Όπως σας υποσχεθήκαμε, μετά το Part 1 έρχονται τα power banks στο Part 2 του Pokemon GO Survival Kit.
Αυτή τη φορά τα πράγματα θα γίνουν λίγο διαφορετικά. Θα ακολουθήσει ένας εκτενής οδηγός (guide), ο οποίος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο power bank για την συσκευή σας. Αυτό που θα λείπει, είναι οι προτάσεις (ένα δείγμα από συσκευές που σας προτείνουμε, όπως και στο Part 1). Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες για την επιλογή και την αγορά ενός power bank: Ο πρώτος είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας, και ο δεύτερος είναι η αντοχή της τσέπης.
Η χωρητικότητα μιας μπαταρίας ενός smartphone εκφράζεται σε μιλιαμπερώρια (mAh). Σε απλά ελληνικά, μία μπαταρία 2000mAh δίνει 2000mA (2A) για 1 ώρα. Στην πράξη όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, αλλά δεν χρειάζεται να γνωρίζετε κάτι παραπάνω για να αγοράσετε το κατάλληλο power bank.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε για μία σωστή αγορά είναι η χωρητικότητα. Πρέπει η αναγραφόμενη χωρητικότητα του power bank να ξεπερνάει αυτήν της μπαταρίας του smartphone που έχετε, ώστε να μπορεί να φορτίσει την μπαταρία για ένα πλήρη κύκλο (0-100%) τουλάχιστον. Τα περισσότερα power banks έχουν ρυθμό απόδοσης περίπου 60-70% από την αναγραφόμενη χωρητικότητά τους. Αυτό οφείλεται στην μετατροπή του φορτίου από την μπαταρία στη συσκευή και στις απώλειες από το καλώδιο. Έτσι, αν θέλετε το power bank να μπορεί να φορτίσει πλήρως την συσκευή σας 3 φορές θα πρέπει να κάνετε τους παρακάτω υπολογισμούς:
(χωρητικότητα μπαταρίας)*(αριθμός φορτίσεων) = (χωρητικότητα powerbank)*(απόδοση)
Παράδειγμα, αν έχετε iPhone 6 Plus και θέλετε ένα power bank που να μπορεί να το φορτίσει πλήρως 3 φορές, και πάρουμε και την ελάχιστη απόδοση, έχουμε:
2915*3 = x*60% => x = 14575
Άρα το power bank πρέπει να έχει αναγραφόμενη απόδοση 14575mAh ή παραπάνω. Πιο απλά, αν θέλετε το power bank να μπορεί να φορτίσει την συσκευή σας πλήρως μία φορά, κοιτάξτε να έχει χωρητικότητα τουλάχιστον διπλάσια από αυτήν της μπαταρίας.
Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε είναι η ένταση του ρεύματος (εισόδου και εξόδου). Η ένταση του ρεύματος εξόδου του power bank είναι σημαντική για την σωστή φόρτιση της συσκευής σας. Συνήθως είναι 1A ή 2A. Η ένταση του ρεύματος εισόδου είναι εξίσου σημαντική. Με χαμηλή ένταση ρεύματος εισόδου, ένα μεγάλο power bank χρειάζεται 8-10 ώρες φόρτισης.
Το τρίτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε είναι το μέγεθος. Όσο πιο μεγάλη η χωρητικότητα του power bank, τόσο πιο μεγάλο θα είναι και το μέγεθος του. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να ελέγχετε τις διαστάσεις του, πριν προχωρήσετε στην αγορά του. Είναι κρίμα να καταλήξετε με ένα power bank που δεν χωράει στην τσέπη ή το τσαντάκι σας.
Το τέταρτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε είναι ο αριθμός των USB θυρών. Ο αριθμός των θυρών και η ένταση του ρεύματος εξόδου, επηρεάζουν την χρησιμότητα του power bank για εσάς.
Πέμπτο και τελευταίο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε είναι η εγγύηση. Είναι συνετό να ελέγχετε για την κάλυψη που σας παρέχει το κατάστημα πριν προχωρήσετε στην αγορά. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που οι συσκευές δεν καλύπτονται από κάποια εγγύηση συνήθως επειδή είναι εισαγόμενες. Ελέγξτε επίσης την χρονική περίοδο της εγγύησης. Συνήθως τέτοιες συσκευές καλύπτονται για 3-6 μήνες.
Όπως είπαμε και στο προηγούμενο Part, μην ξεχάσετε να διαβάσετε κριτικές για το προϊόν που σας ενδιαφέρει. Μην επιχειρήσετε να αγοράσετε κάποιο υπερβολικά φτηνό power bank γιατί υπάρχει περίπτωση να χαλάσετε το κινητό σας, ή επίσης κίνδυνος έκρηξης λόγω ελαττωματικών υλικών. Επενδύστε σε μία καλή συσκευή για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Και μην ξεχνάτε ότι το power bank δεν είναι μέσο φόρτισης της συσκευής σας. Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις έκτακτης φόρτισης όταν δεν υπάρχει πρίζα και φορτιστής εύκαιρος.
Στο Part 3 θα έχουμε λοιπά αξεσουάρ, χρήσιμα για το Pokemon GO…
0
You must be logged in to post a comment.