Η AMD ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ Radeon Pro Duo Dual Fiji.

Smiley face

Μετά από πολλούς μήνες αναμονής η AMD ανακοίνωσε τη καινούργια κάρτα γραφικών της, την Radeon Pro Duo Dual Fiji.

Μέχρι στιγμής η AMD δεν έχει ανακοινώσει όλα τα specs της κάρτας αλλά το πιο σημαντικό , η τιμή, ανέρχεται στα $1.499 USD , τα οποία είναι γύρω στα 1350 €.
radeon_pro_duo_pic1_gamehorizon

Όπως ήταν αναμενόμενο η Radeon Pro Duo Dual Fiji είναι ίσως η πιο ισχυρή κάρτα γραφικών μέχρι στιγμής. Τα δύο GPU’s  αντλούνε ρεύμα μέχρι και τα 525W . Το bandwidth της μνήμης έχει διπλασιαστεί αλλά η μνήμη παραμένει “χωρισμένη” όπως στις CFX και dual-GPU κάρτες. Συνολικά η κάρτα έχει 8192 Shader Cores , 512 TMUs και 128 ROPs με 4DP display connectors. Η ψύξη παρέχετε μέσω μίας μονάδας Cooler Master CLC με ένα radiator των 120mm.

Προσανατολισμένοι προς τα VR συστήματα και τους developers παιχνιδιών, δεν είναι παράξενο πως προσφέρει υποστήριξη ακόμα και των πιο απαιτητικών τίτλων ακόμα και στην πρώιμη μη optimized μορφή τους. Με λίγα λόγια η χρήση των  multi-GPU, LiquidVR και DX12 θα κάνει την καινούργια κάρτα της AMD αντάξια με δύο κάρτες γραφικών.
radeon_pro_duo_pic2_gamehorizon

 

Με την στροφή στους VR developers η AMD κατάφερε να μειώσει λίγο την τιμή, όπως έκανε και η Nvidia με την σειρά Titan. Αυτό σημαίνει πως η αγορά στην οποία απευθύνετε είναι περιορισμένη, παρ’ όλα αυτά κάποιους AMD fans δεν θα τους πειράξει. Η τιμή είναι 180€ παραπάνω από την 2 Fury X αλλά θα χρησιμοποιούνται λιγότερα slots και θα είναι ευκολότερη η ψύξη.

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα του Gaming,

Anime, Gaming Gear αλλά και PnP.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts