Ρομπότ στο gaming και στην Dota – Τι μας τραβάει σε αυτά;

Smiley face

«Δώσ’ μου ένα παιδί και ένα ρομπότ, και θα σου δείξω ένα παιχνίδι.»

(για μετάβαση στο dota κομμάτι δείτε την αντίστοιχη παράγραφο, παραλείποντας τη φιλοσοφία του «Robots in Gaming»)

Τα ρομπότ βρίσκονται πάντα στην καρδιά ενός gamer και ενός παιδιού. Από πολύ παλιά τα ρομπότ κάνουν την εμφάνισή τους παντού. Παίζουν σε ταινίες, πρωταγωνιστούν σε σειρές, μάχονται σε video games, αλλά εμφανίζονται ακόμα και σε απλά παιχνίδια της αγοράς. Γιατί όμως συνεχίζουν να υπάρχουν γενικότερα στα παιχνίδια ακόμα και σήμερα; Τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο αγαπητά;

Τα ρομπότ είναι τα μόνα που τα βάζουν με superήρωες. Ποιος μπορεί να νικήσει κάποιον ο οποίος με ακατανόητο τρόπο απέκτησε σούπερ δυνάμεις (βλ. superήρωες); Ποιος μπορεί να τα βάλει με ήρωες των οποίων οι ικανότητές τους δεν μπορούν να εξηγηθούν (βλ. μάγους); ‘Η με ισχυρά τέρατα της φύσεως (βλ. δεινόσαυρους, δράκους); Σκεφτείτε το. Οι μόνοι που μπορούν να σταθούν αντάξιοι τους είναι τα ρομπότ.

Τα ρομπότ είναι ρεαλιστικά. Είναι τα μόνα που θα μπορούσαν να υπάρχουν. Συνεχίζοντας την παραπάνω σκέψη, είναι φανερό πως ναι μεν τα ρομπότ τα βάζουν με δυνάμεις δυνατότερες του ανθρώπου, αλλά αποτελούν δημιούργημά του. Επίσης, όσο λάτρης της φαντασίας μπορεί να είναι ένας άνθρωπος, δύσκολα θα έχει δει όλες αυτές τις υπερφυσικές δυνάμεις των ταινιών, σειρών και παιχνιδιών. Τα ρομπότ, όμως, πάντα έχουν μια δόση ρεαλισμού και πραγματικότητας και αυτό τα κάνει ακόμα πιο φανταστικά, ειδικά όταν τα χειρίζεσαι εσύ ο ίδιος σε ένα παιχνίδι.

Πίσω από τα ρομπότ κρύβεται ουσιαστικά μία μηχανική φιλοσοφία. Ακολουθούν προγραμματισμένες εντολές. Είναι κατασκευασμένα από τα καλύτερα και ανθεκτικά για μάχη υλικά. Είναι έξυπνα και γρήγορα. Έχουν όπλα που μπορεί να ρίξουν κάτω ακόμα και τον πιο δυνατό εχθρό. Σε κάποια παιχνίδια ας πούμε αν έχεις “φιάξει” το ρομπότ σου και το έχεις εξοπλίσει σωστά, τότε μπορεί να μην χρειαστεί καν να το χειριστείς για να νικήσεις, απλά να το αφήσεις να παίξει από μόνο του!

Εστιάζοντας βαθύτερα στην σκέψη του «Robots in Gaming» μπορούμε να πούμε πως ακόμα και οι κονσόλες παιχνιδιών είναι ουσιαστικά ρομπότ. Πατάς το «Α» και ρίχνει σουτ, πατάς το «Β» και κόβεις ταχύτητα, πατάς το «δεξί κλικ» και ο χαρακτήρας σου προχωράει. Με το ίδιο τρόπο δηλαδή που ένα ρομπότ ακολουθεί τις οδηγίες που του δίνεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, πως τα ρομπότ (σε κάθε universe) έχουν το δικαίωμα της επιλογής, όπως ακριβώς και στις κονσόλες παιχνιδιών όπου ουσιαστικά είσαι εσύ αυτός που ελέγχει το παιχνίδι.

Τα ρομπότ είναι και φαίνονται γαμάτα. “Cool” ρε παιδί μου, πως το λένε.

Όντας μέσα σε κάθε είδους παιχνίδι, τα ρομπότ μας έχουν γλυτώσει από ατέλειωτες ώρες βαρεμάρας. Είτε έρχονται σε μορφή απλών παιχνιδιών, είτε σε videogames πάντα ήταν η σωτηρία μας από το μαρτύριο του να μην έχεις τι να κάνεις.

Τα ρομπότ, λοιπόν, υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν για πολύ ακόμα στα παιχνίδια. Σε ποιόν gamer δεν αρέσει όταν τα μαθηματικά, η δύναμη και τα παιχνίδια συνδυάζονται όλα σε ένα;

Τα ρομπότ στη dota.

Από ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα ρομπότ. Άρα ούτε και από τη dota. Τα συναντάμε σε διάφορους χαρακτήρες και με διαφορετικά abilities. Στο lore του παιχνιδιού είναι γνωστά και ως Keen Folk. Θεωρούνται «έξυπνα και τεχνολογικά ανεπτυγμένοι, με δυνάμεις που προέρχονται μέσω των πειραμάτων τους. Μεταξύ άλλων, έχουν πανίσχυρα όπλα, δυνατό ναυτικό, καπνίζουν και κυνηγάν troll. »

Ρομποτοειδείς χαρακτήρες στη dota είναι οι παρακάτω: Timbersaw, Techies, Tinker, Alchemist, Sniper, Gyrocopter, Clockwerk. Το κάθε hero έχεις τις δικές του ιδιαιτερότητες τόσο στα abilities όσο και στο gameplay του.

Tinker

Tinker

Πολλά από τα παραπάνω hero είναι ουσιαστικά goblins, τα οποία σε όλες τις μυθοπλασίες θεωρούνται αρκετά πανούργα και έξυπνα. Επομένως τι ποιο κατάλληλο από μία ρομποτοειδή εμφάνιση;

Τimbersawpreview Techiespreview

Τρία άλλα hero που είναι στην φυλή των Keen είναι ο Alchemist , ο Sniper και ο Gyrocopter. Ο πρώτος είναι και αυτό ένα goblin που απλά του αρέσει να καβαλά ένα ogre. Οι δύο τελευταίοι είναι κυρίως μαχητές που η τεχνολογία τούς έχει δώσει δυνατά όπλα.

Clockwerk. Τον clock τον αφήσαμε τελευταίο μιας και τα abilities του χρειάζονται όχι μόνο skill, αλλά και μία δόση τέχνης. (αλλά και επειδή είναι ο αγαπημένος μας!)

Clockwerk mechanised pilgrim

Clockwerk mechanised pilgrim

5 man cog

aegis steal aegis steal 2

rocket flare kill

Για το προηγούμενο hero-άρθρο δες εδώ.

Για άλλα άρθρα δες εδώ.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts