοινωθεί για τις 28 Νοεμβρίου 2018. Το Artifact όμως είναι σε φάση closed beta και δοκιμασίας εδώ και αρκετούς μήνες. Τον Οκτώβριο, από στιγμή σε στιγμή δηλαδή, περιμένουμε και το open beta.

Το Artifact, αποτελεί ένα παιχνίδι στο οποίο πέρα από designers και developers, κρύβονται από πίσω και πολλοί content creators, συγγραφείς κλπ. Αυτό σημαίνει ότι το Artifact εμπεριέχει το lore της Dota 2, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να δέχεται προσθήκες και έπεται να συνεχιστεί. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως η Valve χρησιμοποίησε τα πνευματικά δικαιώματα που είχε πάνω στη Dota 2 και δεν μετέφερε απλά το game από moba σε card game.

Artifact lane

Artifact lane

Artifact Pax West champions final vs SunSfan.

Απίστευτο animation που θα σε ψήσει να αρχίσεις το game.

πηγές: reddit, twitter, artifactbuff, valve, learnartifact, TI7,dotesports
πέραν του Artifact:
Ελληνική Μυθολογία vs. dota,
hero, more
0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts