League Of Legends Champions’ Name Origin Part 1

Smiley face

Το League of Legends εκτός από τις αμφίρροπες μάχες που μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε, κρύβει από πίσω ένα πολύ μεγάλο και ενδιαφέρον lore. Αυτό που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, που δεν είναι άλλο από τα ονόματα των champions, αποτελεί ένα κομμάτι αυτού του lore. Σε αυτή τη νέα σειρά άρθρων θα σας παρουσιάσουμε την ιστορία πίσω από τα ονόματα των χαρακτήρων του πασίγνωστου MOBA παιχνιδιού.

Ίσως πάντα αναρωτιόσασταν αν τα ονόματα των χαρακτήρων στο League of Legends συνδέονται με τον χαρακτήρα ή απλά είναι τυχαία δοσμένα από τους δημιουργούς. Σήμερα στο πρώτο μέρος θα εξετάσουμε τους πρώτους 20 χαρακτήρες.

League Of Legends Champions’ Name Origin Part 1

Aatrox : Το όνομά του Aatrox προέρχεται από τη λατινική λέξη «atrox», που σημαίνει «άγριος και σκληρός». Η αγγλική λέξη «atrocity» έχει επίσης την ίδια ρίζα. Καλό; Δείτε και το επόμενο.

Ahri : Προέρχεται από το «Ari» της Κορέας, που σημαίνει «χαριτωμένη». Σε πολλούς ασιατικούς πολιτισμούς όπως την Κίνα, την Κορέα αλλά και την Ιαπωνία, είναι θεότητα, συμβολίζεται ως νυκτόβια αλεπού με εννιά ουρές και είναι συνδεδεμένη με την φωτιά και την αγάπη. (editor’s note: Ναι, “είναι” το Kyubi απ’το Naruto.)

Akali: Το όνομα της προφέρεται Akar και σημαίνει λαμπερός, φωτεινός κτλ και ταιριάζει κατά κάποιον τρόπο με τον χαρακτηρισμό που της δίνεται “Fist of Shadow” (γροθιά της σκιάς).

Alistar : Στην Παλαιά Αγγλική είναι όρος για ένα προστατευτικό μέλος ή φρουρό, και του δόθηκε προφανώς επειδή ήταν απ’τα πρώτα tank στο παιχνίδι.

Amumu : Από την αγγλική λέξη mummy που σημαίνει μούμια. Αυτό δικαιολογεί και την εμφάνιση του

Anivia : Το όνομα Anivia προέρχεται από τη Λατινική niveus / nivea / niveum, που σημαίνει «Χιονάτη». Όσο για το Cryophoenix που χαρακτηρίζεται, προέρχεται από δύο λέξεις : «Cryo» και «Phoenix» . δηλαδή κρύο, και “φοίνικας” (invasion: Thank you Captain Obvious!) το οποίο είναι ένα μυθικό πλάσμα με την ικανότητα να αναγεννιέται από στάχτες του. Ο κλασικός φοίνικας είναι ένα πτηνόμορφο πλάσμα που εν μέρει φλέγεται.

Annie : Το συγκεκριμένο όνομα φαίνεται να προήλθε από την σύζυγο δημιουργού του παιχνιδιού… (editor’s note: Το επώνυμό της είναι Hastur, αναφερόμενο στον Great Old One: Hastur the Unspeakable, ένα θεό-δαίμονα από το Lovecraftian Mythos.)

Ashe: Προέρχεται από το όνομα Ashley, το όνομα της συζύγου υψηλού στελέχους της Riot.

Aurelion Sol : Aurelion είναι ομόηχη της λέξης “Aurelian”. Είναι η αγγλική προφορά της λατινική λέξης “Aurelianus”, που σημαίνει “Χρυσός” . Σε συνδυασμό με τη λατινική λέξη “Sol” ,το πλήρες όνομα του θα ήταν στα Αγγλικά “Golden Sun” δηλαδή Χρυσός Ήλιος.

Azir : Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη Wazir. Ένας επίσημος τίτλος , που σημαίνει, ότι και ο υπουργός σε αρκετές Δυτικές και Νότιες ασιατικές γλώσσες. Ισοδύναμο του στα ελληνικά είναι βεζίρης. Το ύφος προέρχεται από την αραβική λέξη wezr που σημαίνει βάρος Έτσι, ένας Wazir είναι κυριολεκτικά κάποιος που βοηθά να μεταφέρει ένα φορτίο , βοηθώντας τον επικεφαλής του κράτους να γίνει η δουλειά. Επίσης , ένας vezér είναι ένας ουγγρικός υψηλόβαθμος αξιωματούχος ή αρχηγός. Μπορεί να προέρχεται από το ρήμα ” vezet ” ( « να οδηγήσει » ) δηλαδή οδηγός.

Bard: Για τους φαν της ταινίας Hobbit θα είναι γνωστό πως είναι ο φονέας των δράκων στην ταινία του Peter Jackson. Στις χώρες του Ην. Βασιλείου μεταφράζεται ως ποιητής. Επίσης συνδέεται με οικογένεια μοναρχών της Σκωτίας. Στο σύμπαν του Dungeons&Dragons είναι γνωστός ως “το πιο άχρηστο μέλος του party”.

Blitzcrank: Συνδυασμός της γερμανικής « Blitz » για το « αστραπή » και «crank », όπως στην μηχανική κίνηση. Το όνομά Blitzcrank είναι μια αναφορά στο Blitzkrieg που σημαίνει “Αστραπιαίος Πόλεμος” και είναι μια τεχνική που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Brand: Brand σημαίνει στα Σουηδικά στα Γερμανικά,στα Δανικά άλλα και στα Ολλανδικά πυρκαγιά ή έγκαυμα.

Braum : Πιθανόν προέρχεται από την λέξη ” Brawn ” , που σημαίνει δύναμη. Στην Λατινική ποίηση μεταφράζεται “πάγος” ή “παγετός“.

Caitlyn : Το όνομα Caitlyn σημαίνει όμορφη. Μεταφράζεται επίσης και ως γλυκιά (invasion: lol), πιστή, καθαρή, χαριτωμένη (invasion: LOLOLOLOL).

Cassiopeia : Κατά την επικρατέστερη παράδοση, η Κασσιόπη ήταν σύζυγος του Κηφέα και μητέρα της Ανδρομέδας. Επειδή η Κασσιόπη καυχήθηκε ότι ήταν ομορφότερη από την Ήρα και από τις Νηρηίδες, προκάλεσε την οργή της Ήρας και των Νηρηίδων, που ζήτησαν από τον Ποσειδώνα, να την τιμωρήσει. Τότε ο Ποσειδώνας έστειλε ένα κήτος, ένα φοβερό θαλάσσιο τέρας, που κατέστρεφε τα παράλια της χώρας της Κασσιόπης. Για να εξευμενισθεί ο Ποσειδώνας, το βασιλικό ζεύγος υποχρεώθηκε να δώσει την Ανδρομέδα να τη φάει το τέρας. Τότε εμφανίσθηκε ο Περσέας και τη γλίτωσε. Μετά τον θάνατό της, η Κασσιόπη μεταμορφώθηκε στον αστερισμό, όπως και οι υπόλοιποι ήρωες του μύθου.

Cho’gath : Το όνομά Cho’Gath προέρχεται από “Shoggoth”, ένα απόκοσμο τέρας από τα έργα του Αμερικάνου συγγραφέα Η.Ρ. Lovecraft . (editor’s note: γνωστός για τη δημιουργία του Cthulhu Mythos).

Corki : Για τον Corki δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Το μόνο που καταφέραμε να βρούμε είναι πως μεταφράζεται ως “Ενεργητικό νεαρό κορίτσι” το οποίο μάλλον δεν αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα. (invasion: Ποτέ μη λες ποτέ)

Darius: Από την Περσική γλώσσα η λέξη Dariush που σημαίνει βασιλικός.

Diana: Το όνομα της προέρχεται από την αρχαία θεότητα των Ρωμαίων που αντιπροσώπευε το φεγγάρι.

 

Αυτοί ήταν οι 20 πρώτοι χαρακτήρες του League of Legends.

 

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για τους επόμενους 20 champions

 

1

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts