Top 10 Steam Visual Novel – Game Horizon

Smiley face

Είσαι ο κλασσικός anime fan που θέλει περισσότερη Ιαπωνία στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έχει ανοίξει στο Μαρούσι το Loli Maid Neko Cafe που πάντα ονειρευόσουν (Τι; Αποκλείεται να είμαι μόνο εγώ.). Οπότε στρέφεσαι στα games αλλά ακόμα και έτσι είναι δύσκολο να βρεις στα μαγαζιά παιχνίδια με “Ιαπωνίλα” μέσα με εξαίρεση το περιστασιακό game για το 3ds που όμως χρησιμοποιεί chibi animations οπότε γ@μα το.

Ε λοιπόν είσαι τυχερός! Ο Κύριος και Αφέντης μας Gabe έχει αμολήσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες visual novels στο ηλεκτρονικό κατάστημα-βασίλειό του τα οποία όσο πάνε είναι όλο και πιο τολμηρά, με μεγάλες εταιρίες να στρέφονται στο Steam για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Δυτικό Market μας. Ιδού τα top 10 Visual Novel που εμείς στο GameHorizon (και με αυτό εννοώ εγώ) έχουμε παίξει και προτείνουμε σε fans. Υπόψιν οτι η λίστα δεν περιλαμβάνει free to play τίτλους καθώς αυτοί αξίζουν δική τους λίστα που πιθανόν να κάνουμε αργότερα. Also η λίστα έχει μόνο games που μπορούν να χαρακτηριστούν κυρίως σαν visual novel, οπότε Corpse Party και λοιποί τίτλοι δε μετράνε.

Visual Novel - Higurashi

It’s a mad, mad, mad world.

10)Higurashi Series

Πολύ πιθανόν να έχετε δει το anime (αν όχι ξεκινήστε ΤΩΡΑ. Περιμένω.) και το game ακολουθεί παρόμοια διαδρομή παράνοιας και τρόμου. Ο λόγος που είναι τόσο χαμηλά στη λίστα είναι οτι ακόμα δεν έχει βγει ολόκληρο (το έχουν χωρίσει σε chapters) ενώ το νέο art που χρησιμοποιεί στο Steam δεν είναι τόσο καλοφτιαγμένο όσο το παλιό. Ταυτόχρονα που και που εντοπίσαμε 1-2 ορθογραφικά.

Visual Novel - Same Blue Sky

Ελλαδάρα ρε!

9)Always The Same Blue Sky

Μπορεί να μην έκανε revolutionize το gender, παρόλα αυτά το στηρίζουμε καθώς είναι φτιαγμένο από Έλληνες και έχει setting ένα άγνωστο Κυκλαδίτικο νησί, + χαριτωμένη ξανθιά πρωταγωνίστρια.

Visual Novel - Grisaia

Π-Π-Πόσα?!

8)Grisaia Series

Άριστα γραμμένα,  πανέμορφα και fully voice acted, με εξίσου καλό anime να τα ακολουθεί. Ο μόνος λόγος που είναι τόσο ψηλά στη λίστα είναι επειδή το παρακάναν με την τιμή.

Visual Novel - Love at First Sight

Μάτια μου… I mean… Μάτι μου όμορφο.

7)Love at First Sight

Το τερμάτισα χθες και το ευχαριστήθηκα ας expected. Οι πιο περίεργοι ανάμεσά σας μπορεί να αναγνωρίσουν το art-style από εκείνο το “άλλο παιχνίδι” που δεν επιτρέπεται να πούμε εδώ γιατί παίζει να διαβάζουν παιδάκια. Όπως και να’χει η ιστορία έχει να κάνει με μια κοπέλα που την κακομεταχειρίζονται διαρκώς λόγω ενός… Ε… “Εκκεντρικού” χαρακτηριστικού της. Ελαφρώς βαρύ concept αλλά πολύ όμορφο.

Visual Novel - Nekopara

Προφανώς και προτιμώ γάτες από σκύλους.

6)Nekopara Series

Fanservice και ικανοποιητικό από κάθε άποψη, θα ήταν πολύ πιο ψηλά στη λίστα αν δεν ήταν censored (είναι από τα πρώτα visual novels που κυκλοφόρησαν στο Steam), οπότε για να έχετε πρόσβαση στο πιο “πιπεράτο” περιεχόμενο πρέπει να κατεβάσετε patch από εξωτερική πηγή. Δεν είναι δύσκολη διαδικασία, αλλά και πάλι κόβει από το συνολικό score.

Visual Novel - Shan Gui

Συγνώμη τι?

5)Shan Gui

Πολύ όμορφο και ανάλαφρο Κινέζικο visual novel, αφορά μια μαθήτρια πανεπιστημίου που πάει εκδρομή στο βουνό όπου συναντιόνταν παλιά η οικογένειά της. Είναι fully voice acted και η ιστορία αν και όχι κάτι το ιδιαίτερο σας δένει. Μην περιμένετε fanservice εδώ αλλά και πάλι το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Visual Novel - Cherry Tree High

Έχει πολύ φάση.

4)Cherry Tree High Comedy Club + Sequel

Αρκετά original και πολύ open-ended τίτλοι, στόχος σας είναι να μαζέψετε 4 μέλη (από πολλούς διαφορετικούς μαθητές) προκειμένου να ιδρύσετε comedy club στο σχολείο σας. Ο τίτλος (αν και δεν του φαίνεται καθόλου) είναι φτιαγμένος με RPG Maker, οπότε έχω και ένα προσωπικό καμάρι.

Visual Novel - Stein's Gate

Mayuri, captain of the 12th Squad.

3)Stein’s Gate

Προφανώς και το περιμένατε, αφού κάναμε και το review πριν κανά μήνα, το Stein’s Gate είναι ένα άριστα φτιαγμένο, πολύ γεμάτο visual novel που θα σας κρατήσει το λιγότερο 30 ώρες +, με ποικιλία routes να επιλέξετε ώστε να αγνοήσετε τη γ@μημένη τη Mayuri.


2)Dysfunctional Systems: Learning to Manage Chaos

Visual Novel - Dysfunctional Systems

Το παιχνίδι έχει πιθανώς το καλύτερο art που θα δείτε ποτέ σας. Πατάει εύκολα κάθε μεγαλοεταιρία.

Υ-Π-Ε-Ρ-Ο-Χ-Ο. Ο μόνος λόγος που δεν είναι νούμερο ένα είναι επειδή είναι ακόμα στο πρώτο chapter και δεν προβλέπεται να βγει δεύτερο σύντομα (και also επειδή το νούμερο 1 είναι ατόφιο διαμάντι). Αναλαμβάνετε το ρόλο μιας μαθήτριας στη σχολή ενός εξελιγμένου πολιτισμού, που στέλνει agents σε διάφορους κόσμους προκειμένου να τους ισορροπήσουν. Μέσα σε ένα και μόνο chapter το παιχνίδι θίγει τεράστια ποικιλία θεμάτων για το τι είναι επιτρεπτό και τι όχι, με το Art να κάνει ακόμα και το Stein’s Gate να ντρέπεται. Πραγματικά θα το απολαύσετε.

Visual Novel - Analogue

Η *Mute πάντα λέει περισσότερα απ’ότι θέλετε να ακούσετε. Θα τη λατρέψετε.

1)Analogue A Hate Story + Hate Plus

(Το Ηate Plus είναι το sequel) Είναι πραγματικά περίεργο σε μια λίστα για visual novel την πρώτη θέση να την παίρνει η Κορέα και όχι η Ιαπωνία αλλά το Analogue πολύ απλά δεν περιγράφεται. Το παιχνίδι είναι απ’όσο ξέρω μοναδικό στο είδος του, σε βαθμό που αρχικά σκέφτηκα να μη το βάλω στη λίστα, αλλά μετά κατάλαβα οτι δεν υπάρχει άλλη γνωστή κατηγορία που να του ταιριάζει εκτός από visual novel.  Είστε ένας κυβερνητικός υπάλληλος στο μέλλον, και σκοπός σας είναι να καταγράψετε τα αρχεία ενός εγκατελειμένου διαστημόπλοιου με τη βοήθεια των δύο AI του. Στο παιχνίδι περισσότερο διαβάζετε logs του πληρώματος και παρατηρείτε πόσο μπορεί να διαφθαρεί μια κοινωνία που δεν είναι διατεθειμένη να σπάσει taboo και παραδόσεις, με το περιστασιακό διάλειμμα για hacking και tet-a-tet με τις AI. Ένα άγνωστο διαμάντι που είναι πραγματικά κρίμα να μείνει στην αφάνεια.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts