Επτά κατοικήσιμοι πλανήτες βρέθηκαν από την NASA

Smiley face

Επτά μικρούς εξωπλανήτες που έχουν μεγάλες ομοιότητες με τη Γη και μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή ανακοίνωσε η NASA πως ανακάλυψε γύρω από ένα σχετικά κοντινό και αχνό άστρο, σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός, στον Αστερισμό του Υδροχόου. Τρεις από αυτούς η NASA τους τοποθετεί στην «κατοικήσιμη ζώνη»

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις από αυτούς τους εξωπλανήτες μπορεί να διαθέτουν ωκεανούς νερού στην επιφάνειά τους, συνεπώς θεωρούνται ιδανικοί «στόχοι» για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής στο μέλλον. Ήδη το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ερευνά τις ατμόσφαιρες γύρω από αυτούς τους πλανήτες.

Από τους επτά εξωπλανήτες (Trappist-1b, c, d, e, f, g και h), οι έξι βρίσκονται στη ζώνη που θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από μηδέν έως 100 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή ανάλογες των θερμοκρασιών της Γης και της Αφροδίτης.

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό πλανητικό σύστημα. Όχι μόνο επειδή βρήκαμε τόσους πολλούς πλανήτες σε αυτό, αλλά επειδή όλοι είναι απρόσμενα όμοιοι σε μέγεθος με τη Γη

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την επιφάνεια του Trappist- 1b με την κάμερα 360 μοιρών της NASA

Η Ομάδα του gamehorizon.gr θα σας ενημερώσει για οποιοδήποτε νέο προκύψει, οπότε, μείνετε συντονισμένοι.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts