KartRider: Drift release – Mario Kart στην Κορέα

Smiley face

[Editor: Stelios Laoudis]

Αν έχεις παίξει Mario Kart, σίγουρα ξέρεις πως μπορεί να διαλύσει κάθε σχέση με οικογένεια, φίλους και το κορίτσι/αγόρι της ζωής σου. Είναι σχεδιασμένο ώστε να υπάρχει κάθε ανατροπή στο παιχνίδι, και όλα είναι σχέση του Standing σου και το RNG. Κι ειδικώς όταν σου έριχναν πάνω σου το Blue Shell, σίγουρα θα υπήρχαν πολλά μούτρα και το mood όλων θα κατέστρεφε κάθε λόγο για να συνεχίσει το παιχνίδι. Fun for the whole family, they said! Όμως τώρα υπάρχει καλύτερος και πιο ανταγωνιστικός τρόπος να κάνεις αυτές τις σχέσεις να καταστραφούν απολύτως, με το KartRider: Drift της Nexon, η ίδια εταιρία πίσω από το μεγάλο 2D MMORPG παιχνίδι MapleStory.

KartRider Trailer

  Όσοι δεν ξέρουν για τι πρόκειται, το KR: Drift είναι ένα updated version του original παιχνιδιού ονόματι CrazyRacing: KartRider (ένα παιχνίδι της σειράς παιχνιδιών CrazyArcade, γνωστό ως PopTag! στην Αμερική). Όπως το έχω γράψει και στο τίτλο, θα έλεγα πως είναι το δωρεάν Κορεάτικο Mario Kart, αλλά πολύ πιο έντονο. Στο παιχνίδι οι παίκτες διαλέγουν ένα απ’ τα πολλαπλά οχήματα που υπάρχουν και συμμετάσχουν σε διαδικτυακούς αγώνες ενάντια άλλων παικτών, με μεγάλη έμφαση στο drifting. Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στη Κορέα και αργότερα στη Κίνα, έκανε μεγάλα κύματα σε popularity που κατάφερε να φτάσει και εκτός Ασίας, όμως τις περισσότερες φορές δεν κατάφερε να ζήσει για πολύ (το Original game ποτέ δεν είχε official release στο εξωτερικό πέρα από beta tests για English release και σε συγκεκριμένες χώρες, και μερικές εκδόσεις που διήρκησαν για λίγα χρόνια). Η φήμη και playerbase του παιχνιδιού όμως αυξήθηκε σημαντικά το 2020 όταν βγήκε παγκοσμίως το KartRider: Rush+ (μια ανανεωμένη έκδοση του original τίτλου με το ίδιο όνομα) για mobile συσκευές. Το μεγάλο skill ceiling των παικτών και το over-the-top gameplay του δημιουργεί ένα απ’ τα εντονότερα racing παιχνίδια στο σημείο που έχει και eSports σκηνή! Και φυσικά, τώρα μπορείτε να το απολαύσετε κι εσείς, αφού κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα στις 12 Ιανουαρίου (ώρα Ελλάδος)!   KartRider ingame image   Όπως όλες οι εκδοχές του KartRider, συμπεριλαμβάνει τα βασικά modes που είχε πάντα απ’ την αρχή:

Speed Mode: “No Limits, All Drift!”. Στο Speed Mode, είσαι μόνο εσύ, οι αντίπαλοι σου, και οι δεξιότητές σου. Μάθε κάθε πίστα και γωνία απ’ έξω και ανακατωτά, εκτέλεσε με ακρίβεια κάθε drift με το προχωρημένο Hard-to-Master σύστημα drifting για να αναπτύξεις Nitro, και πάρε τη πρώτη θέση!

Item Mode: Για το Mario Kart feel, το Item Mode είναι ακριβώς αυτό. Μαζεύοντας τα κουτιά που βρίσκεις στο δρόμο σου για να πάρεις ένα τυχαίο Power-Up, χρησιμοποίησε το για να επιτεθείς από μπροστά, να προστατευτείς από εχθρικές επιθέσεις, ή για να πέρασεις κάθε άλλο οδηγό πιο γρήγορα!

Time Trial: Αν θέλεις να βελτιώσεις τις τακτικές σου ή να βάλεις τον εαυτό σου ενάντια το κόσμο, το Time Trial είναι για εσένα. Πολύ βασικό: Εσύ, ενάντια το χρόνο. Σπάσε τα όρια σου και δημιούργησε ένα νέο ρεκόρ.

Licenses: Για να γίνεις καλύτερος, δεν μπορείς απλά να παίζεις τις ιδίες πίστες ξανά και ξανά, ούτε αν δεν έχεις μάθει χρήσιμες τακτικές! Τα Licenses έχουν σκοπό να σε εκπαιδεύσουν με ειδικές προκλήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν στο μέλλον. Ολοκληρώνοντας κάθε License, ξεκλειδώνεις και περισσότερες αυξανόμενης δυσκολίας πίστες! KartRider ingame image   Ταυτόχρονα, οι παίχτες μπορούν να διαλέξουν από μια γκάμα πολλαπλών χαρακτήρων με διαφορετικές προσωπικότητες, και Karts με διαφορετικά στατιστικά και αμέτρητους τρόπους να τα βελτιώσεις μέσω ενός απλού upgrade συστήματος. Καλό να σημειωθεί πως το παιχνίδι δεν θα περιλαμβάνει Pay-To-Win mechanics, και microtransactions περιορίζονται μόνο σε cosmetics και ένα Battle Pass.

Τέλος, εξίσου να σημειωθεί πως το παιχνίδι θα συμπεριλαμβάνει και Cross-Play, οπότε μπορείς να παίξεις και να διαλύσεις τις προσωπικές σχέσεις γνωστών σου, ανεξαρτήτως αν παίζουν από PC, Mobile, PlayStation ή Xbox!     Το KartRider: Drift είναι τώρα διαθέσιμο δωρεάν σε PC (Steam, Nexon Launcher) και Mobile (Android, iOS) για την Pre-Season, ενώ στη Season 1 θα βγεί και για PS4/Xbox One.

Τώρα που είπαμε και για δωρεάν παιχνίδι, μην ξεχάσετε να δείτε τα νέα παιχνίδια του Xbox Game Pass αυτού του μήνα, ενώ αν θέλετε ένα παιχνίδι που δεν είχατε ακουστά ποτέ, τσεκάρετε το Ελληνικό Indie game Phobos: Subhuman, που ετοιμάζεται για Kickstarter campaign!

 

Xbox Game Pass: Ο Ιανουάριος ξεκινά με τρείς νέες προσθήκες στην υπηρεσία

2

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts