Τα καλύτερα παιχνίδια που βγήκαν από το Kickstarter

Smiley face

Σίγουρα θα έχετε ακούσει από κάπου το Kickstarter, και για τις μεγάλες επιτυχίες που βγήκαν από εκεί. Για όσους φυσικά δεν ξέρουν τι είναι το Kickstarter: είναι μια πλατφόρμα που βοηθά να φέρει στην ζωή διάφορα projects, ιδέες με την βοήθεια και τη χρηματοδότηση μας, ελπίζοντας ότι όντως θα φτάσουν το στόχο τους. Φυσικά υπάρχουν και κίνητρα για να δώσουμε λεφτά, γιατί παίρνουμε πίσω διάφορα πράγματα, όπως είναι το παιχνίδι όταν βγει, ή την ψηφιακή έκδοση μιας ταινίας, ή ένα νέο άλμπουμ, κλπ.

Σήμερα θα εξετάσουμε μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια που βγήκαν από εκεί και έγιναν τεράστιες επιτυχίες. Ένα συχνό φαινόμενο που θα δούμε είναι ότι τα περισσότερα παιχνίδια κυρίως δημιουργήθηκαν για να καλύψουν κενά από ξεχασμένα είδη, ή ότι χτυπάμε την νοσταλγία πολλών, ή ότι είναι συνέχειες παλιών παιχνιδιών, καθώς, ας είμαστε ειλικρινείς, σήμερα οι μεγάλες εταιρίες βγάζουν μισά παιχνίδια που στην ουσία ξεζουμίζουν τους καταναλωτές και τα πορτοφόλια τους, είτε αυτό λέγεται Season Pass, ή Lootboxes, ή άχρηστα DLC.

Τα κριτήρια που πρέπει να τηρούν φυσικά είναι: 1) έχουν χρηματοδοτηθεί πλήρως και με το παραπάνω, 2) βγήκαν στην αγορά (και ναι, πολλές φορές, πολλά δεν υλοποιήθηκαν και έφυγαν με τα λεφτά), 3) έχουν πολύ καλές κριτικές από όλους, 4) δεν μετράμε αυτά που είναι ακόμα σε ανάπτυξη.

ΟΚ, λοιπόν ας ξεκινήσουμε:

Freedom planet

Από ένα Sonic the Hedgehog fan made παιχνίδι, έγινε ένα κανονικό παιχνίδι που είναι ισάξιο με το πρώτο Sonic the Hedgehog, και σε πολλά σημεία καλύτερο από τα νέα Sonic παιχνίδια.

Shovel knight

kickstarter

Συνδυάζει τα καλύτερα παιχνίδια του NES (Super Mario Bros. 3, Mega Man, Castlevania, Ducktales, Metroid), διορθώνοντας πολλά από τα προβλήματα της εποχής (λίγες ζωές, υπερβολική δυσκολία, μικρή διάρκεια, κλπ), και προσθέτοντας ένα εκπληκτικό soundtrack. Συν ότι στην PS4/PS Vita έκδοση υπάρχει μυστική πιστά God of War με boss τον Kratos και στις Xbox One και PC/Steam εκδόσεις του υπάρχει κρυφή πιστά Battletoads. Ο απόλυτος φόρος τιμής στην 8-bit εποχή.

The Banner Saga

Με μια ιστορία βγαλμένη και πλασμένη από τους μύθους της Νορβηγίας, με σχεδιασμένο στο χέρι κόσμο, παλιό καλό strategy RPG, πολλές δύσκολες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε και πολύ μεράκι, έχουμε ένα παιχνίδι που καμία μεγάλη εταιρία δεν θα μπορούσε να βγάλει πλέον. Έκαναν το δεύτερο και τρίτο παιχνίδι μέσω Kickstarter.

Wasteland 2

Το πρώτο Wasteland ήταν ο προκάτοχος της σειράς μετά-αποκαλυπτικων RPG Fallout πριν το πάρει η Bethesda και το κάνει FPS. Και το Wasteland 2 είναι σαν αυτά. Είμαστε μια ομάδα Rangers και προσπαθούμε να φέρουμε την τάξη και την ειρήνη σε ένα κατεστραμμένο από πυρηνικές βόμβες κόσμο.

Shadowrun Trilogy (Returns, Dragonfall, Hong Kong)

Βασισμένο στον κόσμο του tabletop RPG Shadowrun, όπου συνδυάζονται cyberpunk, υψηλή τεχνολογία, hacking, drones και μισθοφόροι με fantasy, μαγεία, ξωτικά, νάνους και ορκ , κάθε παιχνίδι είναι μια ξεχωριστή ιστορία, όποτε μπορείτε να παίξετε όποιο θέλετε χωρίς να ανησυχείτε ποιο είναι πρώτο χρονολογικά.

FTL (Faster than Light)

Εάν θέλατε πότε να νιώσετε μια πολύ καλή εμπειρία Star Trek, υπάρχει το FTL. Είμαστε ο διοικητής ενός διαστημόπλοιου και του πληρώματός του και στην ουσία κάνετε ότι θέλετε: εμπόριο, εξερεύνηση, μάχη, και βέβαια φροντίζετε το πλήρωμά σας να είναι εντάξει.

Undertale

Ένα πολύ καλό παιχνίδι που απλά πρέπει να αγοράσετε και να παίξετε ξέροντας σχεδόν τίποτα. Αξιοθαύμαστο πως ένα τόσο μικρό παιχνίδι είναι τόσο μεγάλο σε ψυχή, πάθος και καρδία, κάτι που δεν βρίσκουμε σε πολλά σύγχρονα games. Παίξτε και προχωρήστε όπως νομίζετε εσείς.

Pillars of Eternity

Έχω γράψει για αυτό και πάλι στέκομαι σε αυτά που είπα. Μια άξια συνεχεία των παλιών D&D RPG παιχνιδιών.

Torment: Tide of Numerema

Βασισμένο στο σουρεαλιστικό κόσμο του tabletop RPG Numerema, όπου η τεχνολογία είναι τόσο αναπτυγμένη που θεωρείται μαγεία, ζωντανές πόρτες με δόντια που μπορούν να οδηγήσουν σε παράλληλες διαστάσεις και εξωτικά όπλα, είναι η πνευματική συνεχεία του Planescape Torment. Διαβάστε το review μας εδώ.

Elite: Dangerous

Είναι η συνεχεία του διαστημικού παιχνιδιού Elite, όπου έχουμε ένα διαστημόπλοιο και μπορούμε να κάνουμε στην ουσία ότι θέλουμε. Θέλουμε να γίνουμε έμποροι; Check. Θέλουμε απλά να πετάμε στο άπειρο και ακόμα παραπέρα; Check. Θέλουμε να γίνουμε πειρατές; Check.

Divinity: Original Sin

Ένα RPG που κατέστρεψε τα μεγάλα ΑΑΑ RPG όταν βγήκε, όπως τα Dragon Age. Ότι και να πεις κάνεις για αυτό είναι λίγο. Από τις καλύτερες “δημιουργίες” του Kickstarter. Αγοράστε το.

Darkest Dungeon

kickstarter

Ένα dungeon-crawling παιχνίδι με πολύ gothic ατμόσφαιρα και τρόμο βγαλμένο από τα έργα του H. P. Lovecraft. Είναι από τα λίγα κιόλας που πιάνουν το νόημα των έργων του, καθώς μπαίνουμε πιο βαθιά και βρίσκουμε όλο και μεγαλύτερη φρίκη, δεν ξέρουμε ένα θα βγούμε από εκεί σώας τας φρενός.

Superhot

kickstarter

Ένα παιχνίδι όπου ο χρόνος κινείται όταν κινούμαστε εμείς. Εάν δεν κουνηθούμε, δεν κουνιέται το παραμικρό. Ένα τρομερό FPS/Puzzle που φέρνει ένα φρέσκο αέρα στο gaming.

Hand of Fate

kickstarter

Σε αυτό το μοναδικό παιχνίδι, προσπαθούμε να νικήσουμε τον αινιγματικό Dealer, σε ένα δύσκολο παιχνίδι καρτών, πολεμώντας μεγάλους δαίμονες. Όλο το παιχνίδι είναι σαν ένα ζωντανό επιτραπέζιο με κάρτες, και ένα σύστημα μάχης παρόμοιο με αυτό της σειράς Batman Arkham.

Thimbleweed Park

kickstarter

Από τους δημιουργούς του των κλασσικών adventure Monkey Island και Maniac Mansion, έχουμε μια πνευματική συνεχεία που συνδυάζει τον σουρεαλισμό του Twin Peaks με το χιούμορ του Monkey Island.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts