GameHorizon.gr

Τα χειρότερα παιχνίδια του 2017

 

Το έτος 2017 θα μείνει στην ιστορία του gaming ως η χρονιά που όλοι έβαζαν στα παιχνίδια τους lootboxes και μικρό-συνέλεγες βγάζοντας μισά παιχνίδια στην premium τιμή και να γίνουν πιο άπληστοι. Επίσης είναι η χρόνια που η Nintendo πήρε τα ηνία και το Switch πούλησε πολλά εκατομμύρια.

Εγώ πάντως θα σας παραθέσω τα χειρότερα παιχνίδια που βγήκαν το 2017. Γιατί να πω για τα χειρότερα, θα ρωτάτε; Γιατί απλά, πολλές φορές, πολλά παιχνίδια που μπαίνουν στα «καλύτερα» είναι μέτρια, ή δεν αξίζουν να είναι εκεί, και υπάρχουν πολλές παραθέσεις και αντιπαραθέσεις, αλλά όσο άφορα τα χειρότερα, το 90% του κοινού πάντα συμφωνεί και γελάσει ή τα χλευάζει, ενώ τα χτυπάει με ένα μεγάλο ρόπαλο του baseball.

Όπως και να έχει, Ιδού τα χειρότερα παιχνίδια του 2017:

The Elder Scrolls V: Skyrim για Nintendo Switch

Όσο και να μου αρέσει το Skyrim στο PC, άλλο τόσο δεν είναι καλό στο Switch. Εάν δεν έχεις ακόμα φτιάξει το παιχνίδι και τα αμέτρητα bugs στην πρώτη έκδοση, δεν πρέπει να το φέρεις σε μια κονσόλα κατώτερη , συν ότι δεν έχει υποστήριξη για mods, το νούμερο πράγμα που το κρατά ζωντανό ακόμα και σήμερα.

Troll and I

Ένα indie παιχνίδι που ήταν υποσχόμενο, αλλά με ένα άθλιο στόρι, πολλά προβλήματα και η γενική παρουσίαση που δεν ήταν καλή. Ένα co-op παιχνίδι, όπου ελέγχουμε ένα μεγάλο Τρολλ και ένα παΐδι, και δυστυχώς πολλές φορές το ίδιο το παιχνίδι είναι ο εχθρός μας.

Destiny 2

Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε καλά, αλλά στο τέλος καταστράφηκε όσο δεν πάει άλλο, εξαιτίας της απληστίας της Activision. Όλο το παιχνίδι και το τελικό περιεχόμενο του ήταν γύρω από τα lootboxes, με κάθε νέο update υπήρχαν πολλά προβλήματα, δεν ασχολούνταν με αυτά και είπαν ψέματα για το ποσά XP θα μπορούσαν να αποκτήσουν και στο τέλος το πρώτο DLC ήταν στην ουσία κομμάτι που έπρεπε να υπήρχε στο main-game. Όλα αυτά, οδήγησαν στην πτώση του αριθμού παικτών

Middle-Earth: Shadow of War

Το Shadow of Mordor ήταν ένα καλό παιχνίδι, επειδή έδωσε μια νέα ανάσα σε ένα κορεσμένο είδος, τον ανοικτό κόσμο, χάρη στο Nemesis System, όπου κάθε Ορκ είναι ξεχωριστό, με όνομα, προσωπικότητα και αισιοδοξίες και κάθε φορά που πεθαίνουμε, γινόταν καλύτερος, πιο δυνατός και το κυριότερο από όλα, μας θυμόταν. Πως μπορούμε να το βελτιώσουμε; Βάζοντας lootboxes. Ναι, εξαφανίζουμε ολοκληρωτικά αυτό που έκανε το παιχνίδι μοναδικό για να γίνει σαν όλα τα αλλά, για ένα καθαρό pay to win σύστημα.

Super Mario Run

Ένα μέτριο runner παιχνίδι που δεν αξίζει τα 10 ευρώ που ζητεί για να συνεχίζουμε να παίζουμε μετά από τον πρώτο κόσμο. Υπάρχουν ίδιες επιλογές σε αυτή την κατηγορία που είναι δωρεάν, όπως το Sonic Run.

Yooka-Laylee

Μπορεί να μου άρεσε στην αρχή, αλλά σίγα-σιγά άρχισα να το αντιπαθώ τελείως. Είναι ένα 3D platformer αντιγραφή του Banjo-Kazooie από τους πρώην δημιουργούς του Banjo-Kazooie, με όλα τα ελαττώματα εκείνης της περιόδου. Πολλοί φανς δυσαρεστηθήκαν με μια τέτοια αναβίωση. Εάν θέλετε κάτι αντίστοιχο, αλλά καλύτερο, αγοράστε το A Hat in Time.

Ghost Recon: Wildlands

 

Καταλαβαίνουμε ότι φτάνουμε σε ένα σημείο απελπισίας όταν πρέπει να βάλουμε τον Predator στο παιχνίδι. Είναι ένα ακόμα Ubisoft παιχνίδι με ανοικτό κόσμο, πολλά collectables, χαζό στόρι και η απόλυτη βαρεμάρα.

Life of Black Tiger

Πως γίνεται αυτό το έκτρωμα προγραμματισμού να βρεθεί στο Playstation Store, μονάχα ο Cthulhu ξέρει. Δεν είναι τόσο παιχνίδι, παρά ένα project ενός μαθητή στο σχολείο για να δείξει το πώς γίνονται τα παιχνίδια. Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης, ποσό μάλλον λόγος αγοράς. Αποφύγετε το σαν την πανώλη.

1-2 Switch

Κάθε κονσόλα Switch έπρεπε να είχε μαζί του αυτό το παιχνίδι, να μην πουλιέται ξεχωριστά. 60 ευρώ για ένα μάτσο μίνι-παιχνίδια που απλά δείχνουν τις δυνατότητες της κονσόλας και τίποτα παραπάνω. Μετά από 1 ώρα θα δείτε ότι έχει να προσφέρει και θα μείνει στο ράφι σας ή στο ράφι μεταχειρισμένων παιχνιδιών για πάντα.

Sonic Forces

Θα ήθελα να μάθω τι σκέφτηκε η SEGA όταν είπε να βγάλουν αυτό το παιχνίδι, την ιδία χρόνια που βγήκε το Sonic Mania, το καλύτερο Sonic The Hedgehog παιχνίδι τα τελευταία 10 χρόνια (αγοράστε το). Είναι απλά όλα τα χειρότερα Sonic παιχνίδια σε ένα παιχνίδι. Συνδυάζει όλα τα κακά στοιχειά των τελευταίων δέκα ετών.

EA

Όλη η ΕΑ αξίζει να μπει, γιατί απλά……. Ω, Θεοί. Από πού να αρχίσεις και από πού να τελειώσεις;

Που έκλεισαν την Visceral Games, υστέρα από τις πολύ χαμηλές πωλήσεις και κριτικές ενός άθλιου παιχνιδιού (Battlefield: Hardline), βάζοντας άλλη μια εταιρία στην λίστα που σκότωσε η ΕΑ;

Που έβγαλαν μια απόλυτη μετριότητα με το Mass Effect: Andromeda, μια συνεχεία για ένα παιχνίδι με τρία διαφορετικά τέλη και κανένας δεν ζήτησε, που το κατέστρεψαν θέλοντας να δώσουν σημασία στο multiplayer και αφήνοντας το single-player και να φτιάξουν όλα τα bugs; Α ναι, και σκότωσαν το στούντιο που το έκανε, όποτε δεν υπάρχει πια μέλλον.

Που κατέστρεψαν το Star Wars Battlefront II με την απληστία τους, βάζοντας lootboxes και μικρό-συναλλαγές κάνοντας το παιχνίδι καθαρά pay-to-win;  Για να καταλάβετε ποσό πολύ η απληστία και ο τζόγος των lootboxes το κατέστρεψαν, πύλες πολιτικές μονάδες άρχισαν να κινούνται και να προσπαθούν να βάλουν σε κάθε παιχνίδι που βγαίνει πια με lootboxes να αναγράφει πίσω του ότι περιέχει και τζόγο. Από την πολύ αρνητική κριτική που δέχτηκε η ΕΑ, έπρεπε να βγάλουν τις μικρό-συναλλαγές και να φτιάξουν όλο το παιχνίδι, αποδεικνύοντας ποσό αισχρό ήταν.

Έλεγα να γράψω για το κάθε ένα ξεχωριστά, αλλά πρόσεξα όλα αυτά έχουν ένα κοινό παράγοντα, που λέγεται ΕΑ. Δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν λάβουν για 3η φορά το βραβείο για την Χειρότερη Εταιρία της Αμερικής και η Disney ξυπνήσει γρήγορα και πάρει πίσω τα δικαιώματα του Star Wars από αυτούς.

Το καλύτερο για την ΕΑ το είπε ο Ben “Yahtzee” Crossaw του Zero Punctuation στο video του για το Star Wars Battlefront 2 και με αυτό θα κλείσω:

“-Seriously, fuck EA.

-Way ahead of you, Yahtzee.

-Well, fuck them a notch less sensitive then!”

Facebook Comments

No comments

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon