Pokemon GO Survival Kit Part 4

Smiley face

Στο part αυτό θα σας δώσουμε κάποια tips, για να μπορέσετε να ξεκινήσετε. Αρχικά χρειάζεστε και την κατάλληλη κινητή συσκευή ώστε να μπορείτε να τρέξετε την εφαρμογή και θα την βρείτε εδώ. Εφόσον διαθέτετε την συσκευή αυτή, προχωράμε στα παρακάτω tips ώστε να μπορέσετε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις και επιλογές για να φτάσετε σε ένα ιδανικό επίπεδο στο παιχνίδι.

1.  ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΑΤΕ ΤΑ STARDUST ΣΑΣ ΑΣΚΟΠΑ. Ένας λόγος που σε υψηλό Level δεν έχετε αρκετά δυνατά Pokémon, είναι διότι σπαταλούσατε στα αρχικά Level, Stardust άσκοπα σε Pokémon ουσιαστικά άχρηστα από θέμα δύναμης. Πλέον η εφαρμογή μετά το release έχει φτάσει σε επίπεδο όπου οι περισσότεροι χρήστες έχουν φτάσει στα Level 20-30. Οπότε κρατήστε τα stardust σας μέχρι το επίπεδο 20.

2.  Κρατήστε τα αυγά των 10 km που βρίσκετε απ΄τα Pokéstops μέχρι το level 15-20. Όσο μεγαλύτερο level είναι ο trainer σας, τόσο μεγαλύτερο CP θα “γεννηθεί” το εκκολαπτόμενο Pokémon. Το Level Capacity για τα αυγά είναι 20, δηλαδή είτε 20 level βρίσκεστε είτε 30 το Pokémon που θα εκκολαφτεί θα είναι στο ίδιο CP.

3.  ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΘΡΥΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ. Σίγουρα έχετε προσέξει στον χάρτη του παιχνιδιού συνήθως σε κάποιο πάρκο να πετάγονται κάποια θροΐσματα φύλλων. Σε εκείνο το σημείο με πιθανότητες 50-50 , κρύβεται κάποιο Rare Pokémon το οποίο δεν εμφανίζεται στην λίστα των Nearby Pokémon σας.

CnMUWAbWIAANYrT-e14683666075092121

4.  Σίγουρα πάλι έχετε προσέξει τον κύκλο που εμφανίζεται όταν πάτε να αιχμαλωτίσετε ένα Pokémon. Υπάρχουν 4 χρώματα κύκλων που θα αντικρίσετε: Πράσινος, Κίτρινος, Πορτοκαλί και Κόκκινος.

  • Πράσινος : Το Pokémon εύκολα αιχμαλωτίζεται και “δύσκολα” θα βγει απ’την Pokeball
  • Κίτρινος : Το Pokémon είναι ελάχιστα δύσκολο να αιχμαλωτιστεί και ίσως να βγει απ’την Pokeball.
  • Πορτοκαλί : To Pokémon διατρέχει μέτριας δυσκολίας αιχμαλώτιση και είναι πολύ πιθανό να βγει απ’την Pokeball.
  • Κόκκινος : To Pokémon δύσκολα αιχμαλωτίζεται και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βγει απ’την Pokeball.

Στις 2 τελευταίες περιπτώσεις επιδέχεται να το ταΐσετε με Razz Berry καθώς και να πραγματοποιήσετε curve κατά την ρίψη της Pokeball (αυξάνει τις πιθανότητες αιχμαλώτισης). Με την χρήση Razz Berry εφίσταται το χρώμα του εμφανιζόμενου κύκλου να αλλάξει για παράδειγμα Κόκκινος→Πορτοκαλί,Πορτοκαλί→Κίτρινος κ.ο.κ.

5.  ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ BATTERY SAVER ΣΤΑ SETTINGS ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. Η κατανάλωση της μπαταρίας καθώς βρισκόμαστε στο παιχνίδι είναι δραματικά μεγάλη. Η απελπισία, ο εκνευρισμός και η αγωνία καθώς η συσκευή μας βρίσκεται σε ποσοστό μπαταρίας χαμηλό αποτελούν γεγονός. Πόσες φορές έχουμε βρεί κάποιο σημαντικό Pokémon για την συλλογή μας και η καταραμένη μπαταρία ακουμπάει απαλά και ειρωνικά το 0%. Για να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις υπάρχει η επιλογή battery saver μέσα στο παιχνίδι όπου όταν κάνεις μια στροφή 180 μοιρών την συσκευή κλειδώνει αυτόματα η οθόνη με σκοπό την μείωση της κατανάλωσης. Ωστόσο υπάρχουν και τα λεγόμενα power banks όπου μπορείτε να πληροφορηθείτε εδώ. 

43

6.  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ LUCKY EGGS ΣΩΣΤΑ. Πιστέυω μεγάλο ποσοστό των παικτών χρησιμοποιήσαν τα Lucky Eggs χωρίς ουσιαστικό λόγο και εξέλιξαν λογικά γύρω στα 4-5 Pokémon? Μάλλον έτσι θα έγινε. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος της χρήσης ενός Lucky Egg (δίχως να σπαταλήσουμε real cash εννοείται) είναι να έχουμε γύρω στα 15-20 ή και παραπάνω Pokémon έτοιμα για εξέλιξη και ειδικότερα τα Pidgey που θέλουν το μικρό ποσό των 12 Candies για να εξελιχθούν. Ο χρόνος δράσης του Lucky Egg είναι 30 λεπτά. Οπότε ο χρόνος είναι υπέρ-αρκετός για να πραγματοποιήσετε τις εξελίξεις αυτές. ΑΛΛΑ.. δεν είναι μόνο οι εξελίξεις που σου παρέχουν Experience. Η επιτυχής αιχμαλώτιση ενός Pokemon σου παρέχει 100 Experience το λιγότερο (εξηγείται παρακάτω) και η “χρήση” των Pokestop 50 Experience. Οπότε με την χρήση του Lucky Egg και αυτά τα ποσά διπλασιάζονται. Εν τέλει χρησιμοποιήστε’το όταν διακατέχεται 15-20 εξελίξεις ή και παραπάνω,όταν βρίσκεστε σε εμβέλεια 2 Pokestop το λιγότερο, και όταν σε αυτά τα Pokestop έχουν χρησιμοποιηθεί Lure Modules.Γι’αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα το Experience που θα λαμβάνεται ανά 5 λεπτά(χρόνος επαναπρόσληψης Pokestop) θα είναι το εξής: (αιχμαλώτιση 3 Pokémon) 100*3*2 + 50*2=700 Experience κάθε 5 λεπτά υπό την χρήση Lucky Egg δίχως τις εξελίξεις. Έτσι θα ανεβείτε ▲Level▲ κυριολεκτικά ΣΤΑ ΜΠΑΜ.

7.  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΑ POKEMON ME THN ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ NICE,GREAT,PERFECT. Έχετε παρατηρήσει τον κύκλο που αναφέρθηκε παραπάνω να αυξομειώνεται σε μέγεθος. Ο σκοπός σας για να επιτύχετε τις ενδείξεις nice,great και perfect είναι να στοχεύσετε στο επίκεντρο του κύκλου όταν αυτός είναι σχετικά μικρός. Με αυτόν τον τρόπο εάν επιτύχετε να πετάξετε την Pokeball μέσα στον κύκλο, θα εμφανισθεί μία απ’τις παραπάνω ενδείξεις χωρίς απαραίτητα να το αιχμαλωτίσετε. Έαν όμως καταφέρετε να το αιχμαλωτίσετε και σας παρουσιαστεί για παράδειγμα η ένδειξη nice, θα ληφθούν στο συγκεκριμένο παράδειγμα 10 Experience παραπάνω στην επιτυχή αιχμαλώτιση του. Απ’τον μεγαλύτερο κύκλο στον μικρότερο, οι ενδείξεις πάνε Nice→Great→Excellent.

  • Nice : 10 Experience
  • Great : 50 Experience
  • Excellent : 100 Experience

hqdefault

8.  Πλέον μετά το update 0.31.0, οι χάρτες καθώς και οι περιοχές που εμφανίζονται κάποια συγκεκριμένα Pokémon έχουν αναβαθμισθεί. Υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές όπου εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο είδος Pokémon. Για παράδειγμα στην πλατεία Αττικής εμφανίζεται συχνά το Βulbasaur (τυχαίο παράδειγμα δεν ισχύει) . Αυτές οι περιοχές φέρουν το όνομα Pokémon Nests για το συγκεκριμένο είδος Pokémon. Ωστόσο δεν είναι γνωστό από την Niantic για το που εμφανίζεται το κάθε τι, όμως μπορείτε να το ανακαλύψετε μόνοι σας μέσω της λίστας των Nearby Pokémon και μέσα απ’τα encounter σας. 

9.  ΚΑΝΤΕ TRANSFER OΛΑ ΤΑ POKEMON ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ LEVEL 15. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάτε στο “ντεπόζιτο” σας Pokemon τα οποία είναι με CP 400↓ . Εφόσον βλέπετε πώς στα Gyms επικρατούν Pokemon με CP 1000↑, που να χρησιμεύσει το Dragonite σας με CP 500? Για να κάνετε power up το συγκεκριμένο θα χρειαστείτε τόνους από Stardust και Candies, τα οποία σε χαμηλό Level είναι εντελώς απίθανο να τα έχετε στην κατοχή σας. Οπότε ουσιαστικά το Dragonite είναι άχρηστο. Όμως άμα το θέλετε έτσι απλά για να το βλέπετε, δικιά σας επιλογή.

10.  Για να μπορέσετε να φτάσετε στους κορυφαίους παίκτες στην περιοχή σας, στην πόλη σας ή ακόμα και σε ολόκληρη την Ελλάδα αυτό είναι το σημαντικότερο tip για σας. Δύο λέξεις: Individual Values ή αλλιώς IVs. Πολλοί από τους παίκτες γνωρίζουν για τα IVs απ’τις κασέτες. Τι είναι αυτά λοιπόν? Είναι κάποια σημαντικά στοιχεία (αναφέρονται ως διαφορετικά γονίδια των Pokémon) τα οποία καθορίζουν τα  basic stats των Pokémon. Συγκεκριμένα στο Pokémon GO χωρίζονται σε :

  • Att ( Attack ) : επηρεάζει την ικανότητα της επίθεσης
  • Def ( Defense ) : επηρεάζει την ικανότητα της άμυνας
  • Sta ( Stamina ) : επηρεάζει την ικανότητα της αντοχής [ Hit Points (HP) ]

Πατήστε εδώ για να μπορέστε να δείτε τα IVs των Pokémon σας (απαιτείται σύνδεση στον Google λογαριασμό σας) .

Συνίσταται να κάνετε power ups σε Pokémon με IVs 80% και μεγαλύτερα.

Αν έχετε να προσθέσετε οτιδήποτε μπορείτε να το κάνετε στα σχόλια. Μπορείτε να δείτε τα προηγούμενα parts κάνοντας ένα κλικ στους παρακάτω συνδέσμους [Part 1][Part 2] [Part 3]. Ακολουθούν προτάσεις σχετικά με το software

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts