Η ιστορία του World of Warcraft – 3 – Sargeras

Smiley face

Καλωσορίσατε σε ένα ακόμη άρθρο της σειράς «H ιστορία του World of Warcraft», όπου κάθε φορά, θα αναλύουμε, όσο πιο απλά και συνοπτικά γίνεται, διάφορα κομμάτια του Lore του Warcraft Universe. Το άρθρο που ακολουθεί, περιέχει spoilers για το βιβλίοWarcraft: Chronicles Vol. 1Οπότε, αν έχετε σκοπό ποτέ να το διαβάσετε, κλείστε την σελίδα τώρα. Σήμερα, θα μάθουμε για την ιδιαίτερη αποστολή του Sargeras και το πως δημιουργήθηκε η Burning Legion.

Sargeras vs Demons


Sargeras

Από το προηγούμενο άρθρο, μάθαμε απλά ότι, ο Sargeras ανέλαβε να υπερασπισθεί κάθε κόσμο από την παρουσία των Demons. Για αρκετό καιρό, ο Sargeras σκότωνε Demons μέχρι που παρατήρησε ότι κάτι πάει στραβά. Ο αριθμός των Demons δεν μειωνόταν και ξεκίνησε να συναντάει πάλι, ξανά και ξανά, τους ίδιους Demons που είχε ήδη σκοτώσει στο παρελθόν. Αυτό γινόταν διότι, οι Demons όταν πέθαιναν στον υλικό κόσμο, οι ψυχές τους γυρνούσαν στο Twisting Nether όπου ανακτούσαν τις δυνάμεις τους μέχρι να μπορούν να περάσουν. και πάλι, στον υλικό κόσμο του Great Dark Beyond.

 

H φυλακή Mardum


Sargeras

Ένας Demon για να καταστραφεί ολοκληρωτικά έπρεπε να πεθάνει μέσα στο Twisting Nether ή σε κάποιο σημείο του υλικού κόσμου όπου, τύχαινε να υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση της ενέργειας του Nether. Αυτό όμως, ο Sargeras δεν το ήξερε ακόμα. Το μόνο που γνώριζε ήταν ότι η τακτική του δεν ήταν αποτελεσματική. Έτσι, με την βοήθεια του μαθητή του, τον Titan Aggramar, έφτιαξε μία φυλακή.  Η φυλακή αυτή, φτιαγμένη από την ενέργεια του Twisting Nether,  ονομάστηκε Mardum, the Plane of Banishment. O Sargeras μελέτησε προσεχτικά το Twisting Nether και το Mardum φτιάχτηκε έτσι ώστε, όταν πεθαίνει ένας Demon στον υλικό κόσμο, η ψυχή του να φυλακίζεται εκεί.

O Aggramar και ο Sargeras συνειδητοποίησαν ότι το σχέδιο τους πέτυχε και ο αριθμός των Demons μειωνόταν. Για να καλύψουν πιο πολύ έδαφος γρηγορότερα οι δύο Titans αποφάσισαν να χωριστούν. Στα ταξίδια του ο Sargeras  παρατήρησε ότι, κάποιοι Demons είχαν μάθει να εκμεταλλεύονται και τις ενέργειες του Void εκτός απ’ τις δικές τους Fel δυνάμεις. Αυτό τον οδήγησε στο να ανακαλύψει τους Void Lords. H ύπαρξη των Void Lords προβλημάτισε τον ηρωικό μας Titan αρκετά, μιας και οι Void Lords ήταν πολύ πιο ισχυροί από τους Titans.

 

Το σχέδιο των Void Lords


Sargeras

Με την απειλή των Void Lords στο πίσω μέρος του μυαλού του ο Sargeras συνέχισε να κυνηγάει Demons. Μία μέρα ανακάλυψε, με χαρά, ακόμα έναν εκκολαπτόμενο Titan. Υπήρχε ένα σοβαρό πρόβλημα όμως. Ο πλανήτης που περιείχε την ψυχή του εκκολαπτόμενου Titan είχε μολυνθεί από Old Gods. Ο εκκολαπτόμενος Titan υπέφερε και ήταν γεμάτος Void.

Ο Sargeras, έξαλλος και μπερδεμένος ταυτόχρονα προσπάθησε να καταλάβει τι συμβαίνει. Ανακάλυψε ότι, κάποιοι Nathrezim είχαν αράξει στον πλανήτη απολαμβάνοντας την ενέργεια Void των Old Gods. Αφού τους αιχμαλώτισε και τους  βασάνισε αρκετά, έμαθε απ’ αυτούς ότι, οι Void Lords θέλανε εδώ και πολύ καιρό να διαφθείρουν τους  Titans. Έμαθε επίσης πως, αφού οι Titans αποδείχτηκαν πολύ ισχυροί, οι Void Lords άλλαξαν τακτική. Η νέα τακτική ήταν, μέσω των Old Gods να διαφθείρουν κάποιον εκκολαπτόμενο Titan, μιας και, σε αυτήν την φάση θα ήταν πολύ ευάλωτος για να αντισταθεί. Αν ο διεφθαρμένος Titan ξυπνούσε, θα ήταν ένα πανίσχυρο πλάσμα με το οποίο, κάνεις δεν θα μπορούσε να τα βάλει. Και φυσικά, θα κατέστρεφε κάθε ύλη τριγύρω του μέχρι όλος ο υλικός κόσμος να έρθει υπό τον έλεγχο των Void Lords.

Σοκαρισμένος και τρομαγμένος από την παραπάνω αποκάλυψη, ο Sargeras χρησιμοποίησε αμέσως σπαθί του για να καταστρέψει τον πλανήτη και την ψυχή του διεφθαρμένου Titan.

 

Η αποχώρηση του Sargeras από το Pantheon και η δημιουργία της Burning Legion


Sargeras

Ο Sargeras ενημέρωσε αμέσως τους υπόλοιπους Titans για όλα αυτά τα οποία είδε και έπραξε. Τα αδέρφια του όμως δεν χάρηκαν καθόλου με την καταστροφή του διεφθαρμένου εκκολαπτόμενου Titan. Το υπόλοιπο Pantheon πίστευε πως υπήρχε τρόπος να θεραπεύσουν την διαφθορά του Void. O Sargeras όμως διαφώνησε μαζί τους. Tους είπε ότι η ζωή στο σύμπαν ήταν ελαττωματική εφόσον μπορούσε να διαφθαρεί από το Void. H λύση του ήταν να εξαφανίσει όλη την ζωή στον υλικό κόσμο, έτσι ώστε οι Titans να έχουν μία μικρή ελπίδα ενάντιας στους Void Lords. Κατάλαβε όμως ότι, τα αδέρφια του δεν θα συμφωνούσαν ποτέ μαζί του. Κάνεις τους δεν είχε δει όλα όσα είχε αντικρίσει ο ίδιος και γι’ αυτό αποχώρησε από το Pantheon.

Αφού αποχώρησε από το Pantheon, o Sargeras γύρισε στην φυλακή που είχε φτιάξει για τους Demons, το Mardum. Σκοπός του ήταν να ελευθερώσει τους Demons και το έκανε σπάζοντας ένας μέρος του Mardum και κάνοντας το κομμάτια. H φυλακή όμως, ήταν τέρμα γεμάτη με Demons για αιώνες. Ο βίαιος τρόπος με τον οποίο άνοιξε το Mardum προκάλεσε μία έκρηξη Fel ενέργειας. Η έκρηξη αυτή άλλαξε την μορφή του και τον μετέτρεψε σε ένα πλάσμα ατελείωτου μίσους, δίνοντας του Fel δυνάμεις. Αφού μοίρασε ένα μικρό κομμάτι της δύναμης του σε όλους τους Demons, του έδωσε δύο επιλογές:  Να τον βοηθήσουν με τον αγώνα του ή να καταστραφούν ολοκληρωτικά μια για πάντα μέσα στο Twisting Nether. Οι πιο πολλοί Demons δέχτηκαν να βοηθήσουν τον Sargeras , έτσι δημιουργήθηκε η Burning Legion.

 

Ανακεφαλαίωση

Σε αυτό το άρθρο μάθαμε για το πως και το γιατί ο Sargeras δημιούργησε την Burning Legion. Στην ουσία πιστεύει πως αυτό που κάνει είναι ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπίσει τους Void Lords. Μέσα στο μυαλό του, ένα σύμπαν χωρίς ζωή είναι καλύτερο από έναν διεφθαρμένο, από το Void, κόσμο. Στο επόμενο άρθρο, θα μάθουμε για τον πλανήτη του Azeroth και την ανακάλυψη του από τους Old Gods.

 

<— H ιστορία του World of Warcraft 2

Ιστορία του World of Warcraft 4—>

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts