ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Η ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟ S.T.A.L.K.E.R. 2

Smiley face

Το πρώτο μέρος του S.T.A.L.K.E.R. πλέον θεωρείται αρκετά παλιό ως παιχνίδι, αλλά ποτέ δεν έχασε τη γοητεία του. Έχουν περάσει έντεκα χρόνια από την κυκλοφορία του τίτλου αλλά ακόμα στο Gameplay και στο Soundtrack του δεν γίνεται καθόλου βαρετό, με γραφικά και physics που περνάνε για όμορφα ακόμα και σήμερα.

Το “Clear Sky” και το “Call of Pripyat” διόρθωσαν αρκετά λάθη του αρχικού παιχνιδιού, αν και δεν κατάφεραν να προκαλέσουν τον ίδιο ενθουσιασμό.

 

Ένα χρόνο πριν από την κυκλοφορία του πρώτου τίτλου της σειράς από την GSC Game World, έφυγε ένα μεγάλο ποσοστό της έμπειρης ομάδας. Οι οποίοι δημιούργησαν το δικό τους στούντιο γνωστό υπό την ονομασία 4A Games και μέσα σε μερικά χρόνια δημιούργησαν τη δική τους μηχανή γραφικών. Μετά από λίγο κυκλοφόρησαν και τον εξαιρετικό τίτλο Metro 2033 βασισμένο στα μυθιστορήματα του Ντμίτρι Γκλουκόφσκι, με παρόμοια θεματολογία και setting. Με αυτόν τον τρόπο απέδειξαν πως το Ουκρανικό Game Industry δεν ζει μόνο από ένα άτομο. Να σημειωθεί πως η ποιότητα του Metro 2033 δεν ήταν σε καμία περίπτωση κατώτερη από την μακροχρόνια δημιουργία του S.T.A.L.K.E.R. από τον προηγούμενο εργοδότη τους.

 

Stalker Series (4)

Απλώς πανέμορφο.

Ωστόσο, το studio 4Α Games τα πάει πολύ καλύτερα οικονομικά, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία και με τους δύο τίτλους Metro τους, ενώ το Last Light θεωρείται ακόμα benchmarking tool από πολλούς, ενώ στην περσινή Ε3 ανακοινώθηκε το Metro: Exodus.

Τι συνέβη όμως με την GSC Game World και το S.T.A.L.K.E.R., τον προπάτορα;

Έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του Metro 2033, έγινε η μεγάλη ανακοίνωση για την ανάπτυξη του S.T.A.L.K.E.R. 2 που όλοι περιμέναμε όπως και το Half Life 3. Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας και η εταιρία άλλαξε γνώμη, με όλους τους υπαλλήλους να μένουν σιωπηλοί. Μόνο ο δημιουργός του, ο Σεργκέι Γκριγκόροβιτς παρέμεινε στην επιφάνεια απ’όλο το στούντιο.

Stalker Series (23)

Μαντέψτε πού βρίσκεται το artifact.

Στην συνέχεια το στούντιο GSC άνοιξε (βρήκαν budget από κάπου) και το πρώτο πράγμα που κυκλοφόρησαν ήταν το ημιτελή “Cossacks 3“, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο μόνο και μόνο επειδή σαν RTS εν έτη 2016 δεν είχε κάποιον ανταγωνισμό.

 

Διαβάστε επίσης: S.T.A.L.K.E.R. Trilogy Review

Η μεγάλη ανησυχία είναι πως από τη στιγμή της κυκλοφορίας του νέου S.T.A.L.K.E.R. 2, δε θα τραβήξει κανέναν, εκτός από τους βετεράνους του Gaming οι οποίοι έχουν νοσταλγήσει τις εποχές των πρώτων τίτλων της σειράς. Επίσης πολλές φήμες λένε πως το νέο παιχνίδι θα είναι μόνο στα Αγγλικά και Ουκρανικά και πως οι διάλογοι και τα soundtracks θα είναι ΜΟΝΟ στα Ουκρανικά, κάτι που σίγουρα θα ξινίσει όχι μόνο στον Cyka – Bliad πληθυσμό αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο που πλέον οι φράσεις αυτές έχουν γίνει καθημερινή ανάγκη.

Μπορείτε να αγοράσετε τα S.T.A.L.K.E.R. από το παρακάτω Link:

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts