Το Facebook πιέζει για την εφαρμογή Moments

Smiley face

Το Facebook έχει ξεκινήσει ήδη να “απειλεί” ότι θα προβεί σε διαγραφή όλων των φωτογραφιών όλων των χρηστών (και μετακίνησή τους στην εφαρμογή Moments), οι οποίοι επέλεξαν να τις συγχρονίσουν από την κύρια εφαρμογή στα smartphones, σε περίπτωση που δεν κατεβάσουν την εφαρμογή Moments, που προαναφέρθηκε, πριν τις 7 Ιουλίου. Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή τέθηκε στην κυκλοφορία από τον Ιούνιο του 2015 και έκτοτε το Facebook προσπαθεί να πείσει με πολλούς τρόπους τους χρήστες του να κατεβάσουν την εφαρμογή αυτή. Ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε το εξής:

Να τονίσουμε, όμως, σε αυτό το σημείο, για να μην επικρατήσει σύγχυση, ότι δεν “κινδυνεύουμε” όλοι, παρά μόνο εκείνοι που πραγματοποίησαν συγχρονισμό των φωτογραφιών τους από την εφαρμογή του facebook στα smartphones.

Ας ανατρέξουμε λίγο στο παρελθόν …

Πότε ξεκίνησε η δυνατότητα του συγχρονισμού των φωτογραφιών ? Πολλοί χρήστες ξεκίνησαν να συγχρονίζουν τις φωτογραφίες τους το 2012. Ο συγχρονισμός υπόσχονταν απεριόριστα uploads φωτογραφιών από τα smartphones σε ένα ιδιωτικό album στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ως ένας τρόπος δημιουργίας back – up (όπως ακριβώς συμβαίνει μέχρι τώρα με τις Photos της Google, το Flickr του Yahoo και τις iCloud Photos της Apple).

Επιστροφή στο κοντινό παρελθόν και παρόν …

Τον Γενάρη του 2016 το Facebook ξεκίνησε να μην υποστηρίζει την όλη ιδέα του αυτόματου συγχρονισμού των φωτογραφιών από την κύρια εφαρμογή στα smartphones, πιέζοντας τους χρήστες να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Moments, σε περίπτωση που επιθυμούν στο μέλλον να συγχρονίζουν αυτόματα τις φωτογραφίες τους. Τώρα, το Facebook “σκαρφίστηκε” ακόμη έναν τρόπο όχι μόνο να πιέσει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Moments, αλλά και να τους αναγκάσει να την κατεβάσουν. Δεν πρόκειται για κάτι άλλο παρά την μόνιμη διαγραφή όλων των φωτογραφιών τους που συγχρονίστηκαν έως τώρα.

Το Facebook θα διαγράψει όλες τις συγχρονισμένες φωτογραφίες των χρηστών, αν δεν εγκαταστήσουν την καινούργια εφαρμογή "Moments". Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Mike Towber και δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Flickr.

Το Facebook θα διαγράψει όλες τις συγχρονισμένες φωτογραφίες των χρηστών, αν δεν εγκαταστήσουν την καινούργια εφαρμογή Moments.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Mike Towber και δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του στο Flickr.

Η ομάδα του Facebook αναφέρει με την μορφή ειδοποιήσεων:

“Οι φωτογραφίες που συγχρονίστηκαν από τα κινητά σας στο Facebook θα διαγραφούν σύντομα. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά μεταφέρθηκαν στην καινούργια εφαρμογή Moments, μία παραγωγή του Facebook. Εάν θέλετε να κρατήσετε τις φωτογραφίες σας, κατεβάστε και συνδεθείτε στην Moments πριν τις 7 Ιουλίου. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή, φροντίστε να κατεβάσετε τις φωτογραφίες σας στον υπολογιστή σας από το προφίλ σας στο Facebook πριν τις 7 Ιουλίου.”

Επιπρόσθετα, να αναφερθεί ότι δεν θα επηρεαστούν όσες φωτογραφίες ή βίντεο κοινοποιήθηκαν στο Facebook εκτός του album συγχρονισμού.

Μήπως αυτού του είδους η “πίεση” να αποτελεί ένα “όπλο” του marketing ?

Η απόφαση αυτή δεν θα έπρεπε να προκαλούσε τόσο μεγάλη έκπληξη στους χρήστες, καθώς κάτι παρόμοιο συνέβει και με την εφαρμογή του Messenger. Για θυμηθείτε ??? Με το να αφαιρεθεί η δυνατότητα συνομιλίας από την κύρια εφαρμογή του Facebook στα smartphones και να αναγκάσουν τους χρήστες να κατεβάσουν ξεχωριστά την εφαρμογή Messenger, για να μπορούν και πάλι να στέλνουν άμεσα μηνύματα, η χρήση της εφαρμογής εκτοξεύθηκε σε πάνω από 900 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Επιπλέον, μία τέτοια ενέργεια οδήγησε και στη δημιουργία μίας ξεχωριστής πλατφόρμας, η οποία μπορούσε να επενδύσει στην προσέλκυση νέων χρηστών, οι οποίοι δεν είχαν προηγουμένως λογαριασμό στο Facebook. Ένα “όπλο” του marketing μόλις είχε χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και πρόκειται να ξαναγίνει.

Ο διαχωρισμός του Facebook app από το Messenger app θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία κίνηση marketing για την περαιτέρω προώθηση των προϊόντων από την ομάδα του Facebook.

Ο διαχωρισμός του Facebook app από το Messenger app θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία κίνηση marketing για την περαιτέρω προώθηση των προϊόντων από την ομάδα του Facebook.

Με την απενεργοποίηση του συγχρονισμού των φωτογραφιών από την κύρια εφαρμογή του Facebook για τα smartphones και με την “απειλή” για διαγραφή των ήδη υπαρχόντων φωτογραφιών, η εφαρμογή Moments ανέβηκε στις top 100 δωρεάν εφαρμογές για Android και iOS στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Moments έγινε η τρίτη δημοφιλέστερη  δωρεάν εφαρμογή για iOS και δεύτερη δημοφιλέστερη στο Google Play στις Η.Π.Α.

Η ομάδα του Facebook δεν είναι σε θέση να απαντήσει στις χιλιάδες ερωτήσεις που λογικά θα προκύψουν από τους χρήστες, ούτε να κάνει κάποιο επιπλέον σχόλιο επί του θέματος.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts